Monday, May 2, 2011

Penantian di Ginza...

Nak bercerita tentang Minami Sanriku namun belum upload gambar... Kebanyakan entri2 yang bakal menyusul ni semuanya cerita basi ehehe... unless stated kat entry bahawasanya ini adalah ceritera baru... maklumlah tak boleh nak update masa kat kampung halaman dulu.

Cerita kali ini penantian kami:- menanti kawan dari sendai di sini...di Ginza untuk pulang ke tanah air bersama2... jarak SENDAI-TOKYO lebih kurang 340 km. Semasa di Ginza ni, ikutkan hati malas nak keluar rasa nak duk je depan pc 24jam melihat berita terbaru tentang jishin di sendai dan juga berhubung dengan keluarga..nasib baik hotel tu sediakan 2 pc dan internet percuma pada penginap hotel, tapi ramai jugak la yang menanti giliran untuk guna... masing2 pun ada perkara penting untuk dilaksanakan...
 seperti yang diceritakan suatu masa dahulu, mujurlah pakej shinkansen kami berserta dengan penginapan 1 malam dan antara hotel termurah yang kami dapat adalah di Ginza. Kebetulan kami belum pernah sampai di bandar elit ni... "Cinta..nak satu Ferragamo boleh?" "bolehhh...blah..." hehe... saje je buat dialog ampess... selepas jishin, semua kedai beroperasi sampai 6 pm sahaja, malah ada kedai yang langsung tak buka... makanan pun dah banyak habis di rak... kami hanya makan roti dan biskut serta jus...alhamdulillah bolehlah alas perut... ada juga beberapa kedai yang dibuka tapi masakan yang ditawarkan berasaskan daging...huhu...
 Ginza ni terkenal dengan butik shopping mewah... semua jenama terkemuka dunia ada di sini... posing patung sesat di hadapan Lanvin... kebanyakannya kami hanya bergambar di hadapan kedai sahaja...malas nak masuk, nanti mesti berangan nak beli haha...
 model Geox... kasut italy ni semakin mendapat tempat di hati kami...itupun time sale aje, lagi best kalau outlet, time tak sale hmpfhh susah la sikit...
 salah satu shopping building mewah di Ginza...
 gracery hotel...
 masa ni rasa pelik, kenapalah tiba2 orang ramai tertumpu kat situ dan semuanya angkat keitai (hp) untuk ambil gambar. Bila tengok betul2...alahai ada meow comel tersesat kat atas signboard jalan, takpun tuan dia saje letak kat situ sebab dia tak behave ahaha.. entahlah saya pun tak pasti macam mana si neko chan tu boleh berada kat situ...
 kawaiii dan boooolat! geram nak pegang... neko miyuki dori...
 ini tak ade keja namanya.... :P
 saje je posing sebab kartun tu sangat comel...ada rabu rabuuuu...
 motif bergambar kat sini sebab nak capture gambar limousine putih kat traffice light tu.. mak aih kayanya tuan empunya kereta... tersangatlah panjang kereta tu jakun patik melihatnya huhu...

Next entry, pengalaman pertama di Haneda airport...

22 comments:

Anisa Hang Tuah said...

akak pandai snap photo..
cantik semua photo akak..

yg nis suke ade kucing tuu

comel
:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wow!! memang menarik limousine putih tu..jgn kata kamu..klu kakD pun jakun gak...dah boleh tngk sambil snap..rasa bangga BOLEH SNAP KAN?

hani@debumelukut said...

I've read all your entries in silence..nak komen tak tau nak cakap apa but i am impressed. I sure do.
tak pernah jejak kaki ke jepun dan nak sgt ke sana satu hari nanti..so meanwhile, baca blog ni dah mcm pergi jepun dah...heheheeh

JIJI YU said...

aku cam suke tgk limo tu..leh berenang tak dlam tu

cik mici said...

sy setuju ngan nis gak..pict sis cantik2..

ginza ni dlm tokyo ke sis???

whitecappuccino said...

weh! ado tucen tomey la. hehe..cantik2 snapshots.

khairunnisa ♥ said...

jauhnya perjalanan *(^-^)* kak hanis, biskut beras kat sana murah tak and macam rasa dia? nisa ada makan tapi ada rasa masin sikit. makan sekali, nak lagi ^_^ suka gambar yang ada rabu rabu ;) ja matta..

kasihredha said...

kat ginza ni semua butik2 berjenama je kan...kawasan elite :)
Syok dapat makan makanan M'sia kat restoran M'sia sekitar Ginza ni setelah beberapa hari asyik mkan roti dan megi je :)

anie,Nagoya said...

hahahaha...sempat dia tahan limousine tu tuk ambil gmba ya.hihihi...cuma mkn biskut n roti masa tu.huhuhu.....darurat ya

Lya Colours said...

fuhh kalo dpt naik limo tuh, mmg x tdo malamm

Umie said...

ehh, akak rasa mcm ade tgk kat TV masa tu ada bomba pi selamatkan neko tu..

isk, bile la nak pi jenjalan ke ginza ni..tunggu sales hujung tahun perhaps..hehehe

ARJUNA.Inc said...

huhu..jepun sies..pas kna tsunami 2.mmag pantas kan dorang develop balik pe yg da hilang..nnnn..paling untung skli..arkitek ok..hehe..akitek malysia.bkal rmai dhantar ke jepun..doakan arjuna juga ok..dpat ksana..hehe...=)

Umiey said...

alahai hanis, awat meow2 bleh tersesat kt atas tu....

farah fauzi said...

wahh...berjalan sakan yerr....best2...hikhikhik

man yusoef said...

ee...apesal la rajin update plak...tak terkejor den...busy lately..ewah..hahaha

tak pernah dgr pon kasut geox..nmpk sgt buta fesen kan..muahaha

eh akak dah beli dslr ke??

shah-kayrul said...

ala comeynyer kucing tue...leh plak landing atas tue..

Eyrique Ettiqazz. said...

no comment...

amirah said...

perghhh...macam pro la hanis tgkap gambar..huhu..

Hanis Azla said...

suka tgk gambar2 hanis ni.. nmpk comel sgt..

MAPPIAU said...

yeaa akhirnya akak kembali menjelajah jepun semula bersama hanis!! ececece hiks

fara said...

hanis. good to have you back in blogging world! :D kenan lar i kat your brown jacket, nampak classy gitu!!

Ct Arina said...

kak hanis boleh la bukak kelas bahase jepun balik mesia karang. hihi ;D jelesnye. bilelah dpt jln2 kat jepun dgn kak anis ni. heh berangan -_-"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails