Tuesday, August 2, 2011

Mengantuk, menyanyi dan serabut...

Nak cerita 3 benda dalam satu entri.. boleh? (pesanan penaja: tamak haloba tak baik untuk kesihatan rohani). Tapi tamak haloba tulis banyak benda dalam entri takpe kut... huhu... entri seakan2 melalut, masa tulis entri ni mata sangat berat rasa nak tersungkur depan pc aje ha sob sob, adakah kekurangan zat tidur atau mengantuk disebabkan membaca bahan2 "kegemaran" iaitu artikel tentang research patik ni huhu...

Yang pertama dah habis eceh pendek aje pun, yang kedua pulak perihal menyanyi... hobi perut saya adalah menyanyi mengalahkan tuan empunya body... aduii pengsan... dah la dia nyanyi waktu meeting pagi tadi dari jam 10am hinggah 12.30pm. Testing Padahal dah bersahur nasi satu pinggan tadi hehe... "i ok je, perut i nak nyanyi2 u know"(saje buat ayat gedik) ... tapi kalau waktu meeting, bila vokal dia terkuat sikit mahu orang lain dengar wuwuwu... biasanya saya ni kalau puasa hari pertama memang tak rasa lapar dan dahaga perut pun tak menyanyi riang, bila hari kedua confirm akan menyanyi macam buat concert dan hari seterusnya pula tak menentu.. tapi banyak nanyi dari tak menyanyi uhuk2...

Yang ketiga, serabut sebab pindah rumah ke? Tak ada kaitan, masih berusaha setelkan saki baki, ada sikit lagi yosh! malam nanti sambung. Kalau boleh memang tak nak pindah pun, penat aje kan huhu, tapi apakan daya, kami terpaksa kerana dah cukup tempoh tinggal di rumah universiti dah tak boleh "extend2" lagi, selamat jalan romeo, nyah kamu (eh terover pulak, ampunnn). Sebenarnya serabut yang dimaksudkan adalah dikir serabut versi mat "soleh". Masa zaman belajar dulu ada sorang kakak ni sebut mat soleh instead of mat saleh, so sampai sekarang saya terbawa2... macam comel aje sebut mat soleh hik2... Tadi dapat link dari geng sendai Pitt (Iryd's hubby). Lagunya sekejap je, so saya share aje kat sini...


p/s: sini ada terawih di Masjid Sendai, tapi saya dan cinta terawih di rumah aje... tahun ni beraya di Sendai seperti tahun sebelum ni. Macam mana nak balik beraya kalau hari raya tu jatuh pada hari tak cuti a.k.a hari masuk lab, takkan nak ponteng kan... huu. Takpe, dah habis belajar nanti tiap2 tahun pun raya di kg halaman tercinta, insyaAllah...

eh eh dah tak ngantuk, yosh ganbare...

50 comments:

EE said...

perut tu menyanyi dikr barat la tuh..

muka mat soleh tu sgt x menahan sbb muka dia stim.ahahahaha..

selamat berpuasa..

Lya Colours said...

alamak x dpt dgr apa mat saleh tuh nyanyi la. kat office ni sound pc x bunyi. huhuhu

x kesah la terawih di mana2 asalkan dpt menunaikan ibadat yg setahun sekali tuh kan =)

yatie chomeyl said...

mulo2 tok pehe gapo mat saleh tu nyanyi..lamo2 dgr sedakk la pulok hahahaa

Afikah Aziz said...

wah rayo sano la kak,xpo2,nnt qada' mula deh haha..eh bab perut nyanyi tu supo ng ika,malu sungguh la,opis plok jenis senyap jah,kalu raso perut nk nyanyi lagu rock sikit mulo la xsene duduk hahaha

PinKy MoMMa said...

alor hanis tak balik ke :(
tak pe nanti posing pakai baju kurung comel2 dari sana ya :)

nis..jg diri tau..tau hanis penat skrg ni..berbuka nnt makan makanan yg ada tenaga dan berkhasiat skit ya..

Anisa Hang Tuah said...

akak..

salam ramadhan..

esti akak rindu masakan di mesia kan..?
best tau kakk


sedapp

eehehe

rara pinkmafia said...

hmm raya kat sane lah eh.hmm mst seday kan.

haniey said...

hehe..kalu perut hani,lg mkn byk msa shur lg laparla ptg..hihi..erm nsib baik skang cuti so xdkla rsa letih dan lapar sgt..ala ciannya akak kena raya kt jepun,tp xpa ada suami tercinta kan.. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

But nasib baik gak whole week ni mendung ek
If panas Mcm dulu mau bertmbh seksa jiwa raga
Alhamdulliah rahmat dariNYA
Next week maybe dah panas blk(@ ̄ρ ̄@)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sabo2 byk2 ye nis...perut ko tu mcm tak padan dgn orgnya lah...sakan ke dia nyanyi2 dik?

wida said...

wida pon tarawih di rumah jer hanis...ada budak kecik tu, susah nak gi masjid. rindu nak terawih kat msjd:(

Munna said...

xpelah xbalik...skrg la masanya nak kumpul pngalaman beraya kt tmpt org kan...? t leh cerita kat anak cucu...hihi

Hanamiko Sakura said...

akak! jaga diri baik2 tau...
ganbatte! berusaha bersungguh2...
nanti dapat pulang awal...
boleh raya sama2 dengan keluarga puas2...

salam sayang ^-^

Rai said...

ala..bukan lama pun..dah balik malaysia nanti sure rindu dengan suasana kat nihon..

Rtp Farra Arisha said...

oopsss pandai plak omputih tu nyanyi lagu tu. hhi. lagu ni dlm dialog klntn kan?
so, sis beraya di sana lah nnt?
btw, selamat berpuasa!

MAPPIAU said...

alololo beraye kat sane yeh? Ingat kan nak la jugak jumpe2 gediks2 kat sini. hurmmm takpelah belum ade rejeki lagi untuk kite berjumpa dan berjimba yeh.


hahaha ok la dik perut ko tak lame lagi jadi retis la sebab pandai menyanyi huhuhuhu

Imran@Copenhagen said...

Salam Ramadhan & menunaikan ibadat puasa & tarawih
~Wah memang sempoi mat soleh tu berdikir!

shaliza khairi said...

whoa. hari raya pun kena masuk lab ke? hehe. nanti raya makan ketupat sendai je lah nampaknya. ^^

selamat berpuase. =))

Farah Shamsudin said...

tak balik Malaysia ye dear? takpeelaaa.. nak buat cemana lagi.. nanti da habis semua, bolehla balik kan? jangan lupa tunjuk persediaan kat sana sambut raya yee..

nur easy said...

merasalah kita raya2 duduk lab kan.. hehe

zie_ira said...

oww,,sweet owh terawikh with encik abg akak,,hehe,,:)

takpe2 ,,da habis belaja nnti raya puas2 kat kampung halaman ye,:)

selamat berbuka puasa akak comell,,*lagi 2jam,,hehe^^

Aida said...

romantik kan bila berjemaah dlm solat .. lebih lagi solat terawikh .. amin .. utk hanis, beraya di mana pun tak kisah sbb en cinta ada di sisi kan ????

JIJI YU said...

hehe..brayo denuh nah dio..tok dea la nk wi tupak kedio

Chekgu Azrine said...

selamat berpuasa ye hana sakura

ceritala kat sana berbuka apa erk??

bkn ada bazarkan..hehhe

tentu mencabar erk

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hahahaha, macam org cina bru belajar ckp melayu. kelakar giler. nk share di fb la nnt:)) selamat berpuasa kaknis!

LuN@_aiDi said...

ala ciannyer kak Nis,pewot nyanyi kuat-kuat yea.. sabor jer ler.. Minum jus oren time sahor, insyaAllah nnt die berenti nyanyi^^ hihhi

**tak per ler kak Nis, kter sama-sama beraya diperantauan.. dengar lagu Dendang Perantau tau..hihi

Papa Mifz said...

pindah rumah mmg sgt letih...tahun depan papa mifz pindah lagi...tapi kali nih masuk rumah sendiri...x ponat sgt kot..hehe

anismelon said...

salam ramadhan kak..cian raye kat sane..tak pela..nak buat cene kan..raye kat mane pon same..huuu..

pandai cakap je..kalo anis dah nages..nanti dah abis stdy raya la puasa puas ye kak

z a z a said...

akaaaaaaaakk! kat sendai ramai x org islam yang japanese? - ke soalan saye x masuk akal. ala relax la. saye thn ni dah 5 kali raya di UK. hihihihi

Juwita Jamaludin said...

hanis mari la raya kat embassy.. ihiihi leh kita jumpa2..:)

kasihredha said...

betul tu tuan teri
nanti tiap taung boleh ghayo kat kapong halame...
yg peting ada cinta hati di sisi :)

♥ p a a n i ♥ said...

mat solehh kak haniss?? hahaha..comelnyee laa

en_me said...

layanns.. ehehe

Diana @ bilakukatacinta said...

~nyanyi dan bergendang tak perut tu???
~ mat soleh?...i like! mat salleh...not really...hehe

~ teringin nak pose kat obersea (gedikss tak i??)....huhu..tak tercaapai hajat thn ni nak berposa dan berambu di aussie...U tak hantar dah Msc pi obersea...kat mesia jek..

p/s: i suke kurma gebu-begu..basah-basah....manis-manis gula gitu..

Asrul "iLham" Sany said...

rindu kat kg gak T_T

farah fauzi said...

xa per hanis..nanti dah habis belajar nnt leh la beraya sakan ka kg k..jgn sedey2...berbuka dengan minum neskopi k..terapi minda sikit..huhu

Seksi Bani said...

sori, lambt wish hehe... selamat berpuasa, Hanis..

amilinhussin said...

3 entry 1 masa.. nak try gak la..

man yusoef said...

dugaan di bulan puasa mmg ngantuk kot..kejap jek dah ngantuk..sikit2 rasa nak tido..hahaha

hobi perut man, tak boleh detect makanan basi sikit, 10 minit pastu mesti sakit perut...perut org lahir bulan 7 mmg sensetip2 kot..HAHAHA

eh selamat berpuasa akak!! Banyakkan beribadah, dan semoga ibadah kita diterima oleh-NYa

Amni said...

kannnnnn...... takpe.... raya kat sana pun kalau ada kawan-kawan yang lain, best apa... hehe...

amni tak dapat view video nya kak... PC ni la prob.. huhu...

hari kedua dan setersunya biasanya amni okey puasa.. tapi hari pertama hari tu.. adoiiii... dengan kuching yang panas lebih dari biasa.. fuhhh.....

kayrul-shah said...

aikk perut menyanyi lagu apa tue???...hehehehehe

sW33tdARLiNG said...

amboiii rugi lorrr rangkum 3 cerita dalam 1 entry... kekekekeke

ooo rasa di perantauan... apapun, timba pengalaman tak rugi rasanya...

Ct Arina said...

err, puan hanis..
ape perasaan anda kene beraye kat jepun? saye dapat balik kampung taw. bahaha! jahat x saye? ;D

Cik SHiNJU said...

Selamat menyanyi..kihkih :P

*∽ IZAN ∽* said...

dulu kalau raya jatuh hari ada kuliah confirm PONTENG first kuliah tuh! ahahahah.

biasanya semua student muslim tak kira negara mana berkumpul ramai2 kat international house.. sembahyang raya, makan juadah raya..

pas tu sambung gi kelas balik.. petang habis kelas baru beraya kat rumah sempai2 yg berfamily yg rajin wat open house ehehhee

アヌム ちゃん said...

seboknyaa k..hanis..huhuuu...btw first time tgk matsaleh atas ni..not bad jgk dia nyanyi kan.heeee~

d_LA said...

k.hanis..sakit perut dgr mat saleh ni nyanyi..hahaha..
cinto pademu takdok gapo..aku bose bose bose..haha..comey je dia sebut^^

fadhilah said...

hahaha... lawakla k hanis mat saleh tu nyanyi...

A.s.t.i.n.a said...

perut mendendangkan lagu kasih... keroncong, dan dangdut juge...

siti kektus said...

mat soleh? macam cool je kak. hihi :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails