Wednesday, December 15, 2010

Rumah telur bersolar...

Di Beijing seorang arkitek berusia 24 tahun telah mencipta rumah mobile... boleh pindah suka2 hati bila2 masa dan di mana jua... nama rumah beliau LIVE RENT-FREE mobile egg shape house powered by the sun...(eh panjang la pulak nama rumah ni)
 keciknyaaa, mula2 ingatkan itu adalah entrance... macam tak logik aje
 oh, boleh buka separuh rupanya... tapi macam tak sanggup je...
 senangnyaaa nak kemas rumah ni hehe...
 siap ada rumput tumbuh huhuu..boleh jadi garden :P...
 solar for electricity... dengan ketinggian 6 kaki memang muat kat mana2 kaki lima pun.. it cost about $1000. Bagi free pun tak nak, mungkin nak, untuk buat playhouse anak2 hehe..


23 comments:

man yusoef said...

anak2???.huh aim tinggi...haha...tak cukup nafas kot nak tido dalam tuh...tak panas ke???..ada kipas tak??..hehe

LeeAneem said...

salam....rumah kecil tiang seribu,rumah besar tiang sebatang....yg ni ade tiang tak...

kimchisu said...

hahhaah ni kalo nk layan diri sensorang mmg sesuai laa msk dlm umah ni..hohoho

Hanis MY said...

Man hehe mestilah aim tinggi, doakan ahkak ok... musim panas aje kut rumah ni panas kena bukak separuh pintu gamaknye, musim lain sedang2 elok aje kut...

Hanis MY said...

LeeAnem terima kasih sudi berkunjung, rumah ni mcm takde tiang hehe...sodih...

Hanis MY said...

Kimchisu ya stuju! time nak feeling2 layan perasaan tu mmg seswai la sgt..

wida said...

comel gak rumah tu..hehe.

amirah said...

yg ni kena bayar duit parking je.hepi nya..huhu

MAPPIAU said...

Puas ke duduk dalam tuh tak bole berlari2 anak heheheh. tapi kalau sy duk sorang pun tak muat agaknyer.tapi kreatif jugak eh. hehehehe

Hanis MY said...

Wida, ha ah comel tapi kecik huhu... boleh buat rumah mainan...

Hanis MY said...

Kak Amirah, kakalu kat kaki lima takyah byr langsung hehe...make sure dekat dgn toilet awam huhu

Hanis MY said...

Mappiau, ha ah boleh duduk feeling2 aje hehe...sy pun tak muat jugak kut comel sangat huhu...

RedBerry said...

comey... mmg comey. Tapi kalau nak duduk dlm tuh, lemaih laaa.. kecik sgt. Kalau utk mainan budak2 boleh la. Interesting post!

khairunnisa ♥ said...

hee ;) cute je umah dia..dapat jimat kos ni ^__^

Hanis MY said...

RB...comel but lemaih hehe...

Hanis MY said...

Nisa... ha ah comel kan kan...

IzwanNie said...

thanx follow meow2.. salam perkenalan.. nice blog! nk ziarah cni slalu la..^__^

Hanis MY said...

comel aje meow2 ni thanks sudi singgah balik i likeee...

Melor said...

terima kasih follow melor.

E.d.Y said...

bujang boleh la..bila ada anak, sungguh xprivacy..hehe

Cma Shiema said...

adeh..tecik sgt umahnye..nk sendawa mesti dengung satu umah..
he3..papepun...sgt kreatif

hanis..nnti amek awarg ea..
tq..

H A N S said...

hahaha..kreatipnyer..menarik gak. tp utk long term x sanggup kot, x blh nk bgerak sgt. tingkap pun xder..huhuh

IzwanNie said...

kak hanis, ada tag utk kat hanis..^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails