Monday, July 4, 2011

さくらんぼ がり - Finale...

Phew akhirnya sampai ke entri penghujung mengenai sakuranbo gari... Seperti yang patik maklumkan sebelum ni Cherry Land tu bukannya ladang sakuranbo, tapi lebih kepada produk, sejarah, aktiviti dan sebagainya... masa diperuntukkan di Cherry Land pun limited, maka kami perlu berkumpul di hadapan kedai kebab tu...
33
Kami diberi peta ke tempat sakuranbo gari dan juga sekeping tiket midori (hijau/green)... dekat aje dengan Cherry Land tu... keluar jalan utama, jumpa shin-gou (traffic light) dan belok kanan... terus, jumpa shin-gou belok kanan lagi... yer yer je cerita...hehe...
35
dengan confidentnya, kami follow kereta lain masuk parking, sekali salah tempat daaa... nasib baik pakcik tu baik, dia bawa lori dia dan tunjukkan jalan, so kami folo dia je, mentang2 lah bandar sakuranbo, pagar pun ada sakuranbo... comel!, tak jauh dari situ, sampailah kami ke ladang yang betul... inilah rupa ladang sakuranbo... jom "gari" bersama patik!
36
Sakuranbo yang dah masak ranum sedia untuk di-ngap hehe... walaupun hujan, tempat gari ni ditutup elok macam dalam khemah besar...
40
sangat amai! (manis/sweet) tapi ada je yang tawar, namun tak banyak...mostly semuanya amai...
39
yang ni sangat rendang, kalau nak yang lebih amai kena ambil buah pada bahagian atas, maknanya kenalah panjat tangga yang disediakan... tapi saya mahupun encik suami tak panjat pun hehe...
38
american cherry warnanya merah gelap macam tu, tapi tak pasti pokok tu spesis dari mana, kalau tengok gambar atas kiri dan kanan tu pasti nampak yang kiri lebih yummy! tapi betullah kata orang "dont judge the book by its cover" sebab yang sebelah kanan tu jauh lebih manis hehe... american cherry yang dibeli di kedai pun manis juga... kesimpulannya dua2 pun best tapi sakuranbo jepun lebih mahal dari yang diimport...
42
i love u!
37
posing bersama rakan sendai... Iryd and her princess, lovely Ai-chan...
47
kachiwaaaa... hajat dihati nak bergambar bersama bunga bara (ros/rose) yang sedang lebat berbunga, apakan daya hujan pulak waktu tu, cinta tersenyum sebab tak perlu layan kerenah isterinya yang nak posing dengan bunga haha...
49
last but not least, hadiah dari tuan empunya kebun, semua peserta akan dapat satu bekas kecil sakuranbo, tapi yang dia bagi ni, taklah semanis yang kami makan di pokok tu, kena simpan dulu beberapa hari pasti warna dan rasanya pun jadi lebih merah dan manis...

p/s: yukata... :)

35 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mesi amai kan fresh dari ladang gitew...semangat ber gari even ujan...lepas ni bodu gari plak...hikhikhik....

Hanis MY said...

pocot terkejut i hehe, baru je publish tak sampai seminit, laju2 u komen, tatau la sempat bergari lagi ke tak lepas ni, kalau ada masa insyaAllah...

MAPPIAU said...

Hamboiiiii sempat lagi memposing lomantik2 tau akak sooooka hihihi

seingat akak kan last akak makan cerry mase sekolah rendah dulu rasenye sebab kat area rumah dolu2 ade tanam pokok cerry tuh. phewww giler lame tau tak merase.

haaaa ade motif okeh akak bagitau dah lame tak makan cerry tuh miahahaha tak reti2 nanti bawakan balik untuk akak? akekekeke :P

fuhhhh siyes la akak tak payah pegi jepun dah ini macam. mengembara kat belog hanis jer pun dah cukup dah ahaks :D.

dyra said...

bes nyeeeee

Anum said...

seronoknya..
best2

yatie chomeyl said...

skuranbo hok kaler purple tu sedap key

PinKy MoMMa said...

aduh freshnya nis!
sgt eppy kalau boleh berada di sana huhu...

Eyrique Ettiqazz said...

gmbr mulut terngangaaaaaaaaaaaa sambil mata tgk buah cheri tunggu masa nak ngap sama itu buah tu paling x menahan....pemenang drama queen thn ni jatuh kpd dato' hanis aka MK(menteri kewangan)..ahaks....

Syaima' said...

best2.baru perasan. muka kak hanis and hubby mcm sama la pulak!jodoh panjangg

d_LA said...

warghhhhhh..pos la kat patik sekotak dua..heee..patutla jauh je pokok bnga ros tu, hujan rupanya kalo dok mesti ade puteri ros dok posing situ tp comeyla, kaler putih lak tu..suke2

Ida,Japan said...

bestnyer hanis...gi petik cherry jepun, k'ida lum pernah pegi lagi petik cherry jepun ni....tu la, ngaper harga dia mahal lak ngan cherry import haa,pelik tul..

Sunah Sakura said...

seronoknya akak...jeles lak~ huhuhu..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tap..tap..tap...meninik2 ayaq lioq eden nengok gambo ceri tu...huihs...siap hentak kaki ni...nak kan ceri tu...bakshikit...

zie_ira said...

wuu,, sedap nyee nampak,, syok nye kalau dapat,,mau2,,heheh,,biasa nye tgok ceri letak kat kuih raye tu je,,xsedapp,,yg ni kelihatan sungguh sedapp,,uwww

nur easy said...

subhanallah.. cantik betul ceri2 tu pd pokoknya.. manis pandangan ;)

Asmara said...

Hanis! semalam pegi cari kebab lg tak! hehe.. smlm akk gi yamagata gak tengok taman bara, tp dah kembang semangkuk. lalu gak la Higashine bandar sakuranbo tu. hihi..

アヌム ちゃん said...

bestnyaaaa dapat sakuranbo gari...nak jugak..sob2..tulaa kalau dpt mkn yg dari ladang punya mesti laagi manis..aritu dh rasa sakuranbo tp lps ni teringin nk rasa amerika cherry lak..huhu...

kyo_9 said...

wah..
x sangka ada perkhidmatan gitu..
sebelum ni pernah g momo gari jer..
leh la try lepas nih.. ;)

Lya Colours said...

sweet couple. hihi

Anisa Hang Tuah said...

akak..bawak balik utk nis

:D

nak ratah,kunyah & gigit

hehe

et said...

fuhyooo beshnyer bergari...

tapi yang tukang petik tu pun amai jugakkk..

et

farah fauzi said...

warghh..hanis..post dekat kuantan sikit...meranum betul buah tuh..

~ yus ~ said...

Terliur akak tengok Hanis..especially gambar husband hanis tengah pegah cerry masuk mulut tu..huhu

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH beso2 nye ceri dia dik non... geram ahkak tgk .. dh le sume nye merah2..

waalllaa! said...

akak!! saya dah abes dah interview.. dapat kot..diaorg dah bagi2 hint tadi..hehe.. within 2weeks diorang akan call untuk result.hehe.. arap2 esok lusa terus call..xsabar nak keje nie..kikikik

JIJI YU said...

woh cupu uhhh..

Hanamiko Sakura said...

he.. romantiknya kak Hanis dengan cinta hati... siap makan sakuranbo dari pokok lagi tu.. bestnya....^_^

anie,Nagoya said...

buah tgn tuk kanda tiada ke?mahal sakuranbo.kalo bawa akira, bape kilo dia leh telan ya.selalu suruh beli.kalo murah je kkanie beli.gerenti 1 pek tak cukup tuk dia.kenelah abg dia mengalah mkn sikit.

mzhany said...

seronoknya hana...fresh dari ladang...

Juwita Jamaludin said...

hanis syoknya pergi sakuranbo gari.. kat sin mahal sikit la jadinya berkira2 nak gi.. hihihhi gari kat kedai je la nampak nya

Norhafiza said...

wah wah wah..jeles betul kakNo tau hanis dapat makan ceri sego dari ladang hehehe..kakNo tengok mcm bulan madu la plak hehe...eh, hanis ore klate ko..alek mano..abglan seblah pg.chepa nun hehe..

Afikah Aziz said...

hoho ika jeles sbb xleh make..kak hanis wak kelik byk2 terliur dh ni huhu

anismelon said...

best nye kak..merah merah ceri nye..kalo kat msia nie mane ade gitu..nak makan pon xselere..weee..(belagak kejap..)

Ct Arina said...

kak hanisssss geramnye rina tgok ceri yg merah tuuu! mesti manis n fresh gile! erk, post kat rina sket bole? hihi =D

amirah said...

romantika di amor di tengah kebun ceri..auww so romantic..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails