Monday, February 21, 2011

Nak balik awal!

Owh tiada kaitan dengan saya nak balik awal hari ni ok! (walaupun terasa nak balik awal dek terpengaruh dengan kata-kata orang tentang Monday blues). Terima kasih buat Sis Astina yang cantik menawan. Saya sangat suka dengan kong! Sebab kong pakai "leben" hik2... Kalau nak baca kisah kong yang kelakar boleh terjah SINI. Part III ditujukan khas untuk saya tau! Rasa sangat terharu (eh kenapa over acting ni!). I veryyy like sejuta kali sis! U make my day!

Nak berkongsi trip senior citizen sendai, tapi gambar belum diupload. Jomlah baca cerita lain dulu. Semalam borak dengan mama dan abah... owhh saya rindu kampung halaman T_T. Saya ada ramai anak buah 12 orang semuanya... tapi anak buah cinta hati lagi ramai iaitu 22 orang. Cuba tambah kedua jumlah tersebut fuhhh ramai kannnn??? meriah gitu! Bila ntah kami nak menyumbangkan ahli huhu, tapi itu bukan atas kuasa kami, semuanya ketentuan dari Dia, insyaAllah pasti ada suatu hari nanti...

Kisah anak buah yang agak nakal. Memang terkenal dengan kenakalan dan kedegilan dia. Namanya Akif hehe. Sangat montel dan putih gebu. Maaf tak ada gambar sila bayangkan sahaja ya! Belum cukup umur untuk masuk darjah satu. Memandangkan mak akif (kakak ipar saya) ni cikgu sekolah maka bolehlah akif masuk "kelas tumpang" bukan rumah tumpangan, tsk! Tapi dia malas nak ke sekolah sebab kena balik pukul 12. Baginya sangat lambat. Satu hari dia pulang ke rumah mengadu pada maknya dua perkara...

Pertama: (dialog diubahsuai sebab akif kecek klate)
Mak ni kenapa masukkan akif kat sekolah tu! Balik lambat. PUKUL 12 baru boleh balik. Tukar la sekolah lain, balik PUKUL 1, CEPAT SIKIT. Hahaha... adoii sakit usus saya gelak, comel betul la. Mana dia nak tahu waktu cepat, waktu lambat sebab dia fikir logik dari segi mengira, kan ke 12 tu lebih banyak dari 1?. Sama juga pasal duit raya. Budak2 lebih suka beberapa keping dari satu keping nota. Jika diberi pilihan duit RM1 5 keping dengan RM10 1 keping... pasti mereka akan pilih 5 keping RM1 tu kan???

Kedua:
Dia mengadu pada maknya sebab hari tu masa sekolah cikgu tanya "Siapa tahu ABC." Akif cakap "Apalah cikgu ni, ada ke patut tanya ABC. Semua orang pun tahu ABC. Mana ada orang tak tahu ABC." Akif, akif... siap marah2 pulak cikgu tanya soalan senang haha... Tapi Akif ni tahu tak ABC? Ke tak tahu sebab tu cakap macam tu ehhe... Kalau nak cerita pasal anak buah memang takkan habis, macam2 ragam dan kerenah tapi mencuit hati!

akan berkongsi trip ni di entri seterusnya...entah bila la nak update... working on it! yuki yang lebat di awal perjalanan...

34 comments:

wida said...

tgh bygkan..mesti anak buah hanis comel & putih2:)

MOMMY NADIA said...

hahhaa...Hanis mmg tergelak besar tang nak tkr scool tu...cute gile!

Hanis Azla said...

aduh, lawakkan dgn budak2 ni.. selalu nak tunjuk pandai tp tak menjadi.. ha..ha.. comel sgt.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kids mmg comel kalau berkata2..kdg2 x sangka diaorg leh terpikir cmtu..hahaha kreatif kan!

x sbr menanti kisah yuki yg lebat tu huhu..rasa mcm berada dsana stiap kali hanis publish post =)

anie,Nagoya said...

best tu kalo berkumpul.kkanie lom ada anak buah.anak sedara gamai le.bdk2 mcm dgn ragam mereka.so sweet.

dulu sato ckp "kaweeeiii?
bila cite kat dia.gelak beso dia

kema said...

haha~kelakar lak akir tuh..hihi lenkali msuk kan gmbo akif tuh ek pn hanis...weee~ :)

shah-kayrul said...

memang bijak la budak2 zaman sekarang...mesti sgt comel si akif nie...

Hanis MY said...

@shah-kayrul
mmg pun tapi sekarang dah tak putih sebab asyik main jek...

Hanis MY said...

@kema
kema ada dlm album lama kena cari gali hik2...

Hanis MY said...

@anie,Nagoya
anak2 kak anie mmg comel! nk sgt tgk secara live gitu....bila ntah huhu....

Hanis MY said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥
pinkyyyy sedang berusaha ni hehe tapi bila ntah nk siap...

Hanis MY said...

@Hanis Azla
betul tu kak, akak lagila mesti dh byk kes dgn anak sendiri hehe..pasti mencuit hati!

Hanis MY said...

@MOMMY NADIA
jgn adam jd gitu dah la hehe.. adam good boy kan... take care nadia... how many weeks to go?

Hanis MY said...

@wida
takdelah wida campur2 sebab family kitaorg bukan putih2 pun biasa je huhu...

d_LA said...

hehe..luculah akif ni..mesti k.hanis rindu kan..huhu

Umiey said...

hehehehehe akif2..mmg lawak bdk2 nie..dpt bayangkan akif ngadu psl cikgu hehehehehehhe

MAPPIAU said...

hahaha giler comei anak buah ko dik, kecik2 dah pandai membebel hahaha

ai likeee giteeeewww hahaha

Ct Arina said...

signboard dorg ala2 kt malaysia gak. janji phm kt dpn ade petrol pump n tmpt mkn. hakhak ;D

p/s: kak hanis, rina tag akak utk GA blogger Edy. klu akak blm join, join taw! wajib! ehe^^

Penjejak Mimpi said...

salam ziarah..

time kasih sbb sudi jenguk + folo.
m folo u back ya... :)

tq

JIJI YU said...

muahaha macam ijat je.

JP Nurul said...

haha...best melayan budak2 nih...klu kasi dia peluang bercakap sampai bila pon xabeh....

princess laila said...

wahhhh!! adeeeee 34 orang lah gituh! merahnyeeeee!!
laila baru ad sorang ank buah. coming so0n i'Allah tmbah gi 2..heh2~

miszlullaby said...

ML baru ada dua anak buah.lagi 2 bakal keluar tak lama lagi.hehehe..

anak buah ML sorang ni nama alya.mulut die mmg petah sangat aldo baru 2 tahun. Selalunye bile gi shopping, ayah dorang akan tinggalkan jek kakak ipar ML n alya bershopping.biasela org laki kan...so,nanti kakak ipar ML selalu akan cakap..."manelah papa kamu ni?".Then, one day tu..time dorang dah habis shopping tunggu depan kedai, tiba-tiba si alya ni pulak sambil cekak2 pinggang cakap dekat mama dia.."MANELA PAPA KAMU NI?".kekeke...

niesz said...

hahaha..comel nye akif!

Kamalia said...

hahaha..sungguh somel si akif ni..tgh imagine wajah akif marahkan cikgu die..kih3..akak pulak ank buah dah deakt 50++..hahaha..jgn trperanjat hokey..mmg big family betul la..tp,sblh Mr K, ank kami jela buah hati pengarang jantung atuk n nnek diorg..:D

teddyuna said...

wa... awak di overseas eah? ;) tq folow blog una.. una follow awk jugak ;)

So Shy Lady said...

budak klate mmg bijak2 ;D

signboard nk k mn tu?

NARDtheNERD said...

nanti upload la pic akif..
hehe.
:))

mzhany said...

hana, betol betol...budak budak mmg mcm tuh...nak nak tang duit raya tuh kan....anak spupu hany, alaa ciksu bg sekeping jer (not rm5 1kpg)...tgk cikna bagi 5keping...huhu tergelakkk je dgr...

Miecyber said...

Kodomotashi no jidai totemo natsukashidesne...

236 pulau di Malaysia belum ada nama

puterinuraqiliah said...

kids really cute!
hehehe..suka bdk2 yg gi skolh m blk dri skolh citer mcm2 smpi x terlayan~,~

insyaAllah, one day akk dpt rezeki tu..

whitecappuccino said...

pandai la dia berceloteh..

Nor Moscow said...

budak2 memang cam gitu gayanya...nak marahpun ada..gerampun ada..geli hatipun ada jugak!

yatie chomeyl said...

hanis ore kelate ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails