Tuesday, June 7, 2011

Abu Dhabi: Marina Mall...

Pelawaan dari Kak Na untuk ke Marina Mall membuatkan diri ini melompat kegirangan (ceh macam kanak2 je). Sebelum tu hantar Seth ke sekolah dulu. Shh... tak boleh bagitahu Seth nanti dia nak ikut and takmo pergi sekolah... biasalah budak2 kan pantang kalau nak g jalan2.
40
Comel tak? Confident je dia pakai sunglass terbalik haha... tersengih sengih, apa lagi terus snap gambar... kawaii ne!
41
mummy dia dah betulkan kedudukan sunglass tu, kali ni posing siap kerut kening lagi hehe... kebiasaannya memang macam ni, hantar Seth, dia akan main2 sekitar playground tu tunggu loceng bunyi dan dia akan beratur bersama pelajar lain, lepas tu barulah parents boleh balik...
43
Bila tanya Seth, dia cakap tu adalah Circle Tower...
45
pohon kurma di mana-mana sahaja, K.Na cakap boleh petik je kalau ada buah yang masak, biasanya kat taman la, kat tepi jalan macam ni nampak beria la pulak kan, hehe...
46
Pintu gerbang ke Emirates Palace, hotel 7 bintang tu...
47
replika siput haha pepandai je... sedang menghampiri Marina Mall...kat seberang sana boleh nampak hotel 7 bintang tu siap ada private beach lagi huhu... (ada saya tunjuk di akhir entri tapi gambar dari jauh jela).
49
K.Na bawa kami menikmati sarapan special, brekafast like a king gitu, abaikan si penulis yang memang over acting macam ni... sila pengsan! maklumlah patik ni jakun orangnya huhu...
51
our memorable asagohan (breakfast)... arigatou K.Na...
50
aishiteru... kami merupakan pelanggan pertama pada hari tersebut hehe... staff masih kelam kabut lagi...
53
Di sini pun ada "water jump"tapi taklah setinggi di Dubai Mall. Fountain sini dibuat ala2 hujan sedang turun gitu. Maklumlah kat sana kan jarang sangat hujan. Kalau warga sana nak rasa hujan feeling kuch kuch gitu boleh datang ke mall ni... siap ada bunyi guruh lagi ha...
52
Asyik2 gambar kat kolam je hehe...
48
Emirates Palace Hotel Abu Dhabi, pandangan dari Marina Mall... memang takkan mampu sampai bila2 la kalau nak stay sini... baik beli handbag, hehe... (kalau dah perempuan memang tak boleh lari dari handbag kan?).

p/s: next update... Mega Structure, Syeikh Zayed Grand Mosque

30 comments:

PinKy MoMMa said...

hanissssss..leh makan kurma di mana2..wahhh mcm menyeronokkan je ;)

serious sy sgt sgt jeles tgk kamu berjalan2.. ;)

psstt hand bag itu yg ada ribbon tu sgt comel.. ;) i loikeee..mata tertumpu kat situ..alahai..

Nur Liyana said...

comel nyer seth!!!hahhaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Nie dah smpi part brpa n3 Dubai ek?
Hentak kaki sebab berbuih ai jelez tgk uols pose sakan sana sini ...Ngeh Ngeh Ngeh (^_−)−☆

Rtp Farra Arisha said...

mall yg besar, cantikk. :)) kann...

wida said...

nama pon pompuan..mesti nak beli handbag jer kan.

wah, best ni kalau kuar shopping sama hanis..satu kepala kita

man yusoef said...

hebat betol mak cik ni berjalan..jauh perjalanan luas pemandangan...huhu

Asmara said...

Tengok gambar Hanis pun jadilah ye. hehe.. berangan jugaklah nak gi sana. ahaha.. berangan dulu xpe kan.:D

EZAN IDMA said...

cantiknyaa

Papa Mifz said...

mcm mana la adik tuh pakai spec...terbalik la pulak...hehe

Kakzakie said...

Kakak tumpang seronok tengok Hanis happy. Kelakar Seth dgn sunglass :)

Kamalia said...

nak pi jugak..xpe,hanis dah pi ni,okla..rs beruntung gakla tgok gambo yg cantik2 ni ha..

dwaty said...

cantik ya abu dhabi...

nashays said...

hana, mmg betul..skg summer kurma tgh berbuah..elok2 jer pose besok die masak..mmg leh petik lah tepi2 jln tu..

hana citer pasal abu dhabi ni aii rs nak pegi jugak lah..hehehee..tapiiii...(sambung)

farah fauzi said...

i suka la tgtk u punyer beg kaler merah...menyerlah gitu...hehe

アヌム ちゃん said...

teringin nak petik buah kurma..huhu..tp ayat last tu mmg betul la..pomp and handbag tak boleh dipisahkan..heee..btw nk tnye kan..k.hanis buat phd kan..skoler ape eh..

anie,Nagoya said...

jeles...jeles....uummm...simpan niat nak g le.huhuhu...lam mimpi jelah.romantik le.....dia gan cintan dia....piwettt

nur easy said...

cantiknya bangunan2 dia.. ye lah teringin jg nak makan kurma fresh ;)

yatie chomeyl said...

muko hanis dgn hubby hanis potostet hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 jauhnya meronda ye...mengalahkan i je....

Hanis Azla said...

best..best..best.. d[t layan gamabr kat sini.. nak pergi sendiri entah kan bila.. he..he..

Juwita Jamaludin said...

Hanis tgk gambar awak tiap hari simpan impian nak ke sana plak satu hari nanti...:).. Nak minta hubby hadiah melancong ke sini plak la.., hahaha ( mcm suami kita kerja cop duit) hihihi

Amni said...

best akak.. Eee... Bagusnya kalau dpt p sana.. Wahhh... Doakan... Doakan.. Hiks.. Pegi ngan mirul... =p

Liza Razak said...

jeles tau awak dpt jalan jauh2..huhu

Missy CSI said...

circle tower tu ofis ke? hihihihi..mls nk google, tanya tuan rumah yg dh pegi je....bes kan kalo bole shopping

*∽ IZAN ∽* said...

besttnyer.. tanam pokok kurma sepah2 supaya boleh di petik sesuka hati..? best best..! pernah tengok Circle tower tu kat Mega structure@Astro.. korang dah jejak situ yekkk..

Idayu said...

emirates palace hotel tuh mcm palace of the golden horses KL nyer bangunan ek? ker branch dia??

d_LA said...

kalo kat sana pokok kurma byk tepi jln..kat cni pokok kelapa sawit..dulu kecik2 ingatkan kelapa sawit tu buah kurma..hahaha..ada ke patut

khairunnisa ♥ said...

ahaa :) kenapa binaan kat sana cantik cantik like3x.. :) btw, suka dress2 yang kak hanis pakai ^_^ esp warna turquoise kat atas =)

MAPPIAU said...

untungnyerrrr hanis, mude2 dah dapat tengok keindahan negara orang.

harap2 akhak sekeluarga pun ade rezeki nak kesane jugakla hendak nyer..

eh ni ape motip nih nak touching2??? hahahaha :P

Ct Arina said...

sangat kagum dgn hotel 7 bintang tu. bape 1 malam tu kak hanis? huuuu =,=

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails