Saturday, November 27, 2010

CC... part5 ~Wellington Day-1~

Akhirnyaaa sampai jua kami ke destinasi, nasib baik tak ada "road block" atau "detour" macam Amazing race...ohhh daku rindu nak tengok rancangan tu, sekarang dah season ke berapa puluh dah agaknya...
hepp, tak boleh ambil gambar..lepas snap gambar baru nampak no picture punya sign... ampunnn...
sampai je arrival hall terdengar... "kak hanisssss" eh abby ke tu? i said to my self. Bila toleh ke belakang, ha ah la..my colleague Abby, satu jabatan dan dia sekarang study di Wellington, supervisor dia merupakan salah sorang org kuat untuk conference ni... tak sangka dia datang ambil kat airport, padahal tak janji pun...terima kasih byk2 abby... siap jadi tourist guide lagi sepanjang kami di sini... i veryyy like...
She came with Jah, also rakan sekerja cuma lain jabatan aje, terima kasih juga buat Jah...jasa mu dikenang... masa ni Abby tengah cerita pasal JS ampes tu... bila dia tahu i already bought JS ticket dia serba salah nk bagitahu tentang bad side of JS, dia memang tak hengen dah beli sejak terkena sekali...memang la murah, tapi JS ni suka cancel flight sesuka hati tanpa fikir orang tu ada urusan penting etc... kalau sekadar nk g cuti2 mungkin boleh naik JS tapi kalau ada urusan macam i ni... better tak kut...ok, lesson learned... no more JS kut... entahlah huhu..
Eh eh ada restoren jepun, tapi tak ada perasaan pun nak masuk 1. mesti tak sama macam jepun hehe, 2. nak makan makanan lain la pulakkkk...masakan malaysia ke??? hehe...
check in hotel dulu... hotel paling murah dalam list yang diberi oleh pihak penganjur conference, apartment concept hotel (eh betul ke ayat ni?)... i sukalah! sebab cukup lengkap... macam rumah...
the bed and the wardrobe...
i lah orang yang paling happy bila ada mesin basuh... sangat suka basuh baju, takyah bawa balik baju kotor 1 bag..at least dah boleh basuh some of it... nice... tambahan pula siap boleh keringkan terus...oohhh sungguh mudah... bila siap..terus boleh pakai baju tu hehe...
lepas tu Abby bawa dinner...banyak restoren malaysia kat sini ada 3 u!!!..bestnyaa kamu abby, haa tokojut den bila tengok satay kajang, tapi kami tak makan kat sini..abby bawa pergi her fav. spot sebab lebih banyak pilihan...
restoren tu bersebelahan dengan opera house...
kami makan di cinta!... memang jatuh chenta dengan makanannya... dikendalikan oleh chinese family from negeri sembilan... dah masuk 7 tahun berbisnes kat sini...
abby diet..haha..so dia tak makan... and we choose menu kat atas tu which is ayam panggang terengganu, tak pernah pulak makan sebelum ni masa di tganu...
dan juga nasi goreng, aduhaiii nak juga makan nasi goreng versi kedai... dah lama tak makan, dulu time belajar suka bebeno order nasi goreng kampung la, cina la, pattaya la... tapi nasi goreng ni memang sedap..sampai teringat2...ish2...
some of NZD... mahal jugak duit dia... air mineral pun dah 3.50 NZD (lebih kurang 300yen) itu baru botol kecik... kat jepun air mineral 100 yen ajo ha... boleh tahan eh kat sini... lagipun my love and i kejap aje kat sini so takleh la nak compare sangat... lepas ni cerita pasal kerja pulak okeh.. mesti agak boring.. tapi i akan cuba untuk jadikan post tu tak boring... :)


6 comments:

anie,Nagoya said...

hohoho...mahalnya kat wellington tu..tapi ada restoran mesia tu yg best...makn puas2 ya..mahal tok sah fkr...cik boss yg bayor..hihihi

Hanis MY said...

Kak Anie...yerr sangat mahal pengsan dibuatnya, mungkin kami tak tahu kat mana nk cari barang murah, maklumlah dtg sekejap aje kan... tak sempat nak explore...

Ciao Annin-sama said...

Che Hanis, kalau dapat bilik macam tu, mau saya xnak balik dah ahaha! Semua lengkap! Cuma kena pikir duit nak bayar aje huahuahua!

Kekanak Osaka said...

wooooi...air 300 yen. kalah air kat atas tokyo tower.haha.

comel la hanis. Pi sampai NZ, tapi makan makanan tengganu.hehe.

Ciao Annin-sama said...

p/s: Che Hanis, am tagging you for an award ya! :D

Hai, kochi kochi! :)

http://ciaoannin.blogspot.com/2010/11/menarik-tertarik-jom-main-tarik-tali-xd.html

Anonymous said...

teringat memori terindah masa stay cum holiday kat NZ beberapa thn lepas..bc cerita n pic hanis nie..terasa kembali ke sana lg..huhuhu..winduuu nye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails