Tuesday, May 3, 2011

Haneda Airport...

Penantian kami berakhir dan dengan gembira kami menuju  ke Haneda airport untung pulang, walau hati sedikit gundah gulana. Ini pengalaman pertama kami menaiki pesawat dari lapangan terbang Haneda. Ia merupakan LCC Terminal di sini. Tapi tak nampak macam low cost pun. Cantik aje airport ni setelah di renovate. Maka di sinilah semua pesawat low cost berkumpul termasuklah AIR ASIA.
Kami tiba dengan bas dari stesyen Yokohama... naik lif menuju ke balai berlepas... tapi masa tu masih awal...tak apa lagi awal lagi bagus... naik AA mana boleh lambat2...
suasana seperti berada di perkampungan jepun ala zaman dahulu..sangat klasik!
kenapa ntah cinta tak senyum...tengah kunyah sushi agaknya hehe... makan sushi sebelum balik.. nanti rinduuuu...
haneda kukoo (kukoo=airport)
suka lampu tanglung ni :)
kat tingkat paling atas ni selain kedai2..ada ruang legar untuk melihat pesawat turun naik up close and personal... ada ruang kecil pada pagar besi, muat2 je untuk masukkan kamera dan ambil gambar
 ruang legar melihat pesawat, haneda kukoo juga dikenali sebagai Tokyo International airport, lagi satu airport utama adalah Narita International airport...
sama aras dengan ruang legar tu ada Cool Zone... kawasan ni ada beberapa kedai omiyage dan juga cafe...
dan juga Hot Zone... kat sini lebih banyak sikit kedai omiyage dan juga kedai makan...
Hello Kitty ada di Hot Zone... bukan la pembeli tegar...tapi kalau nampak hello kitty aje otometik rasa nak bergambar...nape ntah...huuu
en suami dan gen kun! Lepas tu kami terus beratur untuk check in... kami beratur 2 jam sebelum waktu check-in. Masa kami beratur tu pun line dah panjang ok! Sanggup duduk bersila menanti giliran. Nasib baik dapat tempat duduk bersebelahan, masa kami minta nak seat sebelah2 staf tu cakap tak boleh sebab kami tak bayar tambahan untuk assign seat online..huhu... nasib baik dia baik hati bagi jugak seat dekat...phew...
 Alhamdulillah...posing with Su setelah selamat mendarat di LCC terminal AA di, ceh sempat lagi curi2 ambil gambar hehe...

p/s: nanti nak bercerita tentang minami sanriku dan cuti2 jishin yang dirasakan sekejap je padahal sebulan lebih jugakla kami meninggalkan sendai...

20 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

pict yg last tu nampak menarik sgt..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

x de rzeki gak jumpa hanis masa ari tu..bila nak balik lg ni nis? ;)

man yusoef said...

gmbr klasik tu teringat plak cerita OShin...hahaha

fazilzura said...

sonok nye dpt g tgk negara org ...
zura ni entah bile lg..

* salam kenalan

Anisa Hang Tuah said...

akak..menariklah gambar
:)

sukeeee

farah fauzi said...

hihi...byk bahas jopun nih beley belaja...i like...

khairunnisa ♥ said...

gambar no 4 tu semua nya kedai makan ye? bestnya.. rasa ingin pergi sana lagi lagi after tengok drama jepun ^_^

oyasumi kak hanis <3

cik mici said...

uniklah airport haneda ^_^

Imran@Copenhagen said...

canteknya airport...kalaulah LCCT kat malaysia cantek cam gini..
epot sendai yg rosak masa tsunami tu dah ok ke?

MAPPIAU said...

alhamdulillah dik sumenyer dah beransur pulih

sangat heppi dapat membace entri2 dari ko dik :))

puterinuraqiliah said...

bilalah sy dpt jejak kaki kat jopun ni haa~,~

btw, saya x tau lagi nak pergi ke x matrik tu. masih berfikir lagi. nak tggu upu dlu. but still confuse nak pergi yg mna satu~,~

Umiey said...

as salam hanis, comey tul la hello kitty, i love it..

ngah tekun membaca n3 yg lepas2 neh...hehehe

amirah said...

first picture tu comel je..chinta hanis buat "tanduk".hehe..perasan tak perasan tak?

anie,Nagoya said...

laling you nmpk cam penat je.ni dah lepas gindu gan sushi???masa belk ari tu byk mkn tak??

mzhany said...

hany suke gambar dekat tanglung tuh...hihi cumel je beratu macam tuh;)

Faaein Talip Roy said...

singgah.. (^^,)

dah balik semula ke jepun ke? smoga slamat2lah di sana... (^^,)

fadhilah said...

lawanya barisan kedai dia buat mcm kg dulu kala.

Umie said...

mcm best jugak kan haneda tu..tak penah lg jejak kaki ke situ..

kalau akak balik sebulan pun rasa mcm balik seminggu aje..sebabnye byk tempat2x akak nak jelajah..yg pastinya balik mesia aktiviti utama adalah JJCM le..hihi

nur easy said...

aah la.. xjejak lg haneda ni. sesekali nanti boleh la cuba ;)

Ct Arina said...

cuti2 je akak ni kan.. jeles ok! =,=

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails