Wednesday, February 16, 2011

GA dari Copenhagen, Denmark...

Dah hampir tarikh tutup peraduan baru terhegeh nak siapkan pantun ni... pantun terbengkalai yang dah lama tersadai kat kertas tapi idea belum kunjung tiba untuk menghasilkan pantun yang memuaskan hati ini... kenapa la tiba2 sibuk nak berpantun bagai ni? Saya nk join Contest dan GA dari Denmark. Tak pernah sampai belah2 Europe nun, kalau dapat barangan dari sana pastinya saya senyum sampai telinga 5 hari 5 malam. Anjuran DKKC pasangan suami isteri romantika yang tinggal di bumi Copenhagen, Denmark. Nak tahu lebih tentang suasana di Copenhagen, silalah berkunjung ke blog tersebut ok! Dapat rasakan bahawa saya mungkin perserta terakhir untuk segmen ni tskkk...T_T

untuk syarat2 penyertaan dan tinggalkan link penyertaan sila klik banner di atas...
Syarat utama adalah membuat minimum pantun 2 kerat dan maksimum 2 rangkap pantun 4 jerat. Hadiah yang ditawarkan juga sangat menarik! Nak tahu kenalah tengok blog DKKC ok! (klik banner di atas tu atau klik highlighted words pada pantun.)

Pantun yang dipertaruhkan untuk segmen ini

Di DKKC Imran dan Alafiza berkongsi pengalaman,
Dianjurkan pula peraduan dengan hadiah lumayan menanti,
Walaupun tak dapat beli kuali Tefal idaman,
Dapat magnet Denmark pun dah terubat hati.

konnichiwa, watashi wa hanis desu i said in japan,
its here i learn Danish which is Goddag, jeg hedder Hanis,
Blogging grows a friendship and exchanging our lifespan,
DKKC is more than what you think just by looking at THIS!.

pertama kali buat pantun versi english. Pengsan! Sah2 pengadil baca 2 rangkap pantun kat atas tu pengsan 14 kali gamaknya. Memang tak ada bakat terpendam dalam pantun2 ni... ada 2 pusingan yang akan dilalui. Macam tak lepas je nak pergi separuh akhir ni... T_T. Takpe, tak salah mencuba dan memeriahkan lagi contest ni, betul tak??? Semoga kalian berdua berbahagia dan gembira tinggal di sana, ada rezeki bolehlah kita bersua sama ada di Copenhagen, Sendai mahupun di KB aje... insyaAllah...


18 comments:

JIJI YU said...

jupo kb la pok2 kito..ehhe

JP Nurul said...

wah..dpt gak singgah sini hari ni...hihi


nak g jepun jauh sangat jmp kat kb jelah...hihi


nice pantun sis!!

Eyrique Ettiqaz. said...

this is my new enemy in this contest..haha...kalau ada rezeki,ada lah hadiah dr denmark..nak tunggu dr jepun bila...

mood:mengharap...hehe

A.s.t.i.n.a said...

Yang.. gud laq...

mzhany said...

tibe tibe kan terpandang tefal tuh. wuuuuu menanges owh nak beli periuk, eh usahkan periuk pan tefal yg kecik pon haru nak beli tau.

man yusoef said...

di masa2 kecederaan pon still sempat join lagi, ok serius mencik dgn kak hanis...hahaha *jeles

Ct Arina said...

wohhh terer r reka pantun dlm BI. gudluck kak! ~_^

Cik Sara said...

fuh...pantun 4 kerat bahasa inggeris..mantap tuh..hehe..
Watashi wa sara desu..Douzo yoroshiku onegaishimasu..=D

niesz said...

hehe..gud luck kak..mane tau rezki akak kan.. :)

MAPPIAU said...

vavava terernyer ko dik berpantun dalam english. Nanti akak nak berpantun dalam bahase jawe pulak ah (eh motip?? nak berjawe2 bagai hahahaha :P)

anyway good luck dik!! :))

Dari Kelate Ke Copenhagen said...

TQ for join the GA..All da best!

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

untung laa akak reti jugak buat pantun :P
hehee kite ni payoh bebenor nak rangka pantun. haish

H A N S said...

wahhhh!! pantun in japanese n english! go go hanis!! =)

Lya Colours said...

wahh menangis mat saleh baca pantun ni. hehe

wida said...

wah..pndai berpantun.
good luck:)

rizwan's sweetheart said...

bkn pengadil jerk pengsan 14x... fda pon pengsan berkali2 gak bc pantun versi english... tp sedaplah! super duper gud luck k

Aiydalela said...

gud luck hanis :) sedap pantun tu [yg jepun i tak bape paham sangat]

d_LA said...

dla pun join gak pantun ni..hope kite menang kak..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails