Monday, January 31, 2011

Pernah tengok dot dot dot???

Apa la agaknya ye sampai kena guna dot dot dot. Tak nak la tulis tajuk HOT hehe. Dapat omiyage makanan dari seorang teman. Sangat comel tau! Anda pernah lihat Ta*k hidung (th) lembu? Lembu pun ada "th" ke? tak pernah tahu la pulak huhu... selepas dapat omiyage ni baru saya tahu ok! Jom terjah!
 omiyage dari Fukushima. Mula2 tengok sampul tu macam pelik... tulisan kanji (mcm tulisan cina tu saya tak faham...) cuma faham tulisan dan gambar dalam bulatan. Bulatan PINK siap ada aksi "th" lembu keluar dari hidung lagi haha... tak cukup dengan gambar comel itu ditambah pula dengan sound effect dalam bulatan hitam 1: POPON (lengkap dengan note muzik merah) 2: berhampiran lembu kecil HOJIHOJI... agaknya macam tulah bunyi apabila "th" lembu keluar...kelakar la!
 bila buka dalam tu ada ketulan bulat2....apekah???
gimik aje yang lebih... bila kunyah ada kacang bersalut coklat rangup...sedap tau! hik2.. bila makan sila jangan bayangkan kartun di hadapan pembungkus tu ok? sape nak, boleh order sini haha... ada rupa pembekal tetap tak?? bila bagitahu pada si pemberi dia pun baru perasan omiyage dia beli tu adalah KONONnya "th" lembu hehe...sangat kreatif dan penuh kecomelan...


25 comments:

AfiQ said...

nmpak sedap!!! teringin nk rase!!! huhuhu

A.s.t.i.n.a said...

kah kah... terbantut nak memakannya bila diperkenalkan sebagai TH lembu.. haihhhh.. muntah muntah.. jom..

man yusoef said...

euw..gelinye kalau terbayangkan benda tu...hahha

MAPPIAU said...

hahaha ingatkan ape la yang saspen sangat dot dot dot tu kan, ghupenyer cokelat t*i* idung lembu hahaha, kelakar la, ape la felik sangat name cokelat tuh haih hihihi

yatie chomeyl said...

omiyage kat jepun ni mmg kawaiii3x kan

Hidayati said...

Hahahahahha....!!! Funny betul. Macam2 jenis gimik nak lakukan produk. Yang pasti..gimik yang ni tak pernah lagi akak tengok. Kat Tawau ader satu kedai yang menjual pelbagai barangan Jepun. Dari makanan ringan sampai pelbagai jenis mainan. nama kedai tu 100 Yen. Bila akak tengok pembungkus makanan ringannya... memang pelik2 & comel2. Hampir semua benda dalam kedai tu berharga RM5. So akak ingat 100 Yen = RM5. Akak suke p kedai tu & makan ice blendernya yang unik & sedap. Takoyaki pun akak suka makan.

Anisa Hang Tuah said...

macam nk try,
belikan nis satu bole?
hehehehe
nak merasakan gimiknya
:)

NARDtheNERD said...

i nak...macam sedap je..
hehe..

Hanis MY said...

Afiq sedap jer hehe...

Hanis MY said...

haha itu la pasal sis astina.. nape ntah dibuat gimik sebegitu rupa...

Hanis MY said...

man haha eleh jgn la bygkan abis citer...

Hanis MY said...

kak diana sebab tulah kena wat dod dot i malu u haha..ntah le felik bebenau nasib sodap!

Hanis MY said...

Sis yatie..betul tu! agree with u!

Hanis MY said...

Aka hidayati sy jeles ok tawau ada kedai tu..kedai 100 yen cini takde pun jual ais blender tu huk2... agaknya harga rm 5 tu dah ambil kos pos etc kut..sebab 100 yen tu dlm rm3.60 hingga rm3.70 gitu...

Hanis MY said...

Nis insyaAllah kalau ada yg ke Fukushima akak akan minta tlg derang belikan eh...

Hanis MY said...

Nard..wokkey...hehe tapi tak janji tau kalau ada org g sy pesan kat derang...

JIJI YU said...

wak kelik la buleh supik ko ambo ni deyh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

klu tngk bungkusan mcm cumel2 ja...tapi bila dah tau isi dlmnya...nampak begitu menarik...i lokes...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bab lembu pun ada "th" ke? itu yg membuatkan tak mo ingat benda tu bila nk mkn...hehehehhehe

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, nak sikit :) ingatkan tah* lembu yang masam masam tu ^__^

Ein Auzai'y said...

hahaha...pelik betul makanan tue.....mesti sedap kan....

kema said...

kema nak jugeee.....hahaha~
eh eh th lembu ade kacang ek kat dlm dia..comelll~

mzhany said...

hana, ahaha kelakor...katun kt depan tu comel tak la nampak jijik ;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

masa kecik2 ulu suka beli cekediss yg packagingnya yg pelik2..

nUmara... said...

jepun kan memacam.. haha! tu rase ape? coklat ke yg luar?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails