Tuesday, May 17, 2011

Gem Beach Resort...

Ini cerita lama... masa balik cuti2 jishin. Kami ke Terengganu ada sedikit urusan. Tapi pergi 1hari 1malam je tak sempat nak jumpa semua yang dikenali. Masa ni teringin sangat nak jumpa blogger PINKY MOMMA yang comei dan makin lama makin glam!... siap dah sms tapi syg takde rezeki, insyaAllah semoga kita dapat bersua nanti.

Kalau drive dari KB ke KT memang banyak hotel dan resort sebab laluannya adalah di tepi pantai... hajat di hati dah lama nak pergi pulau, tapi cuaca tidak mengizinkan kerana bulan mac ombak masih kuat. Alang2 pergi atas urusan saya ajaklah cinta hati stay 1 malam di resort. Ikutkan hati nak stay di Aryani tapi macam mahal je (tak pernah survey harga). Kami hanya walk in di Gem Beach Resort. Bila tanya kat reception, kami dapat special rate at RM150 termasuk breakfast. Rasa nak pergi survey lagi tapi macam buang masa nanti tak setel pula urusan utama kami tu. Terus buat keputusan untuk bermalam di situ.
 
http://gembeach.net/index.html
 
 pinkyyyyy.... moga ada rezeki jumpa di lain waktu...
 our room... ada balcony mengadap pantai... .
 desiran ombak menghempas pantai eceh jiwang karat la pulak.. lepas solat kami keluar ke destinasi yang dituju...
 balik sebelum maghrib, sempatlah kami jalan-jalan sekitar resort tu... bendera merah maknanya bahaya... memang ombak kuat masa tu... nak main kat tepi tu pun tak berani, so ambil angin pantai jela...
 one place that will make me happy and peaceful is walking by the beach feeling the cool breeze upon my face....
 view on the left side...
 see... told ya so...angin kuat petang tu... dress pun melayang-layang ditiup angin, nasib tak jadi ala2 marilyn monroe...
 rasa nak terjun swim swim tapi patik tak pandai berenang lerr... plus tak ada swimsuit muslimah tu, mana nak cari eh?
 percubaan nak ambil gambar ala2 pusing gitu kan... huk ala fail ok!
 itsumo aishiteruuuu.... (itsumo=always)

Tak ramai pun yang stay situ so breakfast kami pun bukan buffet tapi ala carte dan so-so je, lagi best makan nasi kerabu ke roti bakar ke kat gerai luar tu... tapi kami pergi gak makan walaupun dah breakfast kat hotel... ish2 perut tong betul tskk...

balik hari tu asyik makaaaaannnnn aje, nanti saya story mory some tidbits of our makan2 k...

36 comments:

Ct Arina said...

pehhhhh bercuti cutian! murah gile rate bilik kat resort tu. bilik die pun nice. berbaloi2. ehe^^ yes, kali ni dpt tgok kak anis posing kat malaysia plak. asik2 jopun yooo ;D

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hanisssss..
cantik jg tempat ni..eh tapi nape kite pun x tau ni kat mana ye hukhukhuk..

doa sgt dapat jmpa ngan hanis ;)

pssttt sebenarnya segan nak jmpa hanis..ehemm sape la kite ;p

Jiji-Fify said...

pernah pergi jugak tempat ni. best kan?? jauhhhhh kat kampung2 sana. aman damai je.. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Asmara said...

Hanis balik Pahang haritu akk ingat nak contact Hanis tp xde no msia pulak. hehe.. akk rasa mesti Hanis ada kat pantai timur, Lama jugak duk Pahang masa tu. akk sempt duk Legend cherating masa tu, tp tak byk lak gambar. hehe.. nice pic. macam model. :D

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hanis kalau nak tau pasal dot com tu nnt add la pinky kt FB..leh berpm ngan kamu hehe ;)

farah fauzi said...

hahha...bestnyer dia cuti2 jishin...melayang jugak baju tuh mujur tuan dia tak melayang sekali..hihi...pagi nih minum neskopi dengan roti bakar...warghhh...

Anisa Hang Tuah said...

sangat best bercuti-cuti..

gambar cantik la kak :)

puterinuraqiliah said...

kak pinky momma merendah diri sgt r pula. padahal dia x tau yg dia HOT. weeeewit!

x pernh nmpk tempat ni kat ganu=,=
bak kata pepatah, hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendriri. hehe. mestilah dh blik malaysia byk makan. mknn kat malaysia ni semua sedap2!

Hanis MY said...

@Ct Arina
Rina dear..nantikan ok hehe.. pas habis belajr ni hari2 pun gambar kat kg halaman jer...

Hanis MY said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥
ala pinky ni ke situ plak dia mana der cmtu..hanis kawan je ngn sesapa berkawan biar sejota hik2

Hanis MY said...

@Jiji-Fify
yup sgt best dan mendamaikan!

Hanis MY said...

@Asmara
kak as..i misss uuuu happy belated anniversary, ish ke situ plak kak as jgn kang sy naik ke awan 9 nanti hehe...

Hanis MY said...

@farah fauzi
owh tidak roti bakar? i very the jeles ok...

Hanis MY said...

@Anisa Hang Tuah
Nis! teringin nak bergambar dgn nis...

Hanis MY said...

@puterinuraqiliah
etul tu stuju...pinky merendah diri walhal sgt2 hot hot hot! akak makan sampai tak larat nak makan tau hehe...

mzhany said...

huhu, seronoknya tepi pantai dahlama tak pergi ni hana. brmakna dh lama tak balik kampong...alaahaiii kejam betol

khairunnisa ♥ said...

sweet <3 ^_^ tak pernah pi Terengganu lagi.. mcm nak pi raya kat sana tahun ni ;)

Eyrique Ettiqazz. said...

dlm 25 ttg u dulu,u teringin sgt nak pakai gaun kembang2 utk majlis tari menari like cinderella,now baju u tu mmg dah kembang pon kena tiup dek angin.hikhhik.

ZWAN SABRI said...

nampak macam menarik la resort tu.. harga pown bole tahan.. ;)

MySuaraBlog: Pilihan Lelaki : Wanita Bekerjaya atau Suri Rumah?

アヌム ちゃん (FMTY) said...

salam.

aa lama ke balik mesia hari tu..bestnye..huhu~

Hanis MY said...

@Eyrique Ettiqazz.
EE..very the inderstanding ok hehe... sampai hubby pening asyik nak baju kembang je..but i likeee

Hanis MY said...

@アヌム ちゃん (FMTY)
anum.. lama la juga sebulan lebih... :)

アヌム ちゃん said...

wah bestnyee.rindu makanan mesia~

Rtp Farra Arisha said...

cieee ciee bestnyeee dieee gi holidayyy. hv fun and enjoye the days well ok sister!!!

JIJI YU said...

ekeke..hadu..jak dulu lagi tok berapo nok berehi ko pantai..ehehe

hani@debumelukut said...

dulu2 akak suka jugak ke sini..tapi sekarang dah mcm tak maintain jer tempat ni..
kalau ke east coast try villa danialle.

noraim said...

gem beach resort neh kat mane kak?
tak pernah dgr pon.

nana said...

hye kak hanis ;) lama x jln2 kat sini.. auww,best nye slalu pg holiday..jeles jeles ;p

kasihredha said...

sesekali bercuti di tepi pantai ok gak kan :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wow!!!haneymoon....bestnya...*aceh2..suka2 hati ja nk kt apa kan....*

d_LA said...

dla pun keje kat tganu gak..ms k.hanis blk klate pun x smpt jumpe kan..lgpun dla mmg jrg balik kg..huhu..gem beach ni dekat ngan pantai mana ek??asal dla xtaw ni..hehe

ARJUNA.Inc said...

waaa..ini tol2 bercuti..hrga murah..blik superb!!..bulan dpan bley la arjuna p..hahaha...

amirah said...

bestnya..sempat lagik tu bercuti..

anie,Nagoya said...

dapat rehat2kan bdn kat resort bestnyaaaaaaa....bilalah tu???

MAPPIAU said...

wah dik akak rase kan ko ni boleh jadi tourist guide dah tau, kek jepung pun ko coti2, kek malaysia pungg ko sompek jugak tuh coti2 akhakk jeless dik jeles!! huhuhu (mintak2 la papairfan bace komen yang nih :P) hahahahaa motip??

Amni said...

semalam nak komen entri ni.. tapi len tenet slow.. baca je.. hehehe....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails