Wednesday, January 26, 2011

Cita-cita saya...

Diharap entri ini dapat membantu para pelajar sekolah rendah yang meng"gugel" untuk buat karangan bertajuk cita-cita saya...haha... tak adalah gurau aje... perasan tak rumah baru saya? eh eh tiba2 aje "baik" macam manyeusof cakap bersaya-saya hehe... (tolong ajar ahkak cemana nak letak icon2 kecik tu ala yang ada lambang b untuk blog, f untuk facebook, huhu dalam template ada tapi bila dah guna takde puleks, kachiwa daku ini) Rumah baru 'feel' baru kali ni nak cakap guna saya kalau dalam bahasa kalau "speaking london" barulah guna "i". Boleh ke? Tak tahu berapa lama bisa bertahan hik2. Rasanya macam tak bisa bertahan lama. Entry ni menjadi saksi yang i telah bertungkus lumus 'renovate' rumahku duniaku ini. Ok cukup. Masa kecik dulu anda semua nak jadi apa eh? Jangan pengsan kalau dengar cita-cita i ok?

Tak pernah pergi tadika, alih-alih terus ke darjah 1 (SRK Zainab 1). Bila guru bertanya akan cita-cita... saya kelu, hanya mengikut teman sekelas... vouge betul cita-cita kawan2 ni.... sebabnya masing-masing nak jadi penyayi...pramugari....model... fuhh...tapi i pun turut serta nak jadi macam depa jugak haha. Maklumlah sekolah semua perempuan...cita-cita pun harus vouge ok.

Tapi memang tak boleh lawan cita-cita anak-anak jepun yang comel ini. Bayangkan tiap kali tanya akan persoalan itu mereka pasti menjawab....
"penjual bunga"
"penjual aiskrim"
"penjual gula-gula"
tapi yang paling tak tahan bila besar nak jadi "DRAGON BALL!!!" comel tak???
*from google...

52 comments:

amirah said...

cantiknyaaaa header..suke2 suke..hehehe..cita2 kanak2 akak memang tercapai ermmm..

noraim said...

so sweet header akak. rumah baru pon ok. lawa ;)

Hanis MY said...

ye ke kak? suka jugak..wahh akak ni dr kecik dah set awal2 saya takdepon haha..dah besar sikit baru tahu nk jadi apa...

Hanis MY said...

ye ke noraim..terima kasih...

noraim said...

yup. xde lah pink semuanya. hihi.

ummi_khalish said...

Wah...cantik dn berseri-seri rmh baru..dn gmbr header tu sweet sgt....hanis,cita-cita dil ada 3 masa kcik..2 trcpai,satu je tak...hehe...byk tul cita-cita...:-)

RedBerry said...

Ok gak... jd dragonball.. hahhaa.. save the world!

Hanis MY said...

hehe itulah aim, masa tu tak pandai men amek je template bulat2 skrg baru celik sikit...

Hanis MY said...

Dil bagus betul..apa lagi satu yg tak tercapai tu?

Hanis MY said...

Haha nice one RB

fika79 said...

hahaha..comel2..best kan jadi dragon ball.dulu kawan sek i nak jadikomunis..lagi cara!hehe...anak i cita2 nak jadi starwars commander cody!..hehe

A.s.t.i.n.a said...

sekurang2nya mereka berfntasi yang nyata...

saya nak jadi penjual nasi lemak.. errr ade ke anak2 kita nanti jwb camtu...

mzhany said...

huhu rumah baru hana. yeayyy sweet blue owhhh...comey

Azwani said...

fuyooo..rumah baru...color biru..cantik!

Amni said...

hahaha.. comel! saya dulu kecik2 nak jadi goku! padahal popuan ni.. pastu kumpul tu semua komik2 dia.. sampai 43.. skang dah tak tau kat mana semua.. huhu

JIJI YU said...

waaa..rumah dah bertukar kaler..dinding..tapi isi dalam menten comey jgk..ehhee..

MAPPIAU said...

wakakakakaa memang tak boleh blah tang cite2 nak jadi dragon ball tuh, kuat sungguh pengaruh tivi nyer.

psssttt psssttt...akak soooookaaa header baru tuh, shooooo lomantikk ai LIKEEEE!!!! hikhikhik

anie,Nagoya said...

terkejut makcik...tiba2 kuar gmbo berdua2an.sib baik tal baling bom.hahaha....lawo umah baru.lagi2 warna biru.sejukkkkkk....

haa, ckp sal cita2.ms darjah 1 cikgu tanya.lupa kawan2nya cita2.tapi makcik binggung.sbb tak de cita2.jwpnya.....nak jadi askar.main tarak je.cita2 yg kosong.dah besar lagi le.itu, ini cita2 terpendam...1 pun tak tercapai.hahahaha....

fara said...

wahhhh..menariksss ar rumah baru dia. bunga2..i likeeee sangat much much. hihi

Cik TeN10 said...

ohh kak hanis ! did u notice me ? .. haha terjmpa ur blog kt blog amni !

iina said...

oklah kan.. mesti nnti ada keluar nk jadi power ranges.. ultramen.. kesatria hitam.. sailormoon xde ke hehehe ;)

nur khairunnisa mohd azuhar said...

hehe kalo ingat cita2 kecik dulu,rase nak tergolek :P

biella93 said...

dulu suke tgok cite dragonbll . skg da tak tgok pula . huhuhu

adnil linda said...

so sweet....shuke nye...
seb baek xd yg nk jd sailormoon kan...hehehhe

H A N S said...

hahaha..dragon ball?? comeynyer :) hanis, cantek layout baru..suweeeettttt!!! =)

Ciao Annin-sama said...

"Saya nak jadi pelukis kartun cikgu!" Ngeeee ~ Haaa itulah cita-cita saya masa sekolah. Banyak sangat baca komik hahaha!!!

Tapi bila dah besar, bakat pun dah makin hilang... "Cikgu, saya x dapat meneruskan cita-cita saya huhu..." XD

Lya Colours said...

masa kecik2 saya nak jadi penjual jugak. tapi x describe plak nak jual apa. haha

Hanis MY said...

Sis Fika...apa??? nak jadi komunis?ayoyo pengsan! haha comelnya cita2 anak akak

Hanis MY said...

Astina betul tu stuju sgt...mmg anak2 kita tak ada cita2 mcm tu...

Hanis MY said...

Hany ye ke? i like too hana mmg minat biru...

Hanis MY said...

Wani time kasih...

Hanis MY said...

Amni..awak mmg comel siap spesifik nak jd goku nak terpengsan dengar haha..lorr mana sume2 tu kalu simpan leh tunjuk kat cucu cicit tau...

Hanis MY said...

Ji kawe lamo doh nok tukar tapi tok cekak nyo jadi..marin memey duk depey pc jah hehe...

Hanis MY said...

Kak Diana itulah pasal mmg kuat agak2 irfan nak jadi apa eh? tk sabar sy nak tahu hik2...
psst yer ker i like toooo....

Hanis MY said...

Kak Anie tu dia sampai nak baling bom haha..lawak la...samalah masa kecik cita2 ntah apa2 bila form 4 baru tahu dan bila masuk uni baru fix haha pengsan! takpe lah tak tercapai janji hidup bahagia...

Hanis MY said...

Fara...tq i likee tooooo much2 jugak

Hanis MY said...

Cik ten10 (guna nama glamer haha) lorr kawan ke dgn amni? tq sudi folo dah folo balik...

Hanis MY said...

Iina stakat ni tak dgr lagi hehe... mungkin ada yelah sume tu mmg asal dr sini kan...mesti budak2 sini lagi expose...

Hanis MY said...

Nisa...haha mmg pun bukan stakat golek tapi pengsan!

Hanis MY said...

Hye biella naper skrg da tk tgk huhu..takpelah at least pernah tgk akak langsung tak pernah...

Hanis MY said...

Linda sy sukaaa tgk sailormon ingt lagi lagu versi bm tu haha...

Hanis MY said...

Honey! yer ke tantek! time kasih, ha ah comel kan cita2 tu..tergelak hanis dengar...

Hanis MY said...

Annin-chan wahh yer ker...hebat! takpe do it as a hobby pun best!

Hanis MY said...

Lya haha comel ok! boleh jadik geng kanak2 jepun...

bunga said...

haaa..bunga nak jadi seorang pengajar ..hingga sekarang cita2 2 masih tinggi...rumah 2 bunga xdapat tengok..sebb tenet slow..cikip..heee..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

berubah sudah...vavava...santek la...kena dgn keadaan hanis kat jepun gitu...i loikes...

Aiydalela said...

canteknye umah u nih :)
suke suke

d_LA said...

PERGHHHH..NAK JD MODEL TU..X TERFIKIR LAK MS KECIK NK JD MODEL..TIME TU YG PEMES, CIKGU, DOKTOR, ASKAR, POLIS..HEHE

niesz said...

rmai plak peminat kalau jd dragon ball nnti..hehehe....

updated entry : orang parit order pizza

MAPPIAU said...

nak tau irfan nak jadi ape?? surrpriseeeeeee ahahaa (dalam hati doa jangan die nak jadi tok dalang dalam citer upin ipin sudah muahehe:P)

whitecappuccino said...

hahaha..nak jadi Dragon ball!!
comey rumoh baru hanis ni..kaknor suke!!

shah-kayrul said...

hahahaa...anak sape la tue nak jadi dragon ball????lawak tul...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails