Monday, March 7, 2011

Baca bila tension... (2)

Saya dan cinta baru balik bertapa hehe... bertapa lah sangat... Sebenarnya kena pergi acara tahunan anjuran my lab. Dah 2 kali ponteng kali ni rasa bersalah menyelubungi diri ku ini maka terpaksalah pergi jugak sambil2 tu singgah ke satu tempat (ehem2) yang dah lama teringin nak pergi, bukan kerana tempat, tapi kerana seseorang yang berada di sana... baru aje jejakkan kaki ke lab ni hampir 2 jam yang lalu. Tak sempat nak update cheritera yang cun maka layanlah dulu cerita lawak di Monday blues ni ok!

Nanti akan follow balik laju2... entri hari sabtu tu semua auto-publish hehe... sebab tak nak pengunjung rindu kat i (perasan tahan gaban-sape ntah nak rindu), dan juga akan bw lepas ni. Tapi kan bila klik gambar tu tak ada link pulak, oleh itu tak dapek la den nak ziarah semula, jgn lupa tinggalkan link kat SB k...

1. Malu Sesangat
Seorang wanita muda telah ter'bersalin' di dalam sebuah lif. Dier pun
malu macam nak giler dan tak mahu kuar dari lif itu. Pihak pengurusan
bangunan pun memanggil polis, bomba dan psychologist untuk pujuk dier keluar.
Psychologist tu pun cakap ler, "Cik... keluarlah... aper nak dimalukan...
perkara biase jer nih." Wanita muda yang terbersalin itu pun menjawab,
"Tak mau, tak mau, saya malu." Psychologist itu menambah, "Alah cik... tahun
lepas saya ader 1 kes lagi teruk... pompuan tu beranak dalam longkang!!"
Mendengarkan kata-kata Psychologist tu jer, wanita muda tu terus meraung
bagai nak giler lalu berkata, "Yang tu pun saya gak, huwaaa..!!!"

2. Zorro & Robinhood
Pada satu ketika, ada satu pertandingan untuk orang ramai menunjukkan kehebatan masing masing menggunakan senjata. Ada 2 peserta yang dapat masuk akhir, Zorro ngan Robin Hood. Mereka berdua pun masuk dalam hutan untuk berjalan jalan sambil mencari idea untuk pertandingan mereka. Sedang berjalan jalan, mereka terjumpa seorang perempuan dari kaum orang asli yang sungguh cantik. Mereka berdua sepakat untuk bertarung dan siapa yang menang akan dapat perempuan tersebut. Mereka pun memanggil perempuan tersebut dan meletakkan sebiji epal di atas kepala perempuan itu. Memula Zorro nak mulakan pertandingan. Dia pun bergerak sejauh 50 meter dari perempuan itu dan membaling PEDANG nya kearah epal diatas kepala perempuan tu.
Zuuupppp, terbelah dua epal tu. Pergggh, dengan bangganye, si Zorro jerit...
"I AM ZORRO... .."

Kemudian giliran Robin Hood plak. Dia mengambil jarak 100 meter.
Kemudian menggunakan ANAK PANAH nye. Zuuupppp, terbelah dua epal yg baru diletak atas kepala perempuan asli tu. Dengan jobonye jugak... . si Robin Hood kata... .
"I AM ROBIN HOOD... ... ... ... "

Sedang mereka bertarung, lalu lah seorang penduduk lelaki orang asli
disitu. Dia merasa tercabar kerana dengan senang lenang nye pompuan kaum dia nak kena kawin ngan orang luar. So, atas rasa tanggungjawab, dia pun masuk pertandingan tu jugak. Dengan menggunakan sumpit dan jarak 150 meter, kini giliran orang asli tu plak. ZZZZUUUUUPPPPP. .. ... ... ... .!!!!
PPRRAAPP. Kena kepala pompuan tu dan mati. Dengan selamba orang asli tu kata...
"I AM SORRY... .!!"

p/s: 1. kalau terbersalin dalam kapal terbang betul ke dapat keistimewaan?
p/s: 2. Eh jobo tu apa eh? tak pernah dengar la... first time baca perkataan tu.

21 comments:

wida said...

jobo?x pernah dgr gak..
dengan sombongnya/riaknya kot..hehe
org kata..anak kita leh dpt naik flight free seumur hidup..bestnya.tp x tau lah betul ker tak..huhu

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

muahahaha apa kes la ppuan beranak di tempat yg x sepatutnya tu huhu..mcm senang je..

a'ah nis org kata klu deliver dlm flight nnt dpt travel seumur hidup tanpa bayaran..huhu beshnyer..

tp dh 2 x preggy x nak plak anak2ku kuar masa penerbangan huhu..
mama yg kuciwa ;p

Kamalia said...

hanis..miss u..hahaha..eh,pi rumah kak As ke?
p/s:1. betul kot dpt keistimewaan..selalunya bila dah masuk 36 weeks,diorg mmg dah xbagi kita travel dah..

man yusoef said...

owh..haha...malu saya tuduh akak balik rumah masak nasi...hahaha...

Asmara said...

Alhamdulillah.. selamat tiba di lab. :D hehe..

A.s.t.i.n.a said...

alaa dr anis tak tau jobo tu biasanya budak2 sebut.. tak pandai sebut zoro tersebut jobo.. eh.. kot..

mzhany said...

hana bkn ada eh yg bersalin dlm airasia, dan anaknya dpt tiket percuma seumur hidup.kalau tak silap laa hehe

sissyira said...

salam


hehe....kelakar...

y 1st tu tak pasti la,

y 2nd tu, kalau bahasa ganu jobo = bontot..huh

kasihredha said...

Cerita pertama; huhu kesian dia
cerita ke dua : dashyat...kijam2

noraim said...

haha. lawak kot yg firs tuh.
tiap kali bersalin tmpt yg berlainan. haha.

JIJI YU said...

gabungan cite lawak ni..ehhehe..

JP Nurul said...

hahaha....


hilang penat kat ward bl bce entry nih...hehe

dpt naik kpl terbang free setiap thn ke ape???hehe

farah fauzi said...

apa itu jobo..x pernah dengar nih..

Ina said...

aduhai..kelakar betul...muahahaa..

Hanis Azla said...

ha..ha. mmg lawak.. btw pasal bersalin dlm flt tu pernah dgr yg klu kita bersalin dalam flt semasa penerbangan, anak kita akan didaftarkan mengikut negara asal flt tersebut.. Kiranya klu kita naik flt Garuda dari malaysia ke singapore, anak itu akan di daftarkan sebagai lahir di indonesia.. tak tahulah betul ke tidak..

Eyrique Ettiqaz. said...

kalau x salah,jika anak 2 lahir ,dia akan dpt kerakyatan di mana kapal terbang tu didaftarkan wpon parents dia rakyat ng lain.but i'm not so sure tp pernah terbaca la pasal ni.i'm sory if i'm wrong.

fiza said...

LOL...pernah baca lawak nih ^_^

Saya slalu dgr my SIL sebut jobo, bahasa org N9 ^_^, nnt saya tanya apa maksudnya.

Nur Liyana said...

hahahaha.....beranak dlm longkang.....

cayala perempuan tue hebat!!!
hiihihi..
nnt anak dia mesti bangga punyer hahahahaa

nur khairunnisa mohd azuhar said...

hahah kelakar!!!! tergolek jap, layan monday blues niih ehhe

d_LA said...

hehehe..xtawla pulok jobo neh..konfiden kot..

pasal beranak tu dla pnh dgr kalau beranak kat stesen KTMB akan dpt keistimewaan taw..

MAPPIAU said...

kalau kat kampung akak jobo tuh macam berlagak jer lebih haaa sikit lebih kurang la maksud die.

ahahaha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails