Wednesday, December 22, 2010

Eh apa ni?

Sedang i khusyuk asyik concentrate buat keje depan lappy tiba2... datang my labmate melutut. Tokojut den tak pernah2 ada orang datang melutut kecuali pergi stesyen minyak (pekerja stesyen minyak ni melutut kat semua pelanggan ok, tanya nak isi minyak apa dan berapa... takyah bukak pintu mesti derang datang berlari2 bukakan pintu... baru aje parking alih2 dah ada orang datang buka pintu dan melutut, bagus betul).

"Hanis-san douzo..." S-san menghulurkan sesuatu. Kepala tunduk ke lantai.
Terharu plak... tapi memang terkejut, gayanya ala2 bagi barang pada maharaja, bukan ku pinta layanan sebegini ropa, hehe... arigatou! Apa2 ajelah kamu ni. Tapi dia memang kaki lawak pun suka buat aksi macam2 dan buat suara yg bermacam jenis juga siap dengan memek muka lagi, cita2 masa kecik nak jadi pelakun agaknya... namanya PURING (プリン) mesti dah boleh agak kan apa benda tu, itulah PUDING... ada macam2 jenis, tapi first time makan jenis ni...sedap2...
oishikatta! gochisousamadeshita... (ucapan pada si pemberi setelah selesai makan)


19 comments:

wida said...

Bestnya kalau stesyen minyak kat m'sia buat cam kat jepun yer..
tak payah susah2 nak kuar dr kete

kema said...

waa..dorg berlutut...mcm pelik tp menarik la pn hanis...

man yusoef said...

wah bestnye ada org bukak pintu kat stesen minyak...kalau camni, hari2 isi minyak pon tak pe *bankrap camni lama2*..haha...nak g jepun ah...jemput man kat kansai airport yea nnti *actually hari tu tengok discovery Chanel psl kansai airport..oh kat atas air tu airport..so tu yg mcm cerdik sikit sebut pasal kansai kan...kagum tak..pnjg btol komen*..huhuh

AfiQ said...

waaa... cam seap je puding tu.. teringin nk rase... huhuuh..

♥Miss Farah♥ said...

salam awak ditag hehehe

http://bicarafarah.blogspot.com/2010/12/pertandingan-template-tercantik-by.html

Hanis MY said...

Wida betul tu kan best..tapi kat sini seme pekerja jepun, kat mesia rasanya tunggu kucing berjanggut pun takkan buat cmtu huhu...

Hanis MY said...

Kema...mmg menarik tertarik, kagum dengan derang ni...

Hanis MY said...

Ok set! see you at kansai epot, huiyyoo kemain lg eh dah pro dah, hehe i like tooo discovery channel.. dah lama tak tengok huhu...

Hanis MY said...

Fiq memang sodap pun nanti akak pos dlm mimpi ye...

Hanis MY said...

Wahh fara tq coz sudi tag akak...

kekelip said...

expiry date puring tu 10.12.2027 ke?.
perggghhh..
lgi 17taun bru expired yek?. hehehehee~

*uhukk..bday i tu 10/12.hahaaa~

zie~azharizalira'z said...

wahh,nmpk sedap,,nyummi2~~

ciK mOt ©™ said...

mekasih ye...

btw ni blog utama saya...
http://h-n-i.blogspot.com/

amirah said...

seriously dorang melutut kat stesen minyak ke?wuiyo..this is what we mean as pertembungan antara tradisi dan modenisasi..cam kalo kita pegi J.J sini, kita akan nmpk budaya menunduk kepala sblum staff nak masuk rehat

Hanis MY said...

kekelip..comel la kamoooo btw happy belated birthday, nak tahu jawapan i dah buat spesel post for u!

Hanis MY said...

zie..memang sodap pun, thanks ziarah blog ahkak...

Hanis MY said...

cik mot okies akan daku jenguk dan polo...

Hanis MY said...

kak amirah betul..memula sy terkejut sgt, rasa mcm terharu pun ada bagusla depa ni...ha ah kalau jj sini masa g kounter dia dh tunduk dulu sebelum mulakan pengiraan brg2 tu lepas dh byr pun tunduk lg...haduii baguih bebeno...

cahaya izzaty said...

akak, duk mn? jepun ke? *blur* hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails