Saturday, May 21, 2011

Ikan bakar Tanjung Lumpur...

Kali pertama ke TL (Tanjung Lumpur). Miss yanggi cakap makan ikan bakar kat sini best. Miss yanggi tu boleh dikatakan pakar rujuk saya not just fashion but also about other stuffs. Asalnya my eldest sis yang bawa miss yanggi lepas tu dia terus jatuh chenta. Asal turun kuantan je mesti nak makan ikan bakar di TL. Saya ikut aje tapi kalau betul2 sedap, itu adalah satu bonus.
 Asyik kena usik dengan panggilan JB, Justin Bieber celup ehehe... dah tu sape suh buat fesyen rambut cenggitu kan...
 with sweet sweet Nad...
 Dengan siapa lagi kalau bukan cinta hati ku... posing menunggu makanan tiba, aduila pengsan, tunggu makanan pun nak posing... sila menyampah...
 the best SCT=sotong celup tepung we had so far.. teringat sampai la ni...
 antara anak buah hero yang menghadirkan diri..
 tu dia yg depan tu siap posing hip hop...yg sorang gaya JB yang sorang lagi gaya Usher, elok sangatlah tu... jangan tak tahu lagi dua beradik tu asal lagu usher berkumandang je memang hafal satu persatu part yang ada suara tambahan oohh uhhh dan suara latar semua dibedal... wah2 auntie dia very like haha...
 ikan pari bakar...yummy2. Lagi satu ikan stim, tapi saya dan cinta agak kureng ikan masak stim, sayur macam biasa la apa lg kalau bukan kailan ikan masin...
 sister and brother...
 cousins... yang tudung ala2 yuna ni, akak sulung pada "usher", kellas ninin pakai tudung,  ajar la ajar la.. (gedik pulak auntie dia ni) yang ni memang macam2 posing dia suka buat siap ajar lagi auntie dia posing muka comel tapi auntie dia tak berapa reti dan juga tak berapa comel maka tak jadiklah gambar tu.. .kalau nampak comel dah lama tepek kat sini, huhu sila pengsan...
 sape punya keje kalau bukan anak dara berdua tu, tapi i likee... nampak gayanya anak buah yang 2 ni ikut genetik romantika d amor mcm auntie dia la.... (cesss)
 alamak tak nampak pulak nama kedai... banyak kedai ikan bakar kat sini dan tuan rumah bawa kami menjamu selera di Ana ikan bakar petai... tiba2 teringat air bandung la pulak...sedapnyaa....

Adakah saya dan cinta menerima ajakan abang ku yang "driver" itew ke Abu Dhabi? Rezeki jangan ditolak ye tak ^_^

23 comments:

man yusoef said...

waaa...sernonoknya..dah lama tak mkn reramai 1 fmly (kat luar la).. best kan...

saya YANA said...

Abu Dhabi..? wow... pergi jgn tak pergi... ajakan itu mungkin sekali je.. hahaha...

Amni said...

ikan terubuk bakar, akak pernah makan? Heee... sedap.... suka! tapi kalau org tak suka banyak tulang, memang tak minat la... tp ada jugak ikan terubok yang tak banyak tulang... especially yg besar2... sedap bila bakar.. hii...

p/s: rajin akak posing ngan chenta hati.. i like! tp amni ngan mirul serius tak suka bergambar... boleh hitung ngan jari je.. aiyooo... macam mana nati kawen eh malas nak bergambar,... =P doakan kak.... amin

Amni said...

seminggu lagi anniversary akak n chenta hati? wahhhhh.... semoga bahagia hingga ke syurga.. amin

アヌム ちゃん said...

kalau balik mesia..memang terjah makanan habis-habisan kan..huhu..bestnyee ikan bakar~~~

kasihredha said...

sotong celup tepung itu sungguh menggoda :)

anie,Nagoya said...

makan sakan.tak pe...blek nnt time kkanie lak bedal.hahaha...kalo blek byk betul yg nak dimakan.hgga tak termkn pun ada.cinta dia pun dah nmpk bulat cikit.sbb mkn byk ke masa blek ari tu?

farah fauzi said...

ana ikan bakar mmg tpt peberet i...hihi..tapi tak order neskopi la klu gi sana....order air lain..hehe

khairunnisa ♥ said...

best makan ramai ramai. anak buah semua comel comel. suka yang wat style usher tu ;) ingin jumpa kak hanis juga *(^_^)*

radziah AR said...

wah...best dpt gi abu dhabi..."driver" kapai terbang ke yg ajak?....patut penah gi jumpa bila transit kt sana...(btl ke tekaan? --b4 gegaran hr tu!
nak sambut annvsry kat sana?

mzhany said...

wow abu dhabi...seronok tu hana....jgn lepaskan hihihi

Rtp Farra Arisha said...

ikan bakar is the best menu for me! syiooknye mkn ramai :))

Lya Colours said...

favourite sotong celup tepung !

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak hanis, bila boleh jumpa makan besar sama2?? hehe.. best lah kumpul n mkn ikan bakar ehhh:DD

d_LA said...

dla kalo gi kuantan wajib pekena ikan bakar tg lumpur..yum yum..sedapnye..

NARDtheNERD said...

murahhh tak?
dekat my place ade sekinchan ikan bakar..
ikan temenung je dah rm15 kecikk je.
tsk tsk. :)

whitecappuccino said...

ni bila ni hanis?? sedapnya ikan bakar sotong celup tepung! memang tak boleh nak diet la huhu

Eyrique Ettiqazz said...

u terselamat nak belanja i ikan bakr sbb EE x makan ikan...tapi tapi tapi,tony roma's jgn lupa...hikhik...

yayahidayah said...

wah.... ikasn bakar!!!
my peberet lorh...
open table ramai pulak tu...
ssyyyiioookk laahhh...
turn sape la yang kena bayar tu...
hikhikhiii... <3

PinKy MoMMa said...

x nak menyampah ngan gbr tu sebab sukaaaaaaa!
so lovely hehe ;)

amirah said...

kat melaka mmng gelemer dgn ikan bakar..akak selaku bukan org melaka pun tak paham nape..sebab kat tmpt lain pun bleh mkn ikn bkr..hehe..pegi abu dhabi??mesti pergiiii...

Ct Arina said...

epi pun ade kate ikan bakar kat TL ni sodappp tp rina x penah pegi lagi..ehe =D amboiiii sampai ke kuantan die bejalan!

Cik SHiNJU said...

Kalau p TL saya selalu makan di Restoran Santai...Ana Ikan Bakar Petai mmg best tp ramai sgt org..
X privacy...Try la makan kat Santai plak...

btw,ana ikan bakar petai ade buka cwgn kat bb bangi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails