Sunday, June 19, 2011

Aunty taigel...

A very short entry... tiba-tiba rasa rindu kat anak buah. Saya ni memang rajin melayan anak buah. Permainan yang paling mereka suka adalah imaginasi kena kejar dengan raksasa... buaya... hantu... dan yang paling disukai adalah taigel, ni kes pelat punya pasal la... it was supposed to be tiger, maklumlah budak2... "R" tu susah nak sebut maka tiger jadi la tigel...

Anak buah ni tinggal kat KL... dulu saya kan belajar di JB (UTM) maka kalau ada cuti pendek mahupun cuti panjang, naik la bas ke kelumpo untuk lepak2 with my sis... sesampainya kat rumah dia, belum sempat letak bag... anak buah dah terkinja kinja dah nak main kejar-kejar ni... bila saya buat donno je mulalah mereka lari2 gelak2 padahal saya tak buat apapun haha...... bila dibiarkan lagi lama mulalah mereka keluarkan statement/dialog wajib... "cepatlah jadi taigel" "cepatlah jadi taigel" tapi cakap dari jauh standby kut2 kena terkam dengan rimau, auummm haha...

Eh i bukan rimau ganas tu, i rimau yang comel je, anak rimau kut hehe... setakat buat bunyi aum2 je pastu jari macam nak cakar gitu kan... apalah sangat ehehe... macam tu la imaginasi kanak2 kan... so wondeful... yang saya pun satu suka melayan haha...

(credit to google) I dont like taigel but i like teddy haha apakah? takde kaitan... ok selamat hari ahad...

p/s: hari ni buat apa? have a wonderful day...

23 comments:

JIJI YU said...

maen kejal kejal tigel...haha r jadi L dah ghupe cine

Papa Mifz said...

dulu suka gak layan anak2 buah...skrg lebih suko layan anak sendiri...hehe

man yusoef said...

man pon suka melayan anak buah..tp kdgn2 diorg ni melampau gak..manja terlebih...huhu

nur easy said...

oo kita pun xutm jg dlu..;) taigel taigel hehe

wida said...

kalau hanis main taigel dgn waiz..mesti gelak terguling-guling budak tu.suka sgt dia bila org kejar..kalau wida kejar, bergegar rumah. maklum lah rumah kayu..hehe

Anisa Hang Tuah said...

wahh.bestnye ada anak buah

;)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ye la tu rimau yg cumel...

Nieda said...

Akak beli teddy bear di Jakrta utk anak kecik . Murah kat sana.
Melalut teddy bear pulak.

PinKy MoMMa said...

penyayang rupanye hanis ni ;)
eh sama..kite pun tak suka taigel tapi suka teddy ekekeke ;p

sebab teddy itu comel dan soft..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm my sis la...suka sgt ngan layan adam ngeh ngeh ngeh :D

Nur Liyana said...

hahahaa..konfem diorg cute kan??nk tgk diorg nie..nak sembg2 dgn diorg nie!!!!!

アヌム ちゃん said...

kalau dh duk jauh2 ni mmg rindu je anak buah kan..huhu

Misz-sakura said...

Laaa, kenapa dok upload skali pic anak sdara hehe. Tingin nak tengok neh. Mesti cumellll.. ^^

♥ p a A n i ♥ said...

singgah sini :)

yatie chomeyl said...

or epong sokmo jd taigaaa *tiger sebut caro Nazhan*. dulu hambat adik2 sepupu lo ni hambat nazhan pulop. kade2 smp serok tekok takdop soro buat bunyi aummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Seksi Bani said...

cadangan bernas: tukar blog ni jadi auntytaigel.blogspot.com..

amacam?

farah fauzi said...

klu anaks edara farah lak dia suh jadik kuda sebab nak naik kat belakaang..adeh...tak larat..sekali naik 2 org klu tak menangis berebut nak naik...

mappiau said...

mase takde anak sendirik dulu memang anak buah la yang menjadi pojaaaan haaatiku, Sekarang sudah ade anak sendiri intanpayungpasartani sume kat anak sendirik ngeh ngeh ngeh :P

amirah said...

hihi...comelnya pelat sampai jadi taigel kan..hihi

d_LA said...

tgh membayangkan k.hanis jd taigel camne..hehe..mesti comel^^

khairunnisa ♥ said...

baby auni yang dijaga mak dah mula pandai cakap daa. tapi tak tau dia cakap apa. nak belajar bahasa baby ^_^

miszlullaby said...

amek la gamba nak tengok camne akak jadi taigel.hek hek. XD

Ct Arina said...

last weekend rina dpenuhi dgn kebosanan. seharian duk fikir macam nak keluar pegi situ, tapi macam malas. tapi macam nak keluar pegi sini, tapi macam malas pulak. tapi macam nak.. tapi..
penyudahnye duk diam kat rumah sampai la siang melabuhkan tirainye -_-"

moral: just do it like nike ;p

p/s: kak hanis taigel chinese look yg cun! hakhak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails