Thursday, May 19, 2011

A visit at Tony Roma's...

Siapa suka makan steak? Kalau kecik2 dulu orang suka buat lawak steak. Eee makan kayuuu... sebab bunyinya sama macam stick. Saya takdelah arif mana bab2 steak ni. Ada pengalaman sebab my big bro yang "driver" tu belanja. Pengalaman steak pertama adalah di The Ship. Masih ingat appetizer adalah oyster (orang jepun panggil kaki). Masa tu baru kenal apo ko bondo la steak tu, medium, cooked etc... dihidang bersama side dish seperti mash potato, jagung bakar etc. Lepas tu pengalaman kedua di Chillies. Pengalaman ketiga di Tony Roma's. Semua pengalaman tu masa zaman belajar. Tony Roma's yang paling melekat dalam hati. Masa balik hari tu ada beberapa kali ajak cinta hati tapi dia tak nak. "Ala sekali sekala apa salahnya love". Ayat wajib si isteri kalau ajak ke tempat makan yang jarang pergi. Mestilah kena fikir berkali-kali sebab bagi kami its quite pricey. Sewaktu kami ke MidValley lalulah depan kedai tu, pastu nampak iklan lunch semurah RM19. Huh apa lagi saya terus terik encik suami ke kancah menternak badan.
 sempat pulak posing depan kedai... dush!
menu yang paling teringat adalah beef rib, i very like u know... so kami order half beef rib dan fish and cheap (nak save bajet lah konon hehe), the best part adalah main menu yang dipilih tu comes with soup of the day bersama roti dan softdrink yang boleh ditambah sesuka hati. (org jepun kata nomihodai)
ada orang tu kan... dia yang beria tak nak pergi alih2 dia order lebih, nak onion ring as appetizer... nasib baik sedap... comel la my love ni cubit baru tau...
mine! all mine...sambil gelak jahat... eh takdelah tipu je, of course la sharing is caring kan, inilah rib kegemaran yang bagi saya cukup lengkap rasanya dari segi kelembutan, rasanya... bila makan tu sedap sampai pejam mata menikmati kelembutan dan kesedapan daging tu...
oishii desu! lupa plak dialong cinta hati masa ni...
jum makan! :) suasana pun ala2 romantika gitu kan...

Ada 2 orang pelayan yang entertain kami. Sorang tu akan lalu sambil perhatikan fries and juga air kami (masa tu minum ice lemon tea) nampak kurang terus tanya nak tambah ke tak. Wahh hebat.. seronoknyaaa... rasa macam princess eh ke situ pulak, ampun tiba je ter-berimaginasi la pulak haha...

35 comments:

Faaein Talip Roy said...

wah.. sedapnya.. nak la jugak.. hehehe..

Eyrique Ettiqazz said...

this is my taste...i like okeh..bila nak belanja...bila u habis belajar?

saya YANA said...

cukup ke 2 rib tu...? hehehhe...

Hanis MY said...

@Faaein Talip Roy
highly recommended!

Hanis MY said...

@Eyrique Ettiqazz
EE..high taste ok! insyaAllah jupa d tony roma's, u la belanja haha...

Hanis MY said...

@saya YANA
tak cukupppp nak lagikkkk

PinKy MoMMa said...

aduhhhhhhhh terliuqqqqq nih!
sedapnye nis...

big portion ke?

d_LA said...

best2..ayat imaginasi ala2 puteri k.hanis dah mai dah...hehe..nsb bek dla dh kenyang kalo x hado yg gigit monitor kang..hahaha

Anisa Hang Tuah said...

akak dgn abang mmg romantik..muka pun ada chemistry

:)

Eyrique Ettiqazz said...

@Hanis MY

sape yg rekomen..dia la kena belanja...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2...tayang2 makanan ye.....huihs telio i nengoknya...

farah fauzi said...

warghhh...mmg sah ini merupaka cuti2 makan..hehehhe

JIJI YU said...

belanjo ambo la dulu

amirah said...

akak tak pernah makan kat tony roma's la hanis..nmpk cam yummy je,..

Ct Arina said...

nnt nak pow kak anis tony roma's la. ok? deal! ^_^

yatie chomeyl said...

make sedak semace ..dekki nyo eheh

Amni said...

amni perasan satu. cara akak pakai tudung.. hehehe... skang macam2 trend dah kan... tapi akak sangat comel pakai tudung ringkas macam tu.. hehehe....


tiba2 out of topic.. hehehe

Amni said...

amni perasan satu. cara akak pakai tudung.. hehehe... skang macam2 trend dah kan... tapi akak sangat comel pakai tudung ringkas macam tu.. hehehe....


tiba2 out of topic.. hehehe

POSH76 said...

jalan2

Ct Arina said...

ha tulah kak.. rina pun 1st time tu. org duk tepuk2 tgn, rina ikut la tepuk gak. ehe^^ ala, akak mintak je sesape pos cd nur kasih tu utk akak =D

Hanis MY said...

@farah fauzi
mmg coti2 makan hik2

Hanis MY said...

@Ct Arina
Rina ok set bg EE dgn Jiji jeles, dgn syarat kacik cd nur kasih haha gurau jek

man yusoef said...

kita lagi la..tak penah pon makan kat tony romas ni...tak tau pon ape tu tony romas??? tapi nmpk sedap....ada org tu kan, dia pegi kan, tak ajak...HAHAHAHA

ok saje jek

Papa Mifz said...

terliuh papa mifz tgk hidangan2 tuh...kene g try nih...kat Tony Roma's nih x pernah lg...

Hanis Azla said...

alahai.. sedapnya hanis.. tgk gambar pun akak dah telan liur ni.. he..he..

rara pinkmafia said...

1st tyme singgah sini =)

muka hana ngn husband same eh =) nice.

puterinuraqiliah said...

steak kat tony mmg best! sedaaaaap!
alamak.. melelh air liur ni=,=

*∽ IZAN ∽* said...

perrghhh!! seriously meleleh air liur ni...... !
ha ha samalah! masa first time order steak tak paham apa lah well done la, half cooked laa.. isk is kisk

tapi menu yg korang order tu mmg hontou ni OISHISOU....!!!

puterinuraqiliah said...

boleh2 no probs. kalau akk nk blanja pun no probs! hehehe

akk blk m'sia, contct2 r. boleh gie mkn kat tony sama2^^

anie,Nagoya said...

steak suka.tp lom jumpa lagi steak yg betul2 sedap.tgk steak kat jpn cam sedap je....pas tu dagingnya lembut je.rasa tak tau....just imej je cam ne.

mzhany said...

hana, tiba tiba terbayangkn masa mkn rib tu siap tutup mata lagi ha huhuhu

r3d lollip0p ♥ said...

dah lama x makan tony roma's. hanis.. sihat? lama x jenguk sini.

Sharinginfoz said...

sedapnya tertelan air liur

raihana said...

peerrggghh..terliur!nk jagkkkkk....huu~

raihana said...

peerrggghh..terliur!nk jagkkkkk....huu~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails