Thursday, January 6, 2011

Cat got your tongue... tak fahamlah!

Pernah dengar english idiom cat got your tongue? Tahu maksudnya? Seriously i tak tahu hehe... dah la tak tahu makna, apatah lagi penggunaannya...
adakah begini rupanya??? (tapi kalau baca idiom tu memang akan imagine macam ni nape ntah haha...)
wahhh yang ni comel! ini bukan cat got your tongue tapi "cat caught my eyes" sebab posing Mat Bunga hehe... i rasa kucing tu tak bersalah, dia sebenarnya tengah lepak-lepak, bermalas-malasan lalu si photographer letak bunga kat depan hidung dia dan snap gambar... (kasihan dia dianiaya hehe, ceh statement yang tak patut)...

Semalam terbaca lagi idiom ni, kali ni tak boleh jadi kena cari jugak makna dia, maka ahkak pun gugel lah idiom tu... baru i tahu istilah ni digunakan untuk orang pendiam, especially untuk budak2 yang malu2 gitu bila tanya soalan tak pun masam mencuka takmo jawab so gunalah istilah ini. Kalau salah maklumat minta maaf lah ye, kena study lagi la tu.


23 comments:

man yusoef said...

pon tak tau ape maksud itu yelah tak terrer english..huhu..owh man idiom gak la..innocent version..haha

Hanis MY said...

Man, wow innocent gitu.. bagus betul hehe..

JIJI YU said...

muahah..eh2..ambo wat doh tu giveaway tu..ehehe..marem lagi ambo wat..haha..takpo la kiro wat doh deyh..mokaseh tu..

rATu kEBaYA said...

akak pun tak tau maksudnya.. harini baca n3 hanis baru faham..

mzhany said...

ahaha taktahu jugak la hana, nnti hana blog kan eh ;)

Hanis MY said...

Ji..la buat doh ko...tokprasey ok bereh2...

Hanis MY said...

kak RB kalau salah mintak ampun ye hehe...

Hanis MY said...

Hany...eh samalah lah kita tatau hehe...

H A N S said...

mcm pnah dgr idiom ni tp x sure maksudnyer. thanks hanis! nk wat status ni la..i kan pmalu..hahaha :P

niniafifi said...

hari ni blajar sati idiom baru dr kak hanis.thanks kak.nnt ajar lagi..

eelobor said...

wah dah lama tak berkunjung ke sini sebab kesibukkan. sihat ker?

amirah said...

hehehe..skrng dah tau kan..pendiam tak byk ckp macam akak..hehehe

Hanis MY said...

Honey..ahauww i likeee pemalu eh? baru tahu ni...

Hanis MY said...

Hye nini...akak jengok blog nini takleh masuk sedih la huhu nini sihat? take care ya!

Hanis MY said...

eelobor, alhamdulillah sihat... terima kasih sudi singgah...amo pun sibuk jugok loni...

Hanis MY said...

Kak Amirah pendiam? owhh tidak sy nak pengsan jap boleh hehe...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD pun taktau jg..nasib la hanis bgtau...hehehehhe..tq ye...

Anonymous said...

mmm... rasanya idiom ni bukan utk org pendiam aje.

kalau org tu potpetpotpet pastu tiba2 senyap pun bleh guna jugak rasanya.

-fadhilah-

Hanis MY said...

oho..okies..thank uuu...nilah akibatnya tak berapa rajin nak baca buku english hehe...

MAPPIAU said...

oowwhhhh tu ke maksud die, kite pun tak tau maksud die, nasib baik tersesat kat sini tadi, terus tahu dah maksud poem tuh hikhikhik :)

khairunnisa ♥ said...

alamak, saya baru faham ^___^

kema said...

hiii kema baru dgr idiom tuh kt sini...=)

roxybelleiyramethyst said...

hahaha...cmey sungguh kucin itu...hahahhaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails