Tuesday, July 19, 2011

Tukar Favicon...

Perasan tak butang edit favicon? Saya baru aje perasan... saje je klik... excited siap buat entri lagi ha. Maklumlah saya tak berapa nak celik sangat bab2 IT. Semoga ada insan yang sekapal dengan patik ni :)...

 favicon di "page elements"

Saya letak gambar bunga... i like flowers hehe... masukkan apa2 gambar yang saiznya empat segi sama... mula2 saya cuba letakkan satu gambar dan rasa pelik jugak bila keluar ayat "the image is not square" (dalam hati fikir, eh bukan semua gambar empat segi ke?)

Lepas tu baru terlintas sempat segi samalah kut... lawak je bila ingat balik. Resize gambar, barulah keluar gambar yang diingini... yeayyy...

p/s: banyak sangat cerita sampai tak tahu nak cerita mana satu huhu, plus hari ni agak busy.. ada meeting... ganbatte to me...

40 comments:

Anum said...

sama la kita sis.
hehhehehhe
bila ingatkan balik.... kelakar je

Afikah Aziz said...

err kak kito sekapal buke negeri jah tp bab IT haha..bakpo ika xtau psl bndo ni nih..nk kno godek2 ni

senyumSOYA said...

uu...ada tengok gak favicon ni.. tapi..hehehe.. t la tukar.. cam best gak..^^!

akak letak bunga sakura? heheh

Anisa Hang Tuah said...

yeayy,,nak cuba buat..

:)

thnks akak..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis dan bunga x dpt di pisahkan...ai letak ♥...ngeee

Bro ahmad said...

favicon..bro siap buat tutorial lagi..blog sekarang dah ada senang..bro baru tukar template baru..lebih fun

Munna said...

aha comei nye favicon bunga....munna buat xjadi2...xsquare kot.... =.=*

DaZzlingLilLy said...

yeye..lama dah i tercari2 nak ubah benda alah ni..tapi taktau..thanks hanis...

Norhafiza said...

kakNo pun pernah gak godek2 dlu..tp bila dia cakap imej tk square terus padam tak godek2 dah haha...sebenarnya tujuan apa tu ek..kakNo tak tau pun huhu..

bunga tu nnt kita nampak kat mn?..pun lam 'umah' hanis nih..ke kakNo terlepas pandang huhuhu..

LuN@_aiDi said...

owhh begitu yea functionnyer.. ader gak tgk tadi.. tapi tak usikusik ler takut laen lak jadinyer..hihiihi
thanks for sharing dis!^^

Kakzakie said...

Kakak punya tak adalah Hanis... Tapi bagus jugalah kalau ada cantik kan....

nuwairani ismail said...

konfem la ada yg sekapal dgn hanis...jgn risau la...hihih....skrg baru nk celik2 it sebenarnya..

amilinhussin said...

jangan risau kak, saya juge sekapal

amirah said...

ooo..camtu caranya..akak ni lagila..tu pun x reti hanis..lagi teruk nampaknya..

Lya Colours said...

hihi kita pon x celik it gak. huhu

Farah Shamsudin said...

wahhh.. farah pun bukan celik it sangat.. nak tukar jugaala.. cantik!

farah fauzi said...

kita sekapal jugak hanis..tak berapa nak celik IT..kabur2 gitu..hehe

puterinuraqiliah said...

x pe kak. blajar sikit2. slowly:)

wida said...

eh ada ke kat page element tu?x perasan pulak.okey sepantas kilat hamba try..kihkih

adnil linda said...

pn hanis...hehehhe...rindu la...bile nk blik mesia?

fazilzura said...

eh ahkak x pasan plak .. nnt i try ..

* cite le , sume pun xpe

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu

;-)p

H.J said...

kawe pom tuka doh favicon nih.haha

kayrul-shah said...

sama la kita sekapal..kureng sikit cilik IT nie...hahahaha

A.s.t.i.n.a said...

better dr pop up
"your image look big.. getting fat."

hurrrssskkkkk..

sis mmg takkan buat ape3 pd yg ade..
tak bute IT.. tak bute.. taklah.. arrghhhhh

zie_ira said...

hehehe,,pic not square eak,,

same la kite,,sekapal la,,kurang bab2 it ni,,hehe

Ct Arina said...

hihik^^ sekapal lah kite kak hanis! eh, pe sebenarnye favicon tu? bunge camne? keluar katne?

wahida said...

aku dah try buat favicon ni ikut tutorial kat blog sapa tah..tak ingat..tapi tak jadik...
kalau bukak kat mozilla, dia tak kuar, tapi kalau bukak kat IE, dia kuar lambang K lak..padahal aku tak pilih pun lambang tu...huwaaaa!!

nak betulkan balik, dah malas...

mzhany said...

huhu hany pun br tukor...

Ct Arina said...

okeh! cite panjang lebar taw. fungsi2 dan kegunaan favicon. eh, same la tu. hahah^^

Amni said...

hahahahahha... yer ke? patut pun amni tak dapat jugak... haihhh... ekekekekek.... t nak buat balik.. hari tu cam fed up je nak edit.. ekeke...

アヌム ちゃん said...

sy x klik2 pun bnda tu..haha..oo utk msukkan gambar eh..heeee

aa selamat bermeeting hari ni :)

Aida said...

Hanis, selain bunga ada cartoon tak ?? tetiba nak cartoon plak kan ..

MAPPIAU said...

haah dik akak pun ade perasan menatang favicon tuh,
tapi tak terai lagi
nanti mau cube jugakla *sambilcarikgambagojes* akekekekee :P

Papa Mifz said...

hamba sekapal dgn patik...huhu

Hanis Azla said...

akak tak perasan langsug pun hanis.. punyalah ketinggalan.. he..he.. lps ni akak pun nak godek2 tukar gambarlah..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

adus naik meluat pun ada ni...kakD dah try dr tadi tak boleh2 lg tukarnya?hanis mcmana ko resize ye?kakD resize tak boleh masuk juga....

MISS MAY & MRS.HANIS said...

ouh..same la..saye pun tak celik IT sgt...;) kene blajar byk g tok update blog yg masih belum berbunge2 ni..;p

Zainur said...

baru jer tau...hehehe...skrg blogger dah ada byk function...dulu kena blajar coding html

Norhafiza said...

ooo ok2..tengkiu hanis..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails