Friday, January 14, 2011

Ada apa dengan nama2 ni???

Wahh baru boleh bersiaran, pertama sekali of course follow balik follower baru (terima kasih sudi folo, i loikee), lepas tu reply comments, sempatlah blogwalking sekejap... jap lagi dah SORO-SORO (orang kelate cakap koho-koho nak kelik, org luar cakap mintak diri dulu lah ye hehe). Rasa macam pernah dengar soro dalam bahasa jawa... adakah itu hanya imaginasi diriku ini???

Alhamdulillah pembentangan laporan berjalan lancar tadi... my love pun baru hantar paper hari ni, wahh hebat.. so proud of you love dah la belajar teori formula bagai sungguh tak minat teori matematik hehe. Isteri dia kena topup data lagi... sebab my sensei cakap its quality not quantity... so work harder plus pray diharap beroleh kejayaan nanti...insyaAllah.

Apa kaitan dengan nama? Nama apa pulak ni? Nak highlight nama2 seperti di bawah ni, jeng jeng...
1. Nani
2. Ika
3. Ana (Ana raffali ke... amboiii skrg pantang betul sebut ana haha)
4. Wani
Sesiapa ada nama ni dalam nama mereka, bila datang japan... don't be surprised by the meaning ok..

Situasi 1:
Nani o shimasuka? Sedang buat apa tu? (Nani=apa)

Situasi 2:
Ika ga ikura desu ka? Berapa harga sotong tu? Cuba teka ika maksud apa?
(ika=sotong) (ikura=berapa harga/berapa banyak)

Situasi 3:
Yang ni baru dengar dalam meeting tadi depa duk sebut ana ana... ntha apa la tak faham, bila check kamus owh (ana=lubang) sebab sampel yang dianalisis tu ada banyak lubang...

Situasi 4:
Pagi tadi dengar kat radio... dia interview kanak2 kat tadika..comel2 aje jawapannya. Tiba2 dengar soalan berbunyi (setelah ditranslate) Suka tengok haiwan apa? Budak tu jawab wani. haa jgn tokoju (wani=buaya) first time dengar budak suka buaya... biasanya takut kat buaya (i yang dah besar ni pun takut hehe...)

Ok semua, selamat berhujung minggu... cikgu dah penat nak balik beristirehat.... :P


28 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ashiteru
:)

mzhany said...

kalau hani plak? hehehe

khairunnisa ♥ said...

aiyoyo.. nisa ada kawan bernama ika and wani =.=' sotong dan buaya T__T haha.. thanks kak hanis, belajar something yang baru hari ni ^__^ arigato <3

MAPPIAU said...

shaye suke makang ika (sotong) (waaaahhh akak dah pandai bahase jepung laaaa wakakakaka)

akak suke la masuk sini belajar bahase jepung hehehe, anyway selamat beristirehat dik ;))

ZWAN SABRI said...

Best2 dapat blajar bahasa baru.. hehe





http://mysuarablog.blogspot.com/2011/01/perempuan-tak-reti-masak-apa-pandangan.html

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

arini blajar mcm2 dgn cikgu hanis ye...

ZWAN SABRI said...

layan feeling sorang2 sampai sedeyh ek? Lawakla.. HAHA




http://mysuarablog.blogspot.com/2011/01/perempuan-tak-reti-masak-apa-pandangan.html

Azwani said...

hahahaaa....saya buaya...jangan takuttttt......

E.d.Y said...

lubang rafali..haha

niesz said...

crocodile hunter..ehehe..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

koniciwa.... soro-soro.... bahasa jepun aderrr tak maksudnyerrr

noraim said...

haha. macam² jadi bila translate ke bahasa jepun. hehe.

rATu kEBaYA said...

bestkan pandai nihonggo ni.. akak pernah blajar jugak.. masa tu company hantar.. tapi kursus pendek je.. 2 minggu..

fika79 said...

Hahaha...lawak2!nt belajar byk lg tau. Lg mcm2..;-)

Pak Man laksam said...

Nasib baik nama Pak Man tak ada dalam senarai.

Hanis MY said...

Nis...aishiteru juga...

Hanis MY said...

Hany takde makna hehe...mungkin hana tatau kut sebab tak pandai lg bahasa jepun ni...

Hanis MY said...

Nisa ur welcome..hehe comey aje kan hik2

Hanis MY said...

akak mappiau hehe terima kasih dah terlebih istirehat dah... tido tak hengat...

Hanis MY said...

hye zwan..hehe arigatou!

Hanis MY said...

Kak D hehe sekali sekala sebab sy buka reti sgt pun ckp jepoms

Hanis MY said...

Wani haha..lawak la..tak takut kompem...

Hanis MY said...

Edy haha tak terfikir la plak...kih2

Hanis MY said...

Noraim itulah mcm2 jadiknya tapi comella jugak kan

Hanis MY said...

Niesz ha ah la lupa crocodile hunter mmg suka dgn wani hehe...

Hanis MY said...

Kak RB sy pandai sikit2 je, wahh bestla gitu akak pun pandai nihonggo...

Hanis MY said...

Hye sis fika..yer ke? cant wait!

Hanis MY said...

Pak man kalau ada nanti sy letak ye hehe setakat ni itu aje yg tahu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails