Friday, May 20, 2011

Hyatt Teluk Cempedak...

Balik dari KL kami singgah ke rumah kakak di kuantan. Kami adik beradik berkumpul dan tidur semalaman di sana. Tak nak susahkan my eldest sis tu, jadinya miss yanggi (kakak ku yang vogue divasss) ajakla stay di Hyatt TC, menggunakan corporate rate dia. Alhamdulillah bolehla tumpang sekaki payung. Lagipun miss yanggi memang suka stay kat sini, katanya seronok dan selesa memandangkan company miss yanggi selalu buat kursus/meeting kat hotel tersebut. Patik tak tahu sebab ini kali pertama jejak ke Hyatt TC ni.
 
http://kuantan.regency.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp
antek tak tudung 5 hengget beli kat giant, eh itu pun nk bagitahu ke? tskkk... posing bersama anak-anak my eldest sis... tengok yang baju kuning tu... we called him our very own Justin "bibir" haha... yang cantik jelita sebelah saya tu anak buah yang pertama Nad nama dengan kawan2 kalau keluarga dia suka bahasakan diri dia Yah... dah besar dan matang gitu...dah ada boifren ke belum? baik ngaku, ceh garang betul auntie dia ni... eh takpe auntie sporting tau...
miss yanggi and her hubby... pengerusi program...
hotel penuh... tinggal 2 bilik je, unless nak ambil suite yang mahal tu...err takpelah sekian terima kasih. Kami ambil je bilik yang ada, yang kosong ni kat bangunan lama... (kat sini ada dua, satu old concept, satu lagi modern concept...) bilik kami tu old concept... gambar dicandid oleh Nad, once dia pegang kamera mmg tak nak lepas... naik pening dah i nak posim...
Nad suka ambil gambar, tapi bila diajak bergambar mulalah dia malu2 nak menyorok belakang auntie dia tu...
kirei na umi (pantai yang cantik, umi=pantai)
seronoknya mandi manda... saya tengok2 aje dari jauh...
cinta hati bersama mr yanggi dan justin bibir yang dah penat berenang-renang di lautan... "you know you love me, i know you care..." ce teka lagu apa?
finally sempat snap alyff without him doing his cheeky act...
salah satu gambar posing2 di TC, good job Nad! tiba2 nak letak lirik "andai dipisah... laut dan pantai... " eh rock la pulak, tak pun lirik ni "deru sang ombak, bersilir ke pantai, disambut alunan nyiur melambai" eheh terlebih romantika pulak, i kan very d romantika (perasan tahap gaban)...
kami berjalan ke arah kiri pantai TC menuju ke tempat berbatu tu... konon nak jalan2 atas jambatan kayu kat tepi tu baru lah feeling macam tuan puteri zaman dahulu kala ber-kanda dan dinda, cewah... padahal i sorang je duk feeling...cinta hati menten cenggitu jugak...
udah2 le tu posing, sila jangan geli geleman huhu... tapi nak jugak buh ayat geli jelly fish, aishiteru my LOVE! pengsan!
laluan jambatan tu ditutup ok... huhu musnah harapan dan realisasikan khayalan ku ini... kena aksi panjat2 sikit la, lalu kat celah pokok dan disambut pula oleh mr monkey... (tak boleh nak expect apa mr monkey tu akan buat sama ada terkam ke lari... kalau pegang makanan confirm MM terkam)
laluan hanya sampai di sini, ada je orang lalu tapi like i said before kena lalu di celah pokok kat tepi tu...
Nad yang candid!
i miss u Nad... and also my other nieces Ninin and Alin, 3 ni je anak buah perempuan dalam family yang lain semua hero hindustan hey...
jalan2 sampai nak maghrib... we had another makan2 outing that night hehe... i likeee.... u like? bukan mahan kat hotel pun, takmo la makan hotel, confirm mahal... gathering makan adik beradik...

jom makan2 lagi di entri seterusnya... huhu hari ni ada meeting from 5-8 pm erkkk...tolonggg!...

29 comments:

farah fauzi said...

warghhh...dah ke kuantan diam2 jer yerr...hihi...best tak gi TC...ader monyet bykkan...hehe...selamat meeting yer...minum neskopi dulu before meeting takut nnt tertito k...

Anisa Hang Tuah said...

kakak & abang sangat romantik lah..


(:

saya YANA said...

aritu Yana g pantainye jek.. cantik.. tapi banyak btol monyet....

amirah said...

waa...bestnya TC ni rupanya..nak terjah nak terjah nnt..kat pantai timur mmng byk pantai cantik2..ahkak jeles dik. apa? meeting starts at 5??..ok hanis, bye..c u akak nak gi tgk wayang..haha

PinKy MoMMa said...

hyatt mmg cantik kan nis..pernah duduk masa join ofis nye treasure hunt dlu kat JB.. ;)

gbr feeling2 tu i suka!
so sweetttttt...
sgt bahagia! auwww..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

pict yg no.3 last tu boleh kakD sambar tak?memang santek lo...

Amni said...

kalau husband n wife nak geli2 tak pe kak.... sweettt sangat2... hehehe.... ni yang bertunnag ni geli2, amboiiii,,,,,, baru bley pengsann oranbg bca... hahaha... tauuu.... tp buat jugak kat entri.... hihi......

p/s : akak serius sangat rajin update semua cerita..

JIJI YU said...

ahhaa..ambo dok hatyai..ghuponyo hyatt..rabun sungguh

man yusoef said...

dah besar2 anak buah kak hanis eh...huhu

gmbr ycandid akak dgn husband tu klu pegang gitar msti lg smart...

dah lama tak pegi jejalan...sob sob

アヌム ちゃん said...

wah balik mesia mmg jalan sakan nih..heee~

Hanis Azla said...

sama comel aje niece dgn auntie dia.. suka tgk..

Papa Mifz said...

pernah sampai sekali kat teluk cempedak nih...ombak mmg tinggi...tapi x tau lak ada resort cantek mcm tuh....

Eyrique Ettiqazz said...

euwwwwwwwwwwwww,minah jepun sorang ni muka kemerahan lps pulang ke msia sbb x tahan panas..lol..

yayahidayah said...

hambuih.. travel kat malaysia pulak ye...
kat TC pulak tu... best2...
background yaya punya blog header, kat TC la... hehe...
kantoi seketika... ceit!... <3

Hanis MY said...

@Eyrique Ettiqazz
EE...the best part panggil minah jepun, tak best part..ye ke muka merah? sambil pgg2 pipi hehe... muka i kat sini ke kat mesia sama je ee hik2 tak cerah pom...biasa2 jek...

Hanis MY said...

@yayahidayah
gambar kat header yaya tu cun tau!

Hanis MY said...

@man yusoef
hah betul tu ahkak setuju, tapi kat mana nak cari gitar tu huhu... pi la jalan2 time cuti...

Hanis MY said...

@JIJI YU
parok tu keno tamboh power spec..hatyai pun hatyai la redho jela haha...

Hanis MY said...

@Amni
amni dgn mr amni sgt sweet hokay i likeee...

Hanis MY said...

@amirah
akak...terjah jgn tak terjah, amek gambar ahmad memain kat pantai..

eeee kerenat tau wuwuwu...

Hanis MY said...

@PinKy MoMMa
arigatou pinky...i likeeee...

Hanis MY said...

@farah fauzi
Farah..itulah teringin nk jumpa farah tapi tak sempat la...next time k...

Hanis MY said...

@Anisa Hang Tuah
nis...arigatou! tak sabar nk tgk nis and prince charming...

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

wahhhh beshnyeww . . heee

anie,Nagoya said...

romantik dia....ai jg kalo ambil gmba gan bapak bdk2 ni keras kejong.menyampah.hahahaha....eh...mahalkan hotel ni?huhuhu....simpn impian...blek nnt nak lepak kat tepi pantai.ada masa ke?insyAllah...

khairunnisa ♥ said...

kirei na hanis <3 lama dah tak pi pantai ^_^"bestkan luang ms dengan family.psst, tudung tu lawa. wp murah tapi puas hati ;)

d_LA said...

rindu TC..tempat lepak kitorang dolu2..sempat tu amik gmbr monyet..cayalah..

ashiteru umi..hehe

whitecappuccino said...

suka la haNIS ngn chenta dia yg loving sokmo

Ct Arina said...

x mampu kot nak stay kat hyatt ni..huhu =,= rina penah stay kat swiss garden pantai balok.. tu pn da rase cam mahal sgt =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails