Monday, October 25, 2010

Kokusai Matsuri...

Kokusai=international, Matsuri=festival... An annual event held around this time every year. First of all sorry tak banyak gambar gerai. I brought my pocket camera but sampai aje booth malaysia i went to help the undergrads selling our hot menu SATAY! yeayyy... of course la best and lebih best sebab terjual dengan laris sekali. Ramai orang pelik tengok nasi impit... bila mana mereka bertanya dan jawapan kami berikan adalah "gohan" (nasi) mereka pelik kenapa nasi boleh jadi kiub2 comel tu. Apapun we had fun, tapi my love and i were not in the limelight, maklum la my love and i antara orang yang tak glamer di sendai ni hehe... just light and plain. (ulat buku la katakan sob2)

There were also several shows but we just managed to see 3 of them. Showing u some of the pictures that we managed to capture...
 african dance perform by japanese...the music was nice...bravo!(i think those female dresses are much sopan than islamic fashion kan hehe)
 Pengacara majlis...
 traditional music from Korea...
 alahai...sampai terguling2 adik ni..bosan agaknya....
 masa show ni, tiba2 penuh je penonton...wow..siapa yang tak nak tengok belly dancing especially the guys...ish2... (i put the most sopan picture...bahaya takde selendang, cekci u!)
 the last performance music and song ala2 cuba style....love it..best la samba and jazzy gitu...that lady's voice memang superb...
selepas berakhirnya festival, walaupun jualan laris tapi kami pulang agak kachiwa sebab tak dapat cabutan bertuah, huhu...tak ada rezeki...untuk mengubat hati yang duka lara maka kami pergi membawa diri ke Mitsui oultlet (eceh alasan) sebenarnya nak sambut belated birthday cik nab ni.. sorry yer nab, semalam saturday on your birthday i was busy with labwork, my love pulak kurang sihat after lab we went back and rest at home..sebagai ganti we went to celebrate it yesterday...
 the belated birthday girl... (boring tengah tunggu makanan), we went to kirara sushi, the best sushi in town yang affordable.... sekarang dah tak pandang kappa sushi sebab menu2 kat sini lebih fresh (dibuat terus kat kaunter) dan juga lebih pelbagai gitu...cuma agak jauh la sekali sekala aje datang sini...
 my love's fav tarutaru hotate... (scallop bakar with cheese and mayo...yummy!)
little brown riding hood...comel ikat ribbon... cik nab bergaya dengan baju baru dibeli tadi... birthday present untuk diri sendiri... wajib! i pun buat macam tu time birthday, macam satu kemestian untuk beli hadiah for ourself hehe...( apa punya teori daaa)
 CN's birthday cake..sorry la nab 1 slice je, itupun tuan dia makan sesuap je, dah kenyang katanya, yang lain cubalah teka siapa habiskan...siapa lagi kalau bukan my love and i... haish..ternak badan...
 otanjoubi omedetou! (happy birthday!)
 adakah ini candid atau posing? hehe...rahsia... my love suap nasi je, yang kat atasnya dia dah makan huhu..kerenat sungguh...
 ee bestnya beli jacket baru...menyesal tak beli tadi..nak berjimat cermat lah kununnya... sekali nampak cun pulak...tiba2 teringat haha..padan muka...
one last pose from my love and i...aishiteruuuu....(muka i dah makin bulat nak sama muka my love, oohh harus diet ni...)


18 comments:

Umiey said...

salam hanis,
wah siap jual satay kt jepung...

wahhh tgk sushi cam best, tp tekak ni xleh nak telan la..tarutaru hotate tu cam nyum nyum jer..

Hanis MY said...

Salam Umiey...tak semua sushi mentah, hanis makan yg dah masak je hehe...taru2 hotate tu mmg nyum2 tau

My Little Diary said...

salam,
kunjungan balas,
mesti seronok kan duduk di negara matahari terbit...

Hanis MY said...

MLD..alhamdulillah seronok la jugak, hehe... terima kasih sudi singgah...

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

dear .. muka u dgn yr love dah nak seakn same .. jodoh panjang ni .. hihi

Hanis MY said...

Kak Lana shayang...arigatouuuu aminnn i likeee hehe...

NARDtheNERD said...

i pun beli present utk diri sendiri time birthday.
wajib every year. ehehe.
:))

Hanis MY said...

Nard..i very likee... yeayy ada geng, u go girl...

H A N S said...

nampak sedap la scallop bakar n cheese mayo tu..nyum2 :) ok la tu hanis, samer comel ngn hubby..hehehe

cik daisy said...

salam hanis.. balas ziarah :)
ic.. bersiaran dr japan rupanye hanis. bole cikdaisy tau, hanis lecturer under universiti mana yea?

Hanis MY said...

Honey..thank uuu... i likee... ok t pos kat honey sket yer..

Hanis MY said...

Salam cik daisy..terima kasih sudi berkunjung...

adnil linda said...

pn hanis...da bulat....ad pape kew???

anies said...

babe, betul lah pipi u da makin chubby, comel kuasa dua! hehe. * pipi i pong makin membulat ni. jom diet sesame!

E.d.Y said...

teringin nak g jepun..bestnyeeee

Ieda Al-Habsyi said...

hye hanis :) salam kenal ya. besttnyer dok jepunggg, byk pengalaman hidup :)

Luv like this.... said...

owhhh...syok nye dia kt sane!!belum sempat khatam blog awak..thank sudi singgah blog sy n i fllow u dear...take care okey kat negri org :)

Hanis MY said...

Linda..belum lagi la sob2...

Babe..jom diet, any tips?

Edy, jumlah sekarang dah ada air asia...

Ieda..salam kenal juga...meh la datang lawat hanis kat sini..

Luv like this thanks coz follow balik...terima kasih, saya pun belum khatam nanti akan jenguk lg very nice blog..i likee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails