Thursday, March 31, 2011

Tak best tengok wayang bila...

Sendai dah semakin pulih tapi pasti ambil masa yang lama untuk pulih seperti sediakala... Tak dapat bayangkan bila kembali ke sana. Tohoku University akan dibuka pada 24 April. Sentiasa berdoa agar dipermudahkan segalanya. Bila balik sana tak berani nak makan makanan laut, minum air etc... due to the radiation. T_T. Ada la update dari labmate ku F-san. My bestie kat sana...kalau anda pernah baca conference trip saya ke New Zealand pasti kenal dgn "abang jepun". Dia akan kembali ke sendai dalam masa terdekat selepas beberapa hari berehat di rumah. Dia nak kemas lab dan selenggarakan apa yang patut. Ada beberapa gambar yang dikirim. Sekarang ni update blog kat cc...eheh...sadis betul ok. So tak dapek la nak include gambar dan ada beberapa info terkini...nak beli makanan masih beratur tapi makanan tu ada cuma kena tunggu giliran. Petrol lagi lama sampai berjam-jam...haduii laa... dugaan sungguh. Moga2 time kami balik sana nanti semua beransur pulih...lebih baik dr sekarang...

Buat masa sekarang enjoy sepuas-puasnya waktu bersama keluarga. Dan juga jalan2. Mukaddimahnya memang menyimpang jauh hehe... Saya dan en suami adalah pergi tengok wayang. Cerita yang best pun jadi tak best bila mana...(pengalaman kami tonton movie sekitar e@curve dan Midvalley)

1. Manusia "buas" bila mana tak reti duduk diam tendang sana sini sampai kerusi yang saya dan cinta diduduki bergerak. Rasa macam jishin pun ada..fobia seihhh...
2. Feeling sangat tengok cerita sampai geram takpun gembira dengan kejayaan hero sampai tepuk2/tumbuk2 kerusi belakang.
3. Cakap mengalahkan speaker...macam itu wayang dia yang punyalah huhu... sampai benda remeh pun nak cakap... antara contohnya...
"Oh sh*t...kenapa kena buat macam tu.. sh*t....oh...sh** sh**?" entah berapa kali kena sebut macam tu...
"Eh, dia tengah high ke tu...euwwww."(yang ni perlu ke cakap kuat2?)
"ha tu ha...tadi dia kat situ..ee cepatlahhh...kenapa dia kat situ lagi bla bla...." ya ampun... mahu pengsan kami berdua dalam wayang tu nak tunggu cerita habis..seat penuh..kalau tak for sure dah pergi cari seat lain.

Ok itu je kut..masa pun suntuk...till my next updates...

44 comments:

talkingzebra said...

sgt saket ati lau tgk wayang gtu kn? huhu... sabar je la.. by the way, u pegi tgk cite ape? pasal balik jepun, mmg da confirm ke uni bukak 24hb?

JIJI YU said...

baru kenal bumi mlaysia ke cik kak oi..ehhe

kyo_9 said...

haha.. kt Jpon tengok wayang kadang2 bosan gak sebab diorang langsung xde tunjuk reaksi.. senyap jer.. tido ke ape.. :p

mzhany said...

hana,
skrg kat mana? hany dh bg phone number...roger2 eh

Atashi In Hiroshima said...

it will take time to heal. skrg enjoy dulu ye di msia. confrm sakit hati le tgk wyg jd gitu.

Shaofie said...

kak hanis dok area midvalley ke? wahh!! leh la singgah tgk saye kat UKM. hehehe. kak hanis jaga diri elok-elok yea. kem slm sama husband kak hanis. insyaAllah, everything gonna be fine soon. take care!!

Anisa Hang Tuah said...

akak,hope everything gonna be okei.
nis sentiasa doakan akak
:)

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. annoying nye budak2 macam tu??
kalau lyeah, dah sound dah. bising sangat. haishh.

yatie chomeyl said...

gi tgk cito gapo? HMM ko?

d_LA said...

tu namanya budak jakun masuk panggung..hehe..mengacau kan..nk tgk pun x tng..akak katne skang ni??KL ke klate??

kasihredha said...

memang dok besh...dok nyame kalu tgok waye, kalu oghe kat belake kito dok ghalik tende2...pahtu bising pulok...pastu bau badan plak...hiks hik..

nok maghoh tapi saba jo lah..gere...grrrrrr

faham ke hana apa yg akak speaking ni

puterinuraqiliah said...

mmg x best dduk dpn org yg mcm gitu gayanya

Hanis Azla said...

harap2 sendai dah okey sikit by the time hanis pulang ke sana.. tensionnya klu kena gitu dalam panggung.. langsung x consider org lain yg bayar tiket..

kay_are said...

paling x ske bile tengok wayang, ade lak orang sebelah cite kat member die ape jadi pastu.. camtu baik xyah tengok wayang kan.. sabar je r (-_-")

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak nis.. dh lama tak ziarah sini. how are u? fifi bru membizikan diri dgn online dh lama sgt tinggal blog. hee(",)

Umie said...

soooo true hanis dear..this is the time to utilize ur time with family in M'sia..plus ilangkan rindu dendam nak makan makanan kat M'sia yg sungguh sedap ittew...waaa, tetiba akak plak yg homesick...sob3x

H A N S said...

haniiiisss!! windu kamu! ehh, org baru jer balik dari midvalley td..hehehe..tp btul la, si tukang speaker tu, x pyh la nk kecoh2, tengok diam2 sudeyh..org pun mnyampah klu ader manusia2 camtu (>_<)

Amni said...

akak bila balik sana? tak sempat nak jumpa ni agaknya kak.. amni tak p kl dalam 2 3 minggu ni... banyak report nak kena hantar,,, huhu,,, sedihnya la....

p/s : agak stress bila mirul dapat Af dan start dikuarantin... =( tapi nak buat macam mana kan? tu minat dia.. apapun, amni kena bagi support jugak kan? huhu....

p/s : nak mintak tolong akak bagi support jugak.. hehehe.... kalau akak free, akak pegi link ni k....

http://mrsamirul.blogspot.com/2011/03/menuju-puncak-gemilang-cahaya-amir-af9.html

*sigh* arigatao ne... hehe... suka suki je amni...

fadhilah said...

uni k hanis brape km dari pantai? tsunami sampai tk sana? tgk kt tv teruk sesangat. mungkin itu kawasan dekat pantai.

brape haribulan balik sendai?

Seksi Bani said...

org kita memang kurang sikit etika menonton wayang.. hikss! hehe...


p/s: semoga urusan ke sendai dipermudahkan...

man yusoef said...

waaa...asal tak ckp tengok movie kat e@CURVE!!! rumah man dekat je dgn area situ!..uhuks...

anie,Nagoya said...

pak kal duit tiket kita bayo.kalo free dah kuar punya.sabau jelah....

farah fauzi said...

sabar je la...farah pun selalu gak kene tendang kerusi kat belakang tempat duduk tuh...geram tuh geram jugak tapi tak leh nak buat apa le...

amirah said...

semoga sendai kembali ok..rasanya jepun boleh bangun balik sekejap je. ee...akak pun sama.kalo la ada org camtu dlm wayang memang x best

Oasis said...

Jenuh gak nak layan org macam tu. tiket bayar harga sama tapi tak slesa nagn karenah org2 macam tu kan.

Nieda said...

Kesiannya.. Nak relise tension bertambah tension.

me suya said...

enjoy your day sis
nt balik sana pun kena extra taking care k :)

Hidayati said...

Bodoh lah orang kat belakang korang tu. Akak paling benci bila tengok wayang orang kat belakang tak reti nak diam.

Aida Lela said...

dah lama tak pegi cc.

*jalan puas2 bersama family, nikmati harimu :) [macam iklan ape daa. hehehe]

wida said...

mmg bahaya yer radiasi tu..takot jugak. Hope semuanya selamat

sissyira said...

salam

penonton tiba-tiba jadi pengarah..hehe..

Anisa Hang Tuah said...

kak...dah lame nis tak tgok wayang..sobsss

me suya said...

thnx kak hanis jenguk my blog.. takpe.. Suya tak kisah pun follow je tak.. hehehe take care :)

miszlullaby said...

Akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....lame nye tak denga citer..waawawawa...Alhamdulillah akak selamat~ Isk isk..ala Malaysia mmg camtuh. Sebab tu sye kalo tgk wayang, sye g tengok citer kartun je. Sebab xde orang tgk citer kartun. Kekekeke. XD

whitecappuccino said...

Hanis dah nak Sendai ker? moga keadaan akan kembali pulih ya.

khairunnisa ♥ said...

hm.. sekarang ni ramai sebut sh** untuk suka suka.. dan ada yang cakap diorang tak maksudkan pun =.=" aiyoyo..

lama tak pi tengok wayang ^_^ hm, jaga diri baik baik di sana..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sabo2 dgn ujian...kakD pun rindu jg pd kamu hanis...

jom tngk sapa yg dpt teka sipi2 tu..

Ina said...

he.he..sian dia..mmg nyampah la kalau org bising dlm panggung wayang camtu..

JP Nurul said...

ei xsukanya....dah lah bahasa kurang ajr...ape pny org lah..huhu..

Nur Liyana said...

hahahha..ntah apa apa la org tue..huhuh
nie nak marah nie..hahaha

yana tak pernah jumpa lagi org cmnie...hehe

So Shy Lady said...

hrp sendai dh ok....

hilang mood mnonton kan...
sjak branak pinak akak dh lama t.g panggung ;D

kema said...

tak hormat org lain lgsung..dia ingat dia tgk wyg sowg2 kot..huhu~citer best pun jd xbest ble jumpe org cmtuh

cik blink blink said...

sya tak tengok wayang...mak x kasi...pasal macam2 boleh jadi kat sana

Ct Arina said...

aihhh mmg annoying klu ade manusia camtu bile tgok wyg. rase nk suro mereka berambus time tu gak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails