Sunday, November 28, 2010

CC... part6 ~Wellington Day-2~

Masa untuk melunaskan peranan sebagai pembentang poster... sebelum tu kenalah register dulu, lewat betul register untuk APC ni.. nasib baik bertiga. Bergerak dari hotel jam 8.40 am, lewat sebab sorang kawan jepun i bangun lambat, takkan tak nak tunggu dia, kesian plak. Ambil masa dalm 15 minit jugaklah jalan kaki. Sebelum datang sini, i talked with my daddy dearest, dia ckp wellington ni WW. haaa apa itu WW? it stands for WINDY WELLINGTON. Ia memang tepat sekali, walaupun dah nak masuk summer, bila angin dia mai.. .sejukkkk sgt, rasa sampai ke tulang. Nasib baik bawa jaket, tapi yang nipis aje huhu.. memang sejuk ler jalan pagi tu. Tak habis3 kami duk bising samui samui (samui=sejuk) hingga sampai ke destinasi. Dah selesai pendaftaran, terus ke lecture room untuk mendengar talk2 menarik pada pagi tu. Our poster session bermula dr 4.45 pm hinggalah 6.30 pm fuhhh lama jugak tu..kalau takleh jawab soalan yang vava voom tersengih2 terkulat2lah i kat depan poster tu...
 lunch time... tumpang solat di bilik Kak Anie, arigatou akak... siap makan coklat lagi. Walaupun conference tu sediakan makanan, bila Abby g jenguk, dia jamu pasta with bacon... aduhhh pengsan, nak lunch kat mana ni? bila i turun bawah tengok my love ada... ohh betapa hati i berbunga2 masa tu, macam tahu2 aje i duk rindu kat dia (eceh baru pisah jap dah rendu, gelilah)... Memang tak janji sebab my love tahu i mungkin busy kat conference ni, so dia cuba jaya aja dtg... maka kami pun pergilah lunch... ke mana? Mana lagi kalau bukan di Cinta! So jalan kaki dari tempat conference.
 On d way ke Cinta of course la posing2 kan, jakun di tempat orang. Susah betul nak bergambar dengan cunnyer sebab tudung sure akan jadi ala2 robek hati ku, takpelah layan ajolah huhu... bangunan ni dirasmikan oleh Prince William, wah2, tak dapat jumpa tuan, bergambar dengan bangunan yang dirasmi pun jadiklah kan...
 inilah rupa bangunan tu versi jauh... Abby cakap corak ala2 besi buruk hehe... kalau kat mesia dah lama kena curik dengan mat dotdotdot..paham2 ajelah yer...
 semalam g dah nak gelap...tak nampak sangatlah view sekeliling lagipun semalam masih mamai2 lagi hehe..macam tak percaya dah sampai WW.
 gambar menu2 di Cinta... eh tak pasal2 i duk pomot kedai ni hehe.. tapi memang sedap pun...
 my love makan nasi lemak rendang daging...fuhhh memang sedap sangat2 nasi lemak dia pun best... makan panas2 ohh sungguh memukau kalbu...
 dalam perjalanan pulang ke tempat conference, shopping arcade and malls...
 bear shop...nampak kedai ni dalam phamplet tourist, tak sangka jumpa betul2 hehe, my love tak bagi masuk (isteri dia ni sangat la suka dgn teddy, macam budak2 kan? bukan apa bila dah ada anak nanti takyah susah2 beli sebab mama dia dah ada collection, haha alasan tak boleh diterima langsung... pitammm)
 Bangunan parlimen, kecewa tak sempat masuk, kat sini para pelancong boleh masuk secara percuma ok, dan tengok secara live lagi persidangan yang diadakan dan juga boleh lihat bilik persidangan up close and personal, luas kawasan parlimen ni, sayangnya tak sempat pergi dek kerana tak cukup masa... yerlah kami ni bukan datang bercuti kan so kena pandailah bahagi masa dan cuba selit2 masa sesuai untuk sightseeing... bnyak tempat sightseeing boleh masuk dengan percuma... NZ ni zero rasuah yer! sungguh kagum... dia banyak bagi support kewangan buat rakyat2 dia bagusla macam tu kan...
 dah hampir tiba, uhuk2.. .kena berpisah with my love untuk sesi seterusnya (hamboi, mengada betul lah..sila jangan meluat ye, huhu...)
 Victoria Uni of Wellington, campus bisnes, campus kimia dan maths nun di atas bukit, sebab sini lagi dekat dengan bandar, kalau buat atas bukit sana jenuhla nak jalan g situ...
 petang nanti poster session, takuttttt....
 rakan seperjuangan..ganbarimashou!
 my supporter, my heart, my soul...senang cerita my everything...i love uuuuu
 sebelum masuk talk sesi petang posing sat kat poster "kain" ku ini... alhamdulillah semua berjalan lancar banyak dapat feedback yang memberangsangkan... balik ni kena kerja kuat dan polish mana2 yang tak berkilat tu... legaa dan syukur...
 malam tu Abby sibuk buat persiapan raya jadi my love and i serta abg jepom buat aktiviti sendiri, bila kami cerita pergi dinner kat chenta tu beria-ria lah mereka nak pergi makan sana, lagipun my love and i masih duk teringat nasi goreng chenta tu.. apa lagi makan kat cinta buat kali ketiga, adoii penangan cinta..kihkih...
 mereka berdua tu tiru gaya my love... di hadapan hotel Quest Atrium... sebelum pergi makan kat cinta
 saje posing... label street tak sama cam jepun, oleh itu rasa jakun haha...
 malam ni kamera jadi milik kawan jepun i, tak berhenti dia duk snap macam2 gambar, tong sampah pun dia ambil jugak... kasi can la hehe..
 ehh..bila nak sampai ni?..kedai2 tutup awal tau..seawal jam 5 atau 6 pm...huhu tak syiookk la pulak, masa ni dalam pukul 8 malam, biasanya waktu summer siang panjang... sebab tulah tak gelap sangat jam 8 pm tu...
 kawan jepun pun order nasi goreng, derang cakap dah lama nk makan nasi goreng dan mereka pun ckp sangatlah sedap... lega... lepas tu depa order sambal sotong dengan tomyam... semua duk khusyuk makan lupa nak ambil gambar, walaupun sambal dan tomyam tak pedas pun, tapi duk mengeluh karai (pedas) sampai ke sudah haha.. last2 my love habiskan kuah tomyam tu...
 derang punyalah kagum my love hirup tomyam sampai habis, siap cakap "hani-chan, your husband's tounge is broken, because he can eat really spicy food" haha gelak sakan kami, lidah rosak.. ada ka patut, tapi memang japs tak makan pedas pun kan.. pedas sikit tu pun dah kecoh satu donia...
kamilah pelanggan terakhir.... kedai pun dah tutup, tunggu kami siap makan je... berakhirlah hari kedua, jap jer kan, JS ampes punya pasal la, habis terbuang macam tu je another 1 day di Wellington, kalau tak banyak jugaklah kami boleh explore... esok macam mana? tengok topik talk macam tak ada kaitan sangat... nak pergi ke tak??? dah la esok hari raya haji? kompius betul? agak2 my love and i buat apa ya???


12 comments:

anie,Nagoya said...

yuhuuu....kat cana kete tak berapa bz ke?dari gmbr yg Hanis paparkan tu tak byk sgt kete..atau kebetulan kete tak lalu?hihihihi...pandai jg kwn jepun hang mkan pedas ya.jgn mlm tu dia org berlayan sakit perut.hahaha.....

NARDtheNERD said...

rakan seperjuangan u kacaks lahh.
awwwww.
hehe.
:))

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

wah2 rasa2 mcm nk g sana la...cantek2 nya tempat...pandai hanis posing ye..membuatkan akak nk menghimpun duit nk gi sana hehehehe....tapi entah la bla leh p ye...

Kekanak Osaka said...

tudung ala2 robek hati ku.haha.nice one.

and pasal lidah rosak tu, memang biasa kena dah. my friend kata my lidah dah mati. tak dapat kesan pedas.ahahha.lawak la diorang.

bnyak lagi ke continuation ni? bleh kalah Harry Potter punya series ni.hehe.

sekamar rindu said...

salam..

pemandangan menarik di luar negara....

mohon follow ur blog....

Hanis MY said...

Kak anie..kete nye busy bebeno...sy amek time kete tak lalu lerr hehe, kang cacat plak gambau tu jadiknyer... ntahlah kak ani sy tak tny pun derang apa jadik mlm tu tapi next tu mcm sihat je hehe...

Hanis MY said...

Nard..i knowww haha nak suh kimsalam kaaa?? kalau berkenan nanti meh smbng bla kat sini naaa

Hanis MY said...

Akak ladyzul, cantik, tapi kalau nk lg cantik akak g belah pulau bawa org cakap cantik, tapi saya tatau lah sebab hanya sampai kat wellington aje, insyaAllah ada rezeki..nak dtg jepom pun boleh air asia dah ada hehe...

Hanis MY said...

Zati nice kan robek hati ku??? haha yup2 byk tau hanis tak sempat nak wat dlm satu post so terpaksa asingkan huhu...keep on reading k

Hanis MY said...

Sekamar rindu terima kasih kerana sudi singgah will follow u back

sekamar rindu said...

salam..

singgah lagi sini....:)

kema said...

waaahh~...nak teddy tuh..huhuhuhu~comel sgt2 wlupun gmbo teddy tuh jauh...

hihi~nk gedik cm nard...teman seperjuangan pn hanis mmg kachakss ler...=P kem salam ek..hahaha~ *gatai nye kema..dush3*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails