Wednesday, May 18, 2011

Tabemasu... taberu...

Banyak aktivit makan, tapi kongsi kat sini beberapa tempat yang mana sempat posing dan "ingat" untuk ambil gambar. Semua ni di kawasan Kota Damansara. i like i like. Sebab banyak pilihan kat sini seperti giant, carrefour, ikea, ikano, tesco, the curve, e@curve dan banyak lagi bangunan yang makin pesat membangun. Kedai-kedai kat luar tu pun berlambak... so memang sangat banyak pilihan kat sana... tempat lain kami kurang arif sikitlah... ketua program tak lain tak bukan my elder sis, miss yanggi. Gelaran ni saya n the geng berikan masa study dulu sebab my sis ni suka bergaya, kami yg freshy2 ni mana la reti lagi nak melaram kan... hik2... masa saya tahun pertama di UTM my sis dah tahun ke-3. Best la jugak ada sister cum senior at the same uni. Masa stay beberapa hari kat KL ni for sure nak jumpa ramai orang saudara mara, kawan, blogger. Tapi adik beradik dan sudara mara perlu diutamakan last2 dengan masa yang agak singkat habis semua plan patik nak berjumpa bertentang mata dengan rakan blogger yang rapat semua tak jadi. Maklumlah agak kelam kabut sebab bukannya percutian diplan dr awal. Kami balik pun tanpa dirancang..

Tempat pertama yang diserbu lepas sampai airport adalah breakfast kat kedai mamak... haduilaaa mamak jugak. Nononono... sebenarnya kat rumah dah ada nasi lemak, nasi berlauk dan nasi dagang. Roti canai tu hanyalah appetizer. Hah tu dia..appetizer bagai...over acting betul. Tapi gambar kat bawah ni gambar sewaktu kunjungan lain.
happy family... alyff memang macam tu, susah betul nak posing, he always avoid the camera... semua gambar dia gambar candid...
apa ke juadah la duk berposing bagai ni kan haha... ini namanya takde keje semasa menunggu makanan tiba... kedai mamak pilihan adalah Original Kayu... miss yanggi cakap roti kosong dia lagi best dr kedai lain, lembut gitu, lagi satu alyff suka roti kat sini. Tapi saya plak jatuh chenta sama teh tarik dan juga putu mayam fuhh i likeee putu mayam erkk klasik betul kan haha...
kenapa adik mesti nampak sebaya macam kakak? haishhh tension tau haha... tapi masa muda mudi dulu selalu berlakon/menyamar sebagai kembar sebab ramai cakap muka hampir sama tambahan pula nama kami pun hampir sama... servis kat sini memang bagus, tip top. Masuk je kedai terus ada orang ikut bila duduk terus tanya order, tengah tunggu makanan ada lagi 2-3 orang tanya dah order ke belum. Sangat menjaga pelanggan. Pernah kami ke mamak Pelita (berdekatan ampang park) nak tunggu staf ambil order sampai dah puas panggil, pastu air plak tak sedap huhu takmo dah gi situ...
malam tu kami makan kat area situ juga, nasi padang Sari Ratu kalau tak silap, nape cepat sangat lupa ni... ada sebabnya...hehe... the food was yummy and i cant deny that. Tapi rasanya harga yang dibayar tak berbaloi dengan apa yang dimakan... a lil bit expensive... (alyff the cheeky boy). Bila kedai makan yang mahal macam harga tak patut terus kami lupuskan dari ingatan, sanubari ni...
posing lagi... sila jangan menyampah ye... haha baju sama, mana taknya lepas makan roti canai pagi tu saya dan cinta keluar sampailah ke petang dan dapat call dari miss yanggi ajak dinner kat situ so dari 1utama kami terus ke sana...
ikan talapia (ke tilapia? confius sudah) goreng with special sos... yang ni memang sedap... (alyff sedang baca doa makan.. good boy)
nyum2...berselera encik suami makan...

Ada satu kedai nasi padang, Seri Bayu. Area2 tu juga, tak jauh dari Sari Ratu. Kami singgah makan tengah hari, sedap dan harga sangat berpatutan. Sambal paru dia aduiila teringat. Ada ikan bakar dengan 3 pilihan sos. Budu pun hado ha... cukup lengkapla hehe. Tapi sayang tak dapat singgah kat sana lagi maklum la ramai sedara nak jumpa dan kami banyak dapat jemputan makan2 ni sambil bercerita pengalaman masa jishin. Duk ulang la cerita yang sama sampai kena perli suruh record. Orang tanya je terus tekan butang "play" pada tape recorder... ceh...

Lepas ni nak cerita apa pulak ye...hmmm....

26 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah...ikan talapia yg sempoi ja posingnya..hehehehe...

farah fauzi said...

cuti2 jisihin nih dah jadik cuti2 makan ekk...hihi..bestnyer tgk ikna talapia tuh tapi farah tak makan ikan tuh...makan ikna kecik2 jer...hihi

Eyrique Ettiqazz said...

mas g indon masa ritu x sentuh langsung nasi padang....not my taste okeh...u n ur sister bkn mcm sebaya tp u nmpk g tua..hikhik...tang mata tu...

cik heroin said...

besaww gile kepala ikan haha

Tutorial Baru- Facebook Send Button

PinKy MoMMa said...

aduh sebut pasal sambal paru tiba2 jadi teringin ni nis ;)
eh muka kamu mmg sama..cuma hanis nmpak muka adiknye tu ehehe

Papa Mifz said...

area damansara mmg terbaik..semua ada...dulu dlm 2 tahun duk situ masa kerja kat 1-Utama...

Ct Arina said...

e'eh, betul laa muke kak anis dgn kakak sgt seiras. tp kak anis more to chinese look which is sgt kiut ^_^

man yusoef said...

tengok tu, dah dekat jek dgn area rmh man, tak ajak kan. okbye

hahaha

Ct Arina said...

akak anis kuuuu nape makles today? tak comel ah! hihi^^ nak balik umah tu balik umah malaysia ke balik umah bersame cinta? huhu ;D dah makan dah kak?

TunTeja said...

bestnyeee jalan2 kak!!! btw..akak n husband sweet :)

Hanis Azla said...

mmg nampak mcm kembarlah hanis.. sama2 cantik..akak pun gitu juga bab harga yg melampau sgt, walau rasanya sedap mmg luputlah restoran tu dari ingatan.. he..he..

anie,Nagoya said...

aarrrr.....tak sabar nak blek.blek nnt nak mkn puas2.suami kkanie kalo blek mesia tak akan lepas dgn roti canai dia tu.aduh....lapoooo...perut ku ini.sabar, tgk gmba je dulu

amirah said...

best kan kalau balik kg sebab leh makan mcm2 puas2..huhu

yatie chomeyl said...

sedaknyo make...terliur ni..titik tak tak air liur

khairunnisa ♥ said...

salam, kak hanis! ;) ada berapa
orang adik beradik?ms ni abg kak
hanis di Jepun balik gak tak?
best sm u dgn kakak. nisa cuma skul
dgn kakak je ;) best sbb ada tmn mkn
mkn. tak pernah try lg nasi padang
.nyum2. tc sis <3

fadhilah said...

wah~ gambar makan2 semua... terus perut lapar...

gmbar kt atas tu bertukar lagi? rasanya baru aje gmbar tu kt belah kanan.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fifi tak suka nasi padang walaupun byk nasi padang dijual d jakarta ni.. wuwuwuw.. terlalu berempah mungkin, kalah mskn kelantan rempahnya:(
apapun, puas tgk kak nis and family mkn:)

アヌム ちゃん said...

teringin nak mkn order2 mcm tu..huhu~ kat sini kalau order2 pn jap food la kan..xpun italian food..huhu~

MAPPIAU said...

ayoyoyoyo entri makan2 pulek akhak sookaaaa hikhikhik

err errr tu ikan talapia la dik oiii my peberet tuh!! kalau dapat makan ikan tu masak 3 rase harus papairfan dilupekan!! eh? (mintak2 la jangan papairfan bace nih :P)

puterinuraqiliah said...

makaaaan! sy hilang selera mkn sejak menjak ni=,=

miszlullaby said...

bestkannnnn balik makan2 dengan family ^_____^

Amni said...

last week masa kat kl pegi jugak kat situ kak... tapi kebetulannya malam tu chelsea lawan MU.. terus parking full owh.. sampai tepi jalan... serius penuh.... giler ahh... makanan kat situ boleh tahan jugak kan... =)

shah-kayrul said...

ngeri plak bila tengok talapia tue posing macam tue...macam nak makan kita la plak

PinKy MoMMa said...

beeep beeeep header baru lagi ke?
teheee! hanis kreatip...pandai buat sndiri..cute & sweet ;)

fazilzura said...

sure x sempat nk terjah sume tmpt kan ..

mak aiii beso nye ikan tu ..

mzhany said...

hana, putu mayam sedapnyer. ishh lama lak tak makan putu mayam ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails