Friday, December 3, 2010

CC... part10 ~Mt Victoria~

Orang ni bermacam jenis, bermacam ragam, ada yang suka dengan sesetengah penganut je, ada yang ok dengan semua agama, ada yang menunjukkan kebencian terang-terangan, ada yang masih boleh bertolak ansur. Sebelum ni pernah dengar cerita tentang pengalaman sahabat seangkatan dengan orang racist ni. Terkena buat kali kedua dan kali ini di bumi Wellington (kali pertama sila refer post CC..part3, malas nak fikir yang bukan2. Mungkin orang itu tengah badmood dan i yang terkena tempias... harap2 follow until the end ye, sebab tatau nak cerita kat part mana.. mungkin awal atau in the middle, mungkin pada penghujung.
simpang untuk naik ke mount victoria
 sedang mendaki...
 up up and awayyy...kat depan tulah satu kejadian yang mengejutkan telah berlaku, yang mana masa tu nampak seorang "mat soleh" tengah jogging, i saw he looked at me, tapi i buat dek ajerlah, (sebab tengah khusyuk tengok sekeliling, al-maklumlah jakun) lepas tu bila pandang lagi skali "tui!"..cuba teka? dia telah meludah directly at me. Nasib baik cermin kereta tutup masa tu, so kena cermin aje... i really have no idea at all kenapa dia buat macam tu, terkedu sat, haduiii tak pasal2 perah otak jap fikir kenapalah dia buat macam tu, macam2 alasan keluar haha, erm.. baru aje nak sonok2 berada di tempat baru dah jadi macam ni... abby ada juga cerita, undergrads kat sana pernah kena baling dengan botol arak dan sebagainya, wahh mencabar sungguh, alhamdulillah kami di sendai ni tak pernah berlaku perkara sebegitu rupa, tahap toleransi masih tinggi dan amat menghormati antara satu sama lain, itulah lain tempat lain caranya...
 biarlah ia berlalu pergi, eceh sedih la konon haha... acting je lebih... dah nak sampai dah ni...
 kalau man tengok gambar ni mesti dia cakap, eleh kat melaka pun ada hehe, sebab i tak pernah sampai a-famosa, jadi bergambar kat meriam mt vic ajelah...
 on the way ke puncak mt vic untuk lihat pemandangan seluruh bandar wellington, kat cable car tu boleh tengok separuh aje...
 on the top of the world... opss mt vic je...
 the view...
 another view...
 boleh nampak campus uni dan rumah abby versi nano dr sini... (mentang2 lah study nano material sekarang ni, semua pun nak nano)
 beautiful day...alhamdulillah...
 my love enjoying the view...
 senyum la cikit hehe...senyum sambil tahan silau matahari...
 Mount Victoria summit...
 batu apa ni Abby? lupa nak tanya hari tu...
 posing dengan abby cum tourist guide...thanks dear!
 piramid...adehh koya pergi egypt hehe...
 anata aishiteruuuuu....
 on the way to another viewing spot...
 Abby panggil tempat ni UFO, tataulah kenapa mungkin sebab rupa wakaf yang pelik tu...
 another breathtaking view...macam lukisanlah
 Windy Wellington
  i very like...
 so many houses and yachts...
 masa ni Jah baru sampai with other visitor, dari Queenstown kalau tak silap, akak tu datang conference juga tapi different major, masa ni abby tengah khusyuk cerita tentang mamat ludah tu
 the girls....
 more street arts...
 nice building...
 nampak kerusi biru tu? this is bungee jump versi metropolitan hehe...
 ni dah hari ke-3 on the way balik dari morning session talk, my love dah tunggu kat hotel untuk check out...
 bye2 quest atrium...
 after check in Qantas air untuk ke destinasi seterusnya...
 us! amboi abby excited bergambar dengan abg jepom, nard..jangan jeles yer.. :P
 my love darling
 Sayonara Wellington... end of story mory di Wellington, will share some experience di Melbourne pula...


18 comments:

Shafa said...

semua cantik2. seronok kan kalau dapat merantau kat negara org. boleh pusing rata tempat.

man yusoef said...

HAHAHHAHA...menci menci asyik kena point je....actually tak nak ckp pon yg meriam tu sebab TAK PERNAH g AFAMOSA GAK!!!!...hahahah

ahkak ada jual DVD tak??..dah smpi episode 10 ni..hehe

Hanis MY said...

Shafa time kasih...itulah apa dah peribahasa tu jauh perjalanan luas pemandangan hehe..bantai je...

Man..haha tu dia..point balik kat ahkak!..takde dvd sebab tak rekod haha, nyampas i..ahkak mana der adik laki best r nyakat man kihkih..

My Little Diary said...

salam,
tgk gambo2 tu.... saya jdk speechless.. huhuh

man yusoef said...

habis tu saya plak tak da adik nak nyakat...so how??..haha

man yusoef said...

azmir??..sape plak azmir..zamir kot??..ntah xkenal pon...main follow2 gak...haha

Hanis MY said...

MLD...thanks a lot... cantikkan pemandangan dia...

Man..lorr anak bongsu ke? samolah kite, ni betul ke saje nak men2kan perasaan ahkak ni haha... kalau cenggitu carik la adik jugak untuk disakat kalau tak ada pilihan jugeks nak nyakat ahkak pun boleh aiman tak kisah hehe...

Hanis MY said...

hahaha zamir la aduss malu2 silap baca nk nyorok bawah bantalllll, eh silap bawah mejaaaa...

man yusoef said...

haha...tak yah nyorok kat mane2...anda tu besar tau tak...sila berpijak dibumi yg nyata..hahahah ok cukup...dah mcm ber YM je gayanya...hahaha

Hanis MY said...

Siapalah diri ku ini haha, ingat tak ayat ni, baiklah kembali ke dunia nyata, ok next time kita berblogM lagi okeh...

anie,Nagoya said...

sib baik cermin tu pelindung Hanis.kalo tak ade cermin tu..huhuhu...tak tau nak jawap apa?sakit ati jg.....

jgn balek sendai pun terkejar2 lagi ya..huhuhuhu

Amirah Yusof said...

isk cam best jek akak..kena pegi jgk ni nti..urmm..tolong sedut jap udara kt sna, dtg sini hembus kt amirah ye..hihi

hudahazwani said...

waaa..besttnyer..semoga berbahagia dan ceria selalu yer kak...


http://hudahazwani.blogspot.com/

NARDtheNERD said...

ahaha.

alamak!! abang jepom kitaaaa.
:P

H A N S said...

x patutla mat saleh tu. dia bw imej negara spatutnyer. ish, emo plak sy :P anyway, suker3 tgk pic2 scenary yg cantik2 tu..

Hanis MY said...

Kak Anie betul tu...nasib baik la hanis tak turunkan cermin tu kalau kena mahu mandi 100kali huhu

Amirah ok, aming wellington satu siap untuk dihembus kat mimpi mlm ni eh..

Hudahazwani...mekasih same goes to u.. naper eh takleh nk link terus kat blog awak huhu...

Nard..haha jangan angau udah ler..

Honeys... yer betul tu takpelah hany nak buat cemana, biar jelah dia... huhu...

mzhany said...

huhu besh nye jenjalan...hurmm tetibe emo psl kes ludah tu...eiii...

eh hana amek award ;)

http://www.mzhany.com/2010/12/blog-cantik-dan-menarik.html

Hanis MY said...

Hany..yeayy ada award, bestnyaaa arigatou hany!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails