Monday, January 24, 2011

Tokyo Auto Salon 2011, Part 3 (Transformasi)

Entri terakhir untuk ceritera auto salon 2011. Satu kereta pun kami tak berani naik, tak tahu sama ada boleh naik atau tidak. Mungkin sekadar untuk bergambar kerana sesetengah kereta hanya boleh dilihat dari jarak tertentu sahaja. Berlainan pula dengan motor ini..mula2 sekadar jenguk2...
tapi pakcik yang baik hati berdiri sebelah kanan tu cakap "douzo, douzo" sambil tangan menunjukkan pada motor tersebut, en suami malu2... "pergi la love... " "boleh ke?" "boleh...kan dia dah bagi tu" dengan malu2 tapi mahu si cinta hati pun naiklah.... hehe.. haish malu2 kucing...
ada lagi beberapa motor lain tapi ramai pulak orang sedang beratur untuk ber'posing'. Tadi kemain cakap orang malu... bila disuruh naik, i pulak yang malu haha... yerlah kan mana reti bawa motor... malu2 tapi bila naik, hamek u... posing peace gitu tapi kalau nengokkan gambar kat atas tu boleh bankrup kedai motor ada model sebegitu jelek...
Honda hybrid insight... lawan dia Toyota hybrid prius...
Ferrari... tapi kurang arif pulak tentang model kereta dan sebagainya...
gaya mutu keunggulan...
tu dia...posing ala2 "i want to spend my lifetime with you" gitu kan...
eh eh ada ultraman celup lah...
feewwiitt...samurai X dengan tayar good year...
Tak sia2 kami pergi ke booth good year dapat lah "handbag" sorang satu... gambar atas tu adalah jurucakap good year tak berbayar...
Owhhh..Transformasi 1: Dari yang vass kepada vouge dan bling2... sanggup tak anda memandu kereta yang dipenuhi intan payung berlian ni?
'jangok' sungguh...
pinky winky bike...nampak macam susah aje nak naik... tak dapat bayangkan...
  akhirnya dapat juga bergambar bersama... terima kasih encik baik hati...
seolah2 baru keluar "jungle tracking"
dahsyat....
Boss besar Toyota (yang berbaju merah) tak sangka boleh tengok depan mata.. sebelum ni tengok kat tv je... Tahu kan, baru2 ni (tahun lepas) prius ada masalah di US break kereta kurang mencengkam... pengguna di us kecoh satu dunia... tapi i rasa tak lah serius mana malah tak ada sebarang kemalangan pun dilaporkan... tak tahulah depa minta ganti rugi apa... boss toyota turun padang ke us meminta maaf bersungguh2 sehingga menangis... huhu...
model baru suzuki... sekarang syarikat ni banyak buat kereta baru... macam2 model iklan kat tv, tapi entahlah setakat ni tak dapat menambat hati kami...

Transformasi 2: gambar dari web toyota.. tak sempat ambil gambar sebelum cuma sempat ambil gambar selepas je... salah satu kedai ni telah modified prius menjadi.... jeng jengg.....
Bentley (haaa pengsan takkk???) mula2 kami ingatkan bentley rupanya transformasi daripada prius...kellas la...
Transformasi 3: Van pick up biasa kepada...jeng...jengggg
entahlah kereta apa... ala2 badak sumbu pun ada haha... tapi memang 100% berubah dari yang asal...
sistem stereo pun dah cenggini jadinya... pasti bingit... (cuba cari penulis yang tersembunyi dalam gambar tu :P)
tak pasti kereta apa... kalau tengok bahagian belakang macam prius atau insight yang dimodified (ampun..kalau salah)...
bahagian depan (surrender... memang tak tahu kereta apa) masa ni dah soro2 nak keluar dari dewan... mana yang menarik main ambil je gambar tanpa pergi dengan lebih dekat sebab dah puas hati dapat tatap GTR :D
Rolls Royce ada berani??? latest model tau... Agong pakau kereta ni kan? tapi tak pasti model mana..
pengsan untuk kali terakhir sebelum beredar...rasanya rolls royce tadi dengan kereta Lamborghini oren ni adalah antara kereta termahal di pameran auto salon ni...
ini kalau dapat...ada yang duk menilik kereta 24 jam hehe...
siapa nak/minat kereta ni?
ni pula warna biru tak ada bumbung...
  fuhh... dapat tengok pun jadiklah ye...
Audi...
Lamborghini... siap dengan gambar bull lagi ha...
mercedes...
ini pun idaman juga... owh warna biru pulak tu i likeee...
mengabdikan kenangan bersama di hadapan black bison...

terkejut nampak mamat ni... apa ke "juadah" Johnny Depp nak datang sini, versi celup rupanya tapi memang nampak macam real captain jack sparrow kan???
lexus pink...sakura special edition, enjin siap ada lukisan hana sakura gitu...
comelllll....
menaiki escalator... selamat tinggal auto salon...
pandangan terakhir (owhh tak sanggup untuk meninggalkan mu, eceh over betul!)
di hadapan peta pameran Tokyo Auto Salon 2011...
dalam perjalanan pulang (eh teringat kat jambatan Pulau Pinang, pertama kali ke penang sewaktu berumur 2 tahun menaiki feri sudah pasti tak ingat apa pun dan tak pernah lalu jambatan tu.. teringin nak jelajah seluruh malaysia satu hari nanti...)
Tokyo Sky Tree in the making... pengganti Tokyo Tower yang lebih tinggi
RnR di Pasar Hanyu, eh unik betul nama...teringat Hankyu Jaya.. nama "pasar" tu yang tak tahan haha...
cunnyer interior dalam pasar ni...cantik dan bersih... RnR baru kut...
Pulang dari dunia yang penuh khayalan dan fantasi.... kembali ke realiti...

49 comments:

man yusoef said...

arghh!!..geramnye...tengok lambo gallardo itu kot, ferrari...argg!!..nak gak posing!!..huhu

A.S.T.I.N.A said...

Thanks Hana for sharing.. Those cars are great!! Provided the transformations are superb!.... eh ai spiking pula.. saya nak ckp Jepun sgtlah fail.. :)

noraim said...

maju kan org jepun? macam² dorg buat. huhu.

AiN5zOL said...

CANTIK NYER KETE2 2 SUME....

NTAH BILE LA AGK NYER DPT BLI ERK...
7 KTURUNAN PN XTAU LA LG...
HUHUHUHU
:))

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sukanya tngk keta yg pink kale tu..memang comel la....
sal ultraman celup tu..lg hesem dr ultraman asal u....

r3d lollip0p ♥ said...

fuhh!!
speechless!
yang pink tu menarik la hanis.

Aiydalela said...

cuci mata tengok kete yang bermacam-macam gaya.

ok! turut kembali ke alam realiti, err.. siti bukan di alam fantasi lagi. hehehehhe

Hanis MY said...

Man, lambo gallardo ke tu.. wahh terkejut ni i likee..takpe tahun depan ada lagi dtg le sini air asia kan ada...

Hanis MY said...

U r welcome astina haha comel la.. sy pun sama ckp jepun masih fail huhuhu...

Hanis MY said...

Itulah noraim, sgt maju dan kreatif..ada aje benda yg derang fikir dan laksanakan...

Hanis MY said...

Ain betul tu 10 keturunan pun belum tentu sob sob...

Hanis MY said...

Kak D ye ke encem ahauwww i likee.. tengah sengih sampai telinga hehe over plak padahal suami yg kena puji...

Hanis MY said...

Zieyla...ha ah comel kan..mmg teruja tengok kete2 tu seme...

Hanis MY said...

Aida..haha comel ok ha ah siti bukan di alam fantasi lagi uhuk2..takpe skali skala berkhayal...

rATu kEBaYA said...

bermacam2 jenis kereta ye.. design pun menarik.. klu akak naik kete bling2 tu..

maulah akak kena bawa ke LADANG.. huhuhu.. takut..

anie,Nagoya said...

kenyang mata tgk kete2 tu semua.lagi2 yg berlian?huhuhu......

nekad!!!!...nak g tgk pameran kete tu nnt.

Amni said...

serius best kalau boleh sambung study kat japan... jealous nih! kalau dapat melancong pon dah cukup baik.. lalalala.....

Hanis MY said...

Kak aishah ha btul tu kalau ada kete bling2 tu mau wat pameran kat umah je hehe...

Hanis MY said...

Kak Anie jom kita jumpa kat sana na taun depan :)

Hanis MY said...

Hye amni...thanks sudi singgah, meh ler dtg jalan sini...jgn lupa contact sy kalau singgah sini eh...

Iryd and Pitt's little diary said...

kakkoi giler la motor korg bawak tu..siap jumpa jack sparrow lagi..huhu..:)

khairunnisa ♥ said...

bestnya fantasi jadi realiti ^__^ suka tengok kereta "dahsyat" tu.. awesome kan kak hanis and pinky winky bike :)

yang ada berlian tu sayang giler nak bawa jalan jalan T__T

JIJI YU said...

jadi model2 dio pon..eheh

fara said...

fara pun ada tengok si bos toyota tu minta maaf sambil nangis2. kesian. dia frust betul lar tu kan.

nak kate berdiamond2 tu pleaseeeeeeeeeeee..hihi

mzhany said...

hana, yang blink blink tuh...fuhh terbeliak mata hany tengok tau.ahahah kalau la ada sutir hok gini, mau nye letok dale umoh jah. ahahhaa


gila sayang ...;)

H A N S said...

haniss!!! kete2 smua tu mmg dabom!!! kumpul duit smpi tua pun blom tentu blh beli..hohoho..tgk pun jadi la..(ayat sedih n pasrah :P)

MAPPIAU said...

OMG ingatkan hp ngan kamera jer ade bling2 ghupenyer kete pun hadooooo, auuuwww tak sanggup i nak bawak ke hulur hilir kat malaysia nih nanti banyak jadi eksiden kang sebab silau mate dek blig2 kete tuh akekekeke :P

shah-kayrul said...

tuan tanah tak mampu beli kereta ferrari...pakai kasut ferrari pun jadi la....tp serius mmg gempak semua kereta tue

Hanis MY said...

Iryd..mana ada kakkoinya..nyampah adelah masa naik motor tu hehe...

Hanis MY said...

Hye Nisa seswai ke akak dgn pinky winky tu hehe? mmg buat show dalam garage je kalau dpt yg bling2 tu hik2...

Hanis MY said...

Ji..sajo jah suko2 hehe...

Hanis MY said...

Hye Fara ha ah itulah tapi kesian gak kat dia huhu...ok kete diamond satu siap hehe..hanis nk bawa kereta diamond amek jual ke buat benda lain ke hehe...

Hanis MY said...

Hany betul tu kalau hana mmg terperap dlm umah ajelah kereta cenggitu..kalau nak bawa kasi bukak seme diamond tu haha...

Hanis MY said...

Honey..huhu sama la hanis pun pasrah jugak..hanya mampu melihat...

Hanis MY said...

Hahaha lawak la kak diana ni ha ah yer tak yer jugak kompem eksiden sebab semua tertarik da dom kat kete bling2 tu...

Hanis MY said...

Shah kayrul ok sgt2 la tu sy ni nak beli kasut ferrari pun tak mampu huhu...

Amni said...

insha allah.. i will! tapi ntah2 dah balik sini hanis ngan suami kan... hohoho...

bunga said...

lawa betul moto pink 2...berkenan sangat..

Hanis MY said...

Hye amni..kalau tak jumpa kat sini jumpa kat mesia pun ok..hehe, nanti hanis share tips or tempat menarik k..

Hanis MY said...

haluu bunga...peminat warna pink eh..comel kan hehe..

deena awanis said...

phuyyyooooooo..vogue seh motor..

whitecappuccino said...

Bukan main lagi hanis ya sempat posing atas motor besar tu.
oh ya, muka hanis pun macam awek Jepun la :)

E.d.Y said...

johnny depp versi jepun ke tu?sama la muka

Encik Blogger said...

Geramnye tgk gambar kete bebnyak.. jeles.. jeles.. tp lagi jeles ade org tu dok jepon.. oh men

biella93 said...

smart2 la kete tuh . geram tengokkk . huhuhhu

biella93 said...

smart2 la kete tuh . geram tengokkk . huhuhhu

biella93 said...

smart2 la kete tuh . geram tengokkk . huhuhhu

ARJUNA.Inc said...

perghh!!!...sume superb punya brand automobile..pe lagi?...angkat la sjibik..hehe..bkan snag nk dpat cm2..sy pn x pnah g..haha..ska ferrari~~

niesz said...

hebatnye keta2 nie..kalau jln kat jln raya malaysia ni, mesti rase pelik je kan..haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails