Thursday, July 14, 2011

Iklan yang comel!...

Ada banyak iklan yang mencuit hati tapi disebabkan saya ni tak reti mana nak mencari dalam kanji jepun maka hanya berjumpa 3 ni sahaja... Kesemua iklan ni saya suka, siap rindu2 nak tengok lagi (ok tipu...).

Pertama: Iklan Lotte chewing gum... ada banyak versi, saya letak satu je...
kalau tengok iklan ni rasa nak menyanyi sama tapi tak reti, cuma tahu tang "nyang nyang" je haha... dalam video tu ada dua iklan, yang kedua tu, lawak betul, tiba2 doggy bangun nak menari sama adehhh...  

Kedua: Aeon topvalu heatfact, ni iklan pada musim fuyu (winter) je, iklan inner pemanas badan, tapi takdelah tahan mana pun saya pakai sebab kulit khatulistiwa pasti tak tahan sejuk kan hik2, kalau pakai musim haru (bunga) memang akan berpeluh2 la apatah lagi pakai musim sekarang ni ha... musim kipas = pengsan
kalau tengok iklan ni, tiba2 bahu saya ni bergoyang dan kaki ni terus rasa nak berdiri dan melompat (ok ini adalah suatu penipuan) tapi serius nak turut sama menari haha... apa ke juadah ler kamu ni penulis oii... happy go lucky betul iklan ni, lepas tengok pun rasa happy dan tersenyum-senyum (over acting tak hengat). Suka part dia menari sisi angkat tangan kiri dan kana bergilir2 lepas tu part last yang melompat... ouch, saya nak jadi penari latar la... bolehh? (ada ke penari latar? bukan penyanyi latar ke?)

Ketiga: Iklan yukata magic takde kaitan dengan monkey majik... natsu a.k.a musim kipas macam ni iklan yukata akan keudara entah berapa kali sehari, macam2 jenis fesyen tau... terutama obi (yang kat pinggang tu) reben-reben, ropol-ropol, kelip-kelip, semua adalah...

tengok iklan ni pula terus nak pergi aeon beli yukata, haha apakah? lepas tu teringin nak buat koleksi, macamlah pakai tiap2 hari ye tak? balik mesia confirm tak pakai dah, yukata ni mahal la jugak, tapi saya jumpa yang versi murahan 2000 yen je sebab kedai tu nak tutup dan buat promosi, kalau yukata aeon mahupun yang lain lebih kurang 10,000 yen paling murah 5,000 yen. Kalau kimono tu takyah cakap la harganya lagi mahal dari kereta buruk yang kami guna sekarang tu, beli kimono macam pakai kereta kat badan huwaaa...

p/s: jum pakai yukata...

34 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lotte chewing gum tue ada selalu nanyi...if kuar iklan ni selalu adam pangey makan cepat nyanyi ...ngeeee...over x?? model itew GF kumpulan arashi...cute khen...

Lya Colours said...

kalo camtuh, jgn beli kimono. baik simpan duit pergi travel je.hihi

vampire's lovex said...

iklan fes tu lawak !!!! hahahaha..

nyang...nyanggggg

man yusoef said...

video first tu lawak...tp tak phm motip..ape kaitan chewing gum tu dengan iklan tu?? fit ...fit lagi..ape tu?? hahahah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆
error type memajang ai ni.....bukan makan tapy mama....haiyaaaaaaaaa

Afikah Aziz said...

oloh xsuko nyo,ika xleh tgk la kak,kne block huk3x... >_<

belog|amiyo said...

line macam siput. taley tengok mana2 iklan comel pon. =__=

Anisa Hang Tuah said...

akak,.,belikan yukata ;p

amirah said...

hehehe..akak suka la iklan yg first tu..cute gile!tmbah2 lagik patung kat butik tu yg debab tu pun nari gak..haha..betul ke kimono mahal sgt hanis?patutla dorang skrng jrng pakai ek..agaknya mcm pakai setahun sekali untuk raya gitu

Anum said...

saya suka sangat iklan yang pertama
sangat comel

fazilzura said...

heheheh comel je kan ..

kalau awk balik msia , harus ler awk beli kimono ke , bj2 tradisi kt sanun psl bkn senang nk dpt kan ..

* tingin nak dpt FM dr jepung ..wink wink

A.s.t.i.n.a said...

kalaulah tiba2 kita kat mesia ni pakai kimono di hari raya... errr

Munna said...

iklan 1st tu best la...smpai 2kali replay...hahahah patung kurus tetiba tembam... =)

mhl gila kimono? =.=*

JIJI YU said...

kalo untuk laki2...ape name die

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe comel ~

ZWAN SABRI said...

A'ahlaa.. comey2la iklan ni suma..
Shuka niiiiiyyyhhhh.. ;)

MySuaraBlog: Trend Tindik Alat Kemaluan

waalllaa! said...

comelnyer iklan ni..

Papa Mifz said...

kimono lg mahal dari keto...huyo biar betul....

Kakzakie said...

Kakak senyum sendiri Hanis lihat iklan di sana. Tapi yg nyata memang kreatif mereka ini...:)

Bro ahmad said...

Nak jual singgam pun nyanyi2 kahkah lawak2 tapi best duk luar negara kan..tengok kelainan..d

zie_ira said...

hehe,,cumeyl2 je iklan nye,, betul ,,rase nak nari2 sama,,kekeke

ijayuji said...

Salam hanis! kita pun suke tgk iklan jepun kawaiiii kawaiiii.. iklan siam pulak kelakar2 hihihi... iklan mesia biasa2 jerr :D

ijayuji said...

eh? hanis nmpk iklan tu kat mana? wakakaka...kalau ingat2 iklan siam mmg kelakar2! tak phm tp at the end leh phm, iklan insurance dia org pun warachau! ahahaha...

Asmara said...

beli la hanis, murah sangat la tu. 2sen. boleh pakai hari sabtu ngan ahad ni. yeay!

mzhany said...

uuu, semua tak leh tengok utube blok lak kt sini, nanti mlm la tingok;)

anie,Nagoya said...

Jom kita bikin cm.fkrkan tema dulu.Huhuhu.....

kayrul-shah said...

kreatif betul orang jepun nie

H.J said...

keno buat iklan sdiri plok tuh..haha

LuN@_aiDi said...

alaa musti best kan dok japan.. iklan cumeicomei..^^ hihi

gadisBunga said...

lagi best iklan jepun dari malaysia. ops! hihi~

Ct Arina said...

comel gile iklan chewing gum tu. agak2 kalau rina yg menari gitu maw bedarah hidung org yg menengoknye. hakhak

PinKy MoMMa said...

paling comel iklan chewing gum tu rasanya nis :)
yg bum bum tu yg comel tu hehe..

Aida said...

iklan chewing gum tu best lah .. kalo lah saya og yg menari itu .. wakakaka ...

khairunnisa ♥ said...

teringin pakai yukata ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails