Monday, December 6, 2010

CC... part11 ~Melbourne Day 1~

Wahhh dah part 11, bila dah semakin nak ke penghujung ni, jadi semakin malas nak cerita, dek kerana tak ada mood dan juga bila cerita dah berakhir tak ada yang best dah nak di-post huhu... perjalanan dari Wellington ke Melbourne ni lama jugak... tapi dah lupa berapa jam... ampun... malah tak ingat pun pengalaman menaiki Qantas air, sebab my love and i tido tak sedar dunia, dek kepenatan, sedar2 dah nak sampai Melbourne... semua berjalan lancar terutamanya di kastam sangat sempoi... i sukalah!... Ada urusan di Melbourne ni, i kena visit makmal kimia di Uni of Melbourne, alhamdulillah kami boleh menumpang kasih naik kereta one of the lab members yang kebetulan pergi juga ke conference APC tu. Gambar2 di ambil dalam perjalanan dari airport ke hotel, sampai dah petang dalam 5 pm...
 Sangat lain dengan suasana di Wellington, sedikit landai dan rumah pun berbeza2 menarik dan comel2 belaka pasti ada laman dan ada bunga...oh! i like flowers!...
 gambar rumah lagi.. lagi2 gambar rumah hehe...
 wah2 ada porch tekan butang pintu terbuka...
 part of univ of melbourne's building, tapi tak tahu jabatan or faculty apa...
 We stayed at Jasper hotel...hotel yang sungguh warna warni, tiap2 level warna yang berbeza... lepas tu warnanya sangat lah terang benderang... ceria gitu...
 nasib baik our level warna purle (org jepun cakap murasaki) org kelantan cakap putih sta... :)
 simple je bilik dia bilik air siap ada tingkap huhu malu2...
 the beds...lampu bilik ada 3 je (lampu meja 2, lampu di luar toilet 1), semua samar2 ala2 suasana romantika gitu, tapi terlebih romantika pun susah jugak...
 lepas solat kuwa cari makan...ni posing sat kat lobby... pelik sungguh potret kat belakang tu... tak faham maksud tersirat...
 wahh bangunan ala2 europe gitu (adoii koya ke europe plak hehe)...
 hotel kami di Elizabeth street... berjalan di sepanjang jalan ni je, sebab tak tahu hala tuju...
 sapa nak dompet ni? kat sini pun banyak street arts...
 Mall MYER ni hias Nutcracker sebagai tema sambutan krismas tahun ni (ye ye aje, padahal bantai suka hati je hehe)
 kiri kanan shopping mall luasnya ruang pejalan kaki... rasa macam kat kl pun ada in terms of orang yang lalu lalang... ramai foreigners dan juga malaysians... bila dah ramai macam ni rasa biasa sebab rata2 kami jumpa takde sapa pun nak senyum dan tegur... (samalah macam kat negara sendiri bukannya tegur orang tak dikenali kan) bila berada di tempat tak ramai orang mesia barulah macam "eh, eh macam org mesialah" jum tengur...
 posing di luar je, malas plus lapar...
 kuda tu malu2 hehe... anyak sangat jumpa, macam2 versi...macam2 warna..
 ramai tourist naik horse carriage ni, teringin juga nak naik tapi tak naklah..mesti mahal (padahal tak tanya harga pun) kalau naik bolehlah lambai2 macam princess atau mcm queen V... haha geleng kepala my love bila dengar i cakap macam tu... ala bukan nak buat betul2 pun saje je... layan khayalan zaman kanak2... mesti my love tak pernah tgk citer disney or citer princess masa kecik ni huhu...
 akhirnya jumpa restoran yang halal..along the way banyak sangat jumpa malaysian restaurant, tapi chinese...siap serve pork lagi huhu..last2 makan kat restoren indonesia ni...
 aksi orang kelaparan hehe gurau je...
 Ayam goreng berempah dia buat i teringat nasi kukus huhu...owh ku rinduuu... dah kenyang balik hotel...rehat2 sebab esok nak kena visit lab pulak....


8 comments:

anie,Nagoya said...

lain tmpt maka lain pemandangannya....suka lak kkanie suasana kat tmpt tu.rasa cam aman.felling dari gmbo2 je..hihihi...

ati ku gumbira...selama nak layout kan blog manjang tak dpt..maka....dtg sendiri n lihat.amsih bersepah.tgh cari layout yg sesuai tuk umah ku ini...oh...gumbira...

mzhany said...

hana xbukak dompet tuh? heheh kot kot ade duit...hihiihi eii besh nye tengok dia jenjalan...

nur said...

NICE!
ALL IN ONE

Hanis MY said...

Kak anie...ha ah itulah berbeza sgt dengan jepun, bangunan dan suasana best tapi org2 dia takutlah, hanis pegang bag kemas hehe risau... wahh selamat mengemas rumah nanti hanis lawat...

Hany, hana dah try bukak tapi tak boleh hehe..., comel jela hany ni...

Nur...arigatou!

Lelaki Ini said...

wah!
besh sgt2!
teringin mau ke obersea jgk!

Tn.Punya said...

Give Away dari Eyriqazz, cepat sertai..hadiah menarik rujuk sini : http://myvitrd.blogspot.com/2010/12/teka-nombor-cek-nuffnang-eyriqazz.html

H A N S said...

huhuh..dh manyak negara hanis pijak..jeles3 :P heheh..tp negara diorg nampak bersih jer kan.. bagus btul :)

RedBerry said...

Hanis, i suka gambar u ngan 'dompet' tuh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails