Monday, January 31, 2011

RED dan Asia Cup Doha: Japan vs Australia...

Tak sia-sia i menemani my love menonton perlawanan peringkat akhir Asia Cup yang berlangsung di Doha, Qatar antara Jepun dan Australia. Akan diceritakan kemudian sekarang nak cerita tentang RED. Pulang dari kampus petang Sabtu kami ke The Mall menonton wayang cerita RED. Lakonan Bruce Willis, Morgan Freeman dan beberapa orang lagi entahlah patik lupa huhu... tapi jalan cerita dan segala action cerita tu i tak lupa sebab sangat best ok! Sesampainya di sana kami ada 3 pilihan filem untuk ditonton RED, GREEN HORNET dan juga SOCIAL NETWORK. Tapi cinta hati suruh i buat keputusan huhu takutnya bimbang si dia tidak enjoy menonton, i pulak ok aja dong mana2 movie pun...(janji movie tapi takmo citer antuuuu) keputusan yang sukar antara green hornet dan red (social network tolak awal2 confirm my love tido dalam cinema nengok citer cenggini) akhirnya si isteri memilih RED! walaupun gementar huk2...
 cukup lengkap dari segi action, jalan cerita, lawak spontan, romantika etc... Retired Extremely Dangerous (RED)
Di awal cerita tu ada babak perbualan telefon, bila ada cakap2 macam tu mulalah si dia ala2 tak senang duduk lantas berkata "macam tak best je cerita ni" Gulp... i telan liur alamak pilihan yang salah ke? huwaaa... baru aje nak menyesal tiba2 ada orang masuk rumah si hero dan berlakulah aksi tembak menembak tanpa henti and the fun starts there... tak berkelip tengok syok sangat... patik sangat lega hehe... 
Balik rumah puas hati lepas solat terus si dia standby depan tv. Perlawanan bermula jam 11.50 pm. Mula2 i macam nak tidur tapi takpelah join my love tengok bola pun syok juga... of course la kami sokong jepun haha... Jepun berjaya menjaringkan gol pada masa tambahan kedua... memang perlawanan yang sengit dan strategi coach tu sangat berkesan ok! Dan juga perlaksanaan mid player tu mula2 macam ampes tapi lama2 baru nampak rentak game yang menarik. Omedetou! Photos taken from here and here.
 menjulang piala pusingan yang dimenangi..comel je "cenderamata" (bantai je) piala mini tu bila angkat untuk bergambar matching dengan piala yang besar tu i likeeee... biasanya dapat pingat tapi kali ni ada kelainan...
 Keisuke Honda dinobatkan sebagai best player
 goalkeeper yang sangat terror ini bernama Eiji Kawashima.. banyak bola yang dia berjaya tepis sepanjang perlawanan asia cup ni.. masa ni dia tengah HOT! mana taknya si no 4 tu sepak dia jatuh...main ngelat eeee.... mula2 buat ala2 macam tak sengaja bila playback baru nampak the truth... wah2...
 Sepakan kemenangan oleh Tadanari Lee mula2 i pelik eh jepun ada pemain import ke? rupanya dia ni campuran jepun dan tak pasti cina atau korea merupakan generasi keempat rakyat yang migrasi ke jepun masa perang dunia pertama dulu...
coach Alberto Zaccheroni dan kapten pasukan Makoto Hasebe....


23 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Ala yang... apsal tanak tengo cete antuuuuuuu...?

romentik apeee ngan love gi tengok..

lagi2 antu jepun.. hursskk

Anisa Hang Tuah said...

terer gile mamat jepun men bola
hensem tak terkate
hehe

JIJI YU said...

toksey wat GA ko..hadioh jc jepon..ehhe

E.d.Y said...

tahniah jepun...kat jepun cuti tak?kalau Malaysia menang, kompem cuti seminggu..haha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

eh mcm lain je page hanis..nice!
tgk bola sgt best kan..slalunye pinky yg jerit lebih dari hubby kalau gol hahaha sgt teruja!
wahh ayat x menahan..

MAPPIAU said...

waaaa minat bola jugak ko ye dik hihihi.

sissyira said...

salam pagi selasa =)

soalan 1st nak jawab dah, tapi tuan belog dah jawab dah...heheh...

memang seronok la layan picni, kalau duk kat sana macam manalah agaknya yea =)

sissyira said...

salam pagi selasa =)

awat mulut dia macam tu, letih kejar bola kot..

whitecappuccino said...

Suka tengok lakonan Bruce Willis and Morgan Freeman. Cantik gol Jepun ari tu.:)

Asmara said...

omedetou nihon! hehe.. akk pun syok betul tengok. paling suka kawashima la kalau x kerna dia terror tepis2 bola x dpt sampai ke final. hehe.. tengok diorang ni sejak piala dunia haritu. terus admire je kat player2 dia. hihi.. tpi yg nyampahnye tv jepun ni seminggu ni la asyik dok tayang gol kemenangan tu. hahah.. semangat betul jepun!

fadhilah said...

masa zaman skolah dulu suka baca komik bola sepak. dah lupa nama apa tp hero dia pakai jersey 0.

player yg nama honda tu anak branak tokey kereta honda ke?

RED memang best!

Hanis MY said...

Sis Astina ala..i takut la nanti teringat2 haha..sebab love tak nak teman g toilet dsb...huhu

Hanis MY said...

Nis mmg terror hehe..ada tu siap main dengan club luar lagi esp club kat europe...

Hanis MY said...

Ji ado gop terfikir tapi hadiah jc mahal kaklos tu hik2..

Hanis MY said...

Edy tak coti pun tapi duk ulas non stop haha...

Hanis MY said...

Pinky ha ah dh tukar cikit wahh pinky lg semgt bgsla cmtu mesti inci hubby seronok...

Hanis MY said...

Kak Diana minat sejak world cup itu hari...

Hanis MY said...

Sis syira haha tak tahulah naper cmtu yer agaknya takpun kamera man ni silap angle hik2...

Hanis MY said...

Kak Nor yeayyy geng la kita sy pun suka bruce willis n morgan freeman. yup2 cantik gol hari tu akak tgk gak eh?

Hanis MY said...

Kak As samalah hanis pun lepas world cup hari tu, kawashima tu mmg trror sgt! hahaha mmg naik jenuh nengok benda sama jek...

Hanis MY said...

Haaa terrornya fadhilah suka baca komik bola hebatlah! kat sini honda tu antara family name yg common dn fofular gituuu..

rATu kEBaYA said...

Kalau khairul Fahmi main bola.. akak anggap dia pemain Korea.. hahaha...

bila nak balik sini

fika79 said...

really missing japan footballer yang dulu2 masa worldcup kat japan...tapi skrg nampak semua player muda kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails