Tuesday, August 9, 2011

SMAP Softbank CM...

Baru aje nampak kat tv 2 hari yang lalu, saya dan cinta hati tergelak bila tengok, haha... sangat comel! Rasanya remaja muda-mudi di luar sana pasti lebih mengenali kumpulan SMAP apatah lagi salah seorang ahlinya iaitu Kimura Takuya (Kim-Taku).
selamat menonton, memang sempoi la mereka ni... 
smap cm-1-tile
patik siap buat print screen lagi kut2 la ada yang tak boleh view iklan kat atas tu...macam2 versi bermula dari SMAP tulen kemudian jadi buruh kasar agaknya... lepas tu kembali pada zaman dulu, saya nak tergelak la tengok (Nakai kut nama dia), paling kiri belakang... gaya rambut untuk gambar ketiga tu, auww ala2 wanita melayu terakhir gitu ... kemudian versi "salary man" pun ada jugak... siap buat gaya berdiri atas train nak pergi kerja... :P
smap cm-5
maskot utama Softbank, doggy putih tu... kesian kim taku jadi doggy hehe... Nakai ni memang sesuai la dengan rupa dan rambut macam tu hehe kawaii ne!
smap cm-6
yang ni kesukaan patik...ahauuww...dress biru yang comel, i want i want! muslimah lagi haa... long sleeve gitu... sukalah!...
smap cm-7
pink pun ada (mesti Pinky suka ni!) dan juga para peminat warna pinky winky di luar sana... saya suka jugak pink tapi lagi suka warna biru... :) ...

p/s: nak tulis tentang apa pula ye lepas ni...

42 comments:

amirah said...

comel comel..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai tgk dia org tunjuk dlm bistro SMAP hary tue masa the making...mmg kelakar giler...tgk Nakai dia agak buruk sket di situ ngeeee...yg pinky tue kusanagi nmpak lawa kan

H.J said...

tok minat pom nga kump ni..haha

Afikah Aziz said...

bakpo la ika tok tau pun pasal ni,lambat tau sungguh la hehe

wida said...

alah..geli lah tgk diaorg pakai kaler pink..hiks.
tp mmg kelakar lah diaorg ni..

Anum said...

anum suka biru sis
comel lg

sW33tdARLiNG said...

walaupun tak kenal siapakah, tp tgk gak video tu.. memang lawak.. iklan2 cenggini mmg akan melekat kat otak

waalllaa! said...

kelakar giler iklan ni..hahaha..nak tergelak..bukan nak..dah tergelak pun..gagagagaga

PinKy MoMMa said...

hahaha hanis baru je nak cakap suka suka..tiba tiba ada nama kat bawah tu..adehhh..

kite sejiwa..rasa nak gelak guling2 lar aihh..

memang kawaii! :)

update pasal umah juon..owh patik saspended (eh apakah haha)

Eyrique Ettiqazz. said...

dah baca emel yg I hantar,stop dulu pasal benda tu...cite benda lain yg mcm ni pon okeh....Jgn takut x de I sbb persekitaran u memang senang nak jadikan entri.

tp iklan seorang laki japan yg berubah wajah jadi takuya kimura lps cuci muka pakai produk ape ntah pon lawak.

LuN@_aiDi said...

hahahah.. pink n blue lagi^^ curlasttt!!

EE said...

kalau buat entri post divider pon hokeh.

U ni pelik la sbb girl suka warna pink but U like blue which is org lelaki yg suka.kalau baby kan selalu baby boy baju n perlatan selalu guna warna biru and vice versa.

x semua kau rancang akan berlaku.
mungkin nasib x menyebelahi kamu.

Asmara said...

haha..mmg kelakar! comey je tengok diorg tukar2 baju tu. mula2 tengok x perasan pun smap sbb sekali imbas, pastu dah ngdap tv baru tengok betul2. tak kisah pun belakon mcmana walau dah popular. hehe..

Virtual Writer said...

klakar.. hahaa

yatie chomeyl said...

lucu sokmo ngepeng jepun ni..kawaii la jugop baju pink tu dgn rambut ala2 wanita melayu terakhir tu hehe

Lya Colours said...

ala purple xde ke. huhu

amilinhussin said...

SMAP!!.. seyes comey iklan ni. saya la slh sorng yg minat kat kimu-taku 2..hehehe.

nanti tauhu sumbat 2 saya pos ke jepun ye..:p

farah fauzi said...

kiutnyer doggy putih tuh...chumill...chumill..

アヌム ちゃん said...

comel2..heeeee..sgt suka kimutaku..x hafal2 nama diorg selain kimutaku je..heeee

sue-sama said...

suke lagu smap..akak hp soft bank ni xleh pakai kat malaysia ek?

kat jepun murah x klu nk beli

JIJI YU said...

kelih muko tau doh

Ct Arina said...

ohoooo baru taw die suke biru! patut r banyak koleksi baju kaler biru. kasut pun x kalah. biru jugekkkkkkk. hakhak ;D

Bro ahmad said...

hahaa kelakar iklan ni..yang satu tu gigi dia kahkahkah hanya di jepun huhuu

Amirah Adnan said...

tak penah tau.. tp dah tau skang..kekeke

haniey said...

hani xtau pn psl kumpulan ni..hehe..hani mmg lmbat kit bab artis ni..kak hanis kelate kt ne ye?

kasihredha said...

beta suka kedua2...biru suka...pink suka :))

Farah Shamsudin said...

hahahaa... sempoi..

fa10 said...

alamak... tok kenal wei ambo, ekekekek.
Selamat berpuasa...

Amni said...

setuju ngan kasihredha,,, amni pun suka pink n biru... santekkk.... hehe.. comel jer...

dhiera said...

alahai...comel ye~

Asrul "iLham" Sany said...

alalala comelnya pakai pinky tu ;D

fazilzura said...

diorg ni artis ye?

lawak nye dresscode depa2 tu

Anonymous said...

teruskan menulis kerna kamu punya bakat,punya pengalaman ,punya rasa dan punya idea.Jangan jadikan komen2 negatif batu penghalang untuk kamu menulis dan menyebarkan berita dari negara orang yang akan menjadi kenangan sepanjang hayat kamu!!!!!Jangan menyerah

Best wish from En Anon.

Munna said...

jepun ni buat ape pun semua nya kreatif blaka =)

kyo_9 said...

err..
tu bukan Nakai kak.. Nakai tu kapten SMAP, dia berdiri sebelah kimu taku..

yg akak maksudkan tu Tsuyoshi Kusanagi.. ;)

sumber: http://en.wikipedia.org/wiki/SMAP

cik pulau said...

hahahaa.. suko selok sapa..

tok kenal pn SMAP ni..
tapi kenal la actor tu..
minat takuya kimura..
hahaha,.

EE said...

@Anonymous

wah merah kena terjah cik anon baik.nyaris dia x jadi anon jahat yg geng tumpang sekaki..sgt2 x menahan..x pernah pon kena terjah ngan anon..

mast@work said...

kak mas dah tgk iklan ni.. kawaii desyouuuuuuuu

haha

z a z a said...

oo. bru saye tau. akak peminat SMAP. akak ade tgk x 1 drama yg salah sorang ahli smap belakon? nama nya shiawase ni narou yo!
bestttttt.

fika79 said...

my favourite band eva..first hafal lagu, lagu dr SMAP..btw, Inagaki Goro muk alain giler...heheh..yang lain cam boleh cam la

Miecyber said...

Kelakornyer hahahahaha

khairunnisa ♥ said...

3k ni..

kelakar + kreatif = ketawa goleng goleng ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails