Tuesday, July 5, 2011

Super 8 yang superb!

Pada awalnya, cinta hati macam berat je, katanya tak nak tengok cerita ada alien ni, mengarut... tapi dah tak ada pilihan lain, maka dia ok je walaupun macam nak tak nak, 50-50 gitu. Saya pulak, kalau cerita kanak2, kawan2 dan ada adventure ni macam teringin nak tengok... 
inilah cerita yang ditonton, Super 8. Kalau ada nama steven spielberg tu memang tak boleh lari dengan tema alien, fiction... :), tapi mungkin tak semua namun hampir kesemuanya... (eh berbelit pulak ayat patik ni)...
 heroin movie ni Elle Fanning, adik Dakota Fanning rupanya... dua-dua pun jadi pelakon... dan dua-dua pun comel sangat!
best buddies! dari kanan Charles the director wanna be, Joe Lamb, Cary dan Preston, alamak ada lagi sorang tapi tiada dalam gambar, watak dia dalam movie tu Martin.

Cerita ni sangat best dan lawak... scene sekitar tahun 1979, zaman ago-go pakai seluar bell bottom gitu kan... perihal 5 sekawan, yang sorang tu director wanna be, nak masuk pertandingan short movie gitulah... gigih membuat penggambaran, yang tak tahan cerita zombie tu ahaha... secara kebetulan masa penggambaran tu mereka menyaksikan suatu rahsia... and after that the adventure begins... walaupun cerita budak, scene cintan cintun pun ada tapi lawak dan comel la...

Lawak secara spontan, seronok. Lagi satu banyak scene yang terkejut... cinta hati asyik terkejut aje ha... Lepas habis tu kami nak keluar dari hall tu nasib baik lambat bangun, bila cerita habis ditunjukkan pula movie yang telah siap hasil kerja Charles and the gang... tu pun best jugak... zombie dia tu tak menahan ahaha... lega betul my love enjoy tengok movie tu, sampai balik rumah pun duk bercerita lagi... ureshikatta... :)

p/s: aktiviti tanabata matsuri...

27 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

movie date lagik la uolls...ai maybe this monday sebab darl ai cuti...nk tgk citer apa x sure lagik :D

PinKy MoMMa said...

hehehe hanis kite pulak lain..
hubby suka tgk citer melayu huhu..ku suka tgk movie omputih..dah cmner tu?

last last smpai skrg tak tgk2 wayang hahaha..dan muker!

My Little Diary said...

ok, nak tengok ler nanti...hehe

Asmara said...

wah syok na tengok wayang berdua! akk tunggu balik msia la jwbnya baru dpt dating. hihi..
*tanabata matsuri paling happening kat sendai kan! enjoy!! sek bdk2 ni pun sibuk dok lipat2 kertas dan wish. hihi..

Lya Colours said...

nak tgk jugakkkkk

Sunah Sakura said...

eh, eh...siyes tadi ingat dakota..upenye adik dia ye kak... teringin nak tengok, saya macam akak lah, suke cite2 cenggini... heheheh..

nurfatiha blacky said...

sedak nyo tgk kak critoo. nok tgk etep. kat kelate ni nok tgk mano la. har har har :|

d_LA said...

nasebla xde panggung kat cni kalo x abis rr leh wat koleksi tiket..hehe..tgu kuar kat tibi jelah dla ni k.hanis..

anismelon said...

nak try tngk lah t..bace je mane nak tau best ke x..hehe

Ct Arina said...

x tengok ag pun.. ohooo best upenye! nk tgok gak! ;)

ZWAN SABRI said...

Zwan da tengok da movie nii... memang sumpah best gilerr... zwan bg 5 bintang.. ;)

MySuaraBlog: Fakta atau Auta?

wida said...

wah mcm syok jer cite ni..

yatie chomeyl said...

cito quarantine 2:the terminal tgk doh? yg tu thriller jugop, skit jantung ore asyik tepik jah tgk cito tu huhuhuhu

Umie said...

bestnye movie date kan... kite tunggu muaz masuk nursery next semester lah baru bole gi dating berdua...hehehe

Imran@Copenhagen said...

tak mampu nak gi selalu tgk wayang kat sini..mahal tak hingat...transformers pun blum lg..

MAPPIAU said...

akak kan semenjak ade irfan nih memang pikir lapanplohkali kalo nak tengok wayang okeh huhuhu

tapi memang teringin sangat nak tengok nih huh.

nur easy said...

kalau ada kwn, seronok jg tgk apa2 citer pun..;)

deeya said...

waaah ! cam besh jer .. nak tngok jugak la . maceh kak kasi info nie .. muah !

fazilzura said...

x tgk lg cite ni

anie,Nagoya said...

org lelaki memang berlagak.uppss....ai tak kata cintan u.my cintan-cintun tu.lepas abis tgk, dia lak yg lebih2 dari kita.kan?kan?kan?

kyo_9 said...

mahal x harga tiket wayang kt touhoku? ada satu tempat di Hachioji, dia kasi special price 1000 yen jer ntk foreigners.. ;)

p/s tensen tgk movie Jpon sebab xde subtitle -_-"

waalllaa! said...

best ke citer nie? perlu di tengok nie..hhehe

ghostwriter said...

eh, sy lom tgk ag cite nih!mesti besh kan? member kate besh!huhuhu..tp skang nk tgk trans dulu!lallaa

kema said...

nak tgk gak..download je kot nti..huhu~
elle fanning comel cm akak dia lah...suke suke suke

Kamalia said...

wah2..tgok movie lg ek,bestnye..kita xdapekla buat camtu,ank2 ramai.haha.pasni bole download la cite ni..suka ngan dakota fanning(somel sgtkn),tp xtaula pulak yg adik die pun brlakon jugak..

dwaty said...

cite kalau best... lepas habis tengok pun kita akan cite lagi... saya ngan member siap ajuk lagi watak2 dalam filem yang ditonton...

Aida said...

bestnya dia .. selalu dapat dating berdua kan .. kak aida ni payah .. kalo nak dating kena berempat .. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails