Thursday, April 7, 2011

The ruin...

Eceh tajuk kemain lagi ha..ruin-riun bagai hehe... yelah ruin daripada bencana yang di istilahkan as 3 in 1. Macam minuman 3 in 1 yet its not as good as 3 in 1 drink itself. Its a disaster. Ha dah mula merapu... ok tak banyak masa ni. Just nak share several pictures yang diberi oleh F-san. Walaupun dah lapuk tapi ini adalah untuk memori sendiri.
Botol bahan kimia dalam lab. Tapi nasib baik ni semua botol kosong.

Ni dalam bilik eksperimen saya...semua tu dalam almari...bilik tu baru aje saya kemas bersama kawan2 lab dan susun elok2 dalam almari... T_T
Ada 3 bilik untuk para pelajar buat kerja/study etc, ni bilik sebelah....

this is my room.... meja saya yang paling hujung sebelah kanan di tepi tingkap.... memang terkejut sangat tengok gambar ni... sangat bersepah huhu... tapi bangunan alhamdulillah tak retak tapi bekalan air dan gas masih belum sampai, setakat ni hanya bekalan elektrik...
Ni meja my bestie, F-san... sadisnya....
Ni pula luar sikit dari kawasan kami...mungkin berhampiran pantai yang dilanda tsunami, alhamdulillah tempat kami memang selamat dari tsunami dan mengalami kerosakan gempa sahaja...
 Ngeri....
 Allahhuakbar....
 look at the damages...
 speechless....
Ini juga di sekitar airport tempat berhampiran dengan laut...

Yang teruk tu semua berhampiran dengan laut. That's all i can share for now.... till then...

37 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hanis dh ada di jepun ke? aih sory la baru dpt mengonlinekan diri stelah smggu x dpt online ;(

hanis..jg diri ye..
ada hikmah di sbalik kejadian..smga hanis slamat bsama kawan2 di sana..doa pinky sntiasa utk hanis..

misssssss u so muchy hanis MY

me suya said...

teruknya kan kak Hanis.
ALhamdulillah akak dan hubby selamat. semoga perjalan yang diteruskan lepas ni dipermudahkan.. insyaALLAH

MAPPIAU said...

ya allah sangat takut dan speechless dik :(

Nur Liyana said...

huhu...harap semuanya ok nnt...huhuh

farah fauzi said...

hebat kuasa Allah...apa2pun semoga kita sentiasa ingatkan Nya...insyaAllah

aTy _faRed~ said...

takut nyer tegok... but alhamdulillah u ok n tak ade ape2...:)semoge semuanyer ok....

wida said...

takutnya..dan ngeri.hrp2 malaysia x dpt bencana cam tu..

hani@debumelukut said...

Nauzubillah...Kun fayakun...

Imran@Copenhagen said...

Dahsyat betul..
Tapi bak kata BBC news tiada negara lain yg lebih bersedia hadapi tsunnami/earthquake selain japan..

Hanis Azla said...

Allahuakbar.. berdiri bulu roma akak tgk gambar2 ni..

amirah said...

semoga keadaan kembali seperti biasa..

rATu kEBaYA said...

subhanAllah... macam ni sekali ye kerosakannyer..

Atashi In Hiroshima said...

Allah Maha Berkuasa...mmg ngeri.

noraim said...

akak, akak dah blk kelate ke?

khairunnisa ♥ said...

salam, kak hanis.. ye, speechless tgk kerosakan after tsunami..

moga selamat disana :)

rabu <3

JIJI YU said...

hurm..ini jugak tanda kebesaran ALLAH..

JP Nurul said...

tak tahu nak cakap ape...speechless!

alhamdulillah sis bkn disitu waktu kejadian...

puterinuraqiliah said...

Astaghfirullahalazim....ngeri sgt. kalau malaysia mcm ni. haru!

H A N S said...

masyaAllah!! teruk kerosakan tu..tp jepun maju. kwn org ader tunjuk 1 pic maser disaster earthquake lpas. pic tu pic jln yg truk retak2, then bwh pic tu pic jln yg samer yg telah dibaik pulih dlm maser skejap jer..jepun mmg negara bteknologi tinggi..insyaAllah, jepun x amik masa pjg nk naik balik..take care hanis dear :)

Mr. Amni said...

oh! teruk giler akak... aiyoooo........

Hidayati said...

Kemusnahan yang amat dashyat!

Liza @ Adzriel AB said...

takut akak tengok.

whitecappuccino said...

Dahsyat..subhanallah..

Ina said...

nasib baik u takde kat sana time tu.

Oasis said...

Dasyatnya....harap2 semuanya akan ok.

nurleeta said...

As'salam.. 1st time singgah sini.. very informative.. anyway take care ya.. mungkin ada gegaran ulangan kan..

anie,Nagoya said...

ya Allah.....tak terkata...

Azwani said...

teruk juga kerosakan bila tengok dari dekat, hari tu tengok dalam tv dari atas je..

kak hanis..wani dah tukar url blog
http://launganhati.blogspot.com/

Anisa Hang Tuah said...

akak.

nis doakan segalanya akan selamat.

nis risau kat akak.

miss you.

kalau ada pape berita,just fesbuk nis yer
:)

Miecyber said...

Taihen desnee...

Peribahasa Jepun ( Part 2 )

man yusoef said...

hopefully segalanya selamat

akak, rajin la update. I lost my momentum in blogging...akak tak update...hehe

Eyrique Ettiqaz. said...

@man yusoef yes that's true ,hanis..ternanti2 ur new entry...make ur come back,plz..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ya allah teruknya....

skg kakD pakai URL baru ye...cari kakD di URL br ni...ok

http://makencikladyzul.blogspot.com/

sissyira said...

salam

dasyatnya...takut lah..

khairunnisa ♥ said...

imy kak hanis <3

Ct Arina said...

ya allah.. takutnye tgok.. semoge sume selamat laa.. kak anis dah balik sane ke?

happyichigo♥ said...

Ya allah...mmg speechless...semuga everything will be back to normal soon..hanis sihat?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails