Monday, September 12, 2011

Sendai...

Alhamdulillah semua berjalan lancar. Sekarang saya dan cinta hati berada dalam Shinkansen menuju ke Sendai. Kami terpaksa pulang awal atas urusan pelajaran. Namun kami sempat berada di kg hingga tahlil terakhir (7 malam). Cinta hati alhamdulillah ok... Sedang buat kerja kat sebelah ni. Saya pula sedang mencari mood untuk kembali bekerja. Pesan mama abah tersemat di ingatan. Perihal pelajaran. Mereka sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kami berdua. Kuatkanlah semangat kami, InsyaAllah...

Selagi kita masih hidup hargailah dan jagalah kedua ibu bapa kita. Jasa dan budi mereka tidak ternilai dan tak terbalas... jika kita menyayangi dan menghargai mereka insyaAllah anak2 kita pun akan melakukan perkara yang sama.



Such a fine weather today, syukur dengan nikmat dari-Nya.


- Posted using BlogPress from my iPad

35 comments:

アヌム ちゃん said...

Alhamdulillah semua dah selesai.selamat pulang k.hanis..k.hanis la kena jadi penguat semangat cinta hati..insy lama2 akan ok la tu..betul tu, harga mereka sementara masih ada..

Asmara said...

Alhamdulillah, selamat kembali meneruskan perjuangan. Gambare!

Cheq Sue said...

Semoga dapat melalui hari2 seterusnya dengan 1000 ketenangan..

sue said...

semoga akak dan suami terus tabah di bumi japan demi mencari ilmu Allah :)


hwaiting!

yatie chomeyl said...

welcome back :)

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. semoga hanis dan suami terus kuat semangat meneruskan pengajian di sana.. semoga kita semua menjadi anak2 soleh yang membahagiakan hati kedua ibu bapa.. amin..

H.J said...

ganbate kundasai..haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

life must go on
miss u babe

Chekgu Azrine said...

sis.. semoga mempunya semangat utk kembali mengejar impian.. insyaAllah..amin

siti kektus said...

ye. kite sayang mak ayah kite. huhuhu

PinKy MoMMa said...

owh lamanyerrrr tak jejak kaki kt sini..hanissss rindunyer!
baru start ketuk keyboard ni..

hanis sory yer..tak tau apa yg terjadi sebenarnya..skejap! kena check entry hanis yang dulu dulu..

apa2 pun hanis stay strong ye dear..

Diana @ bilakukatacinta said...

ada keje menanti disana....kuatkan semangat anis..mula2 dia akan sedih sikit..lame2 nt dah OK lah pulak

fika79 said...

welcome back..Allah tak akan uji hambanya melainkan utk mereka yang mampu menanggungnya.Insyaallah, doa anak yang soleh akan sentiasa sampai kepada ibu bapanya.

wida said...

alhamdulillah selamat kembali.semoga hanis & suami tabah..

Bigdaddyz said...

kewajipan yang tidak boleh di nafikan oleh setiap anak2...:)

Cik Sara said...

Lama tak singgah blog akak..
Baru tahu musibah yang menimpa..
Salam takziah buat akak n suami serta keluarga di tanah air..

Mendoakan yang terbaik buat akak..

Salam Takziah..
Muga tabah dengan ujian-NYA..

whitecappuccino said...

semoga terus tabah menghadapi hari2 seterusnya..selamat kembali belajar.

mzhany said...

hana, alhamdulillah...hana skrg kena kuat sbb husband hana maybe tgh kesedihan kan, so sorg kena kontra la yer...ape pon semoga tabah ye dear...

Afikah Aziz said...

salam takziah kak,ika baru tau sbb baru loni dpt singgoh blog saing2,apo pun semoga tabah mengharungi hidup

Ct Arina said...

syukur selamat sampai sendai. wish u both a happy life onward ^_^

Ijah EmoTemo said...

takziah buat akak n hubby ye. smg kuat hadapi ujian ini :)

putput said...

insyaAllah everything will be okayh:)

dwaty said...

nak balik dah???? semoga selamat semuanya ya....

nini said...

good to you kak hanis..and takziah utk ur hubby jgk...

kasihredha said...

semoga semuanya berjalan lancar..selamat kembali berjuang :)

Misz-sakura said...

Kak hanis huhu, sory sangat baruu berkesempatan bw ke blog akak n baru tau huu..

Smoga akak dan suami tabah ye.. Kuatkan hati hadapi ujian nih ok =). Takziah.. Ganbatte !

Ct Arina said...

tq kak hanis! ~_^ miss u too sejuta lemon! happy selalu okeh! XOXO

Juwita Jamaludin said...

alhamdulillah selamat menjalani kehidupan di sendai hanis... selamat belajar..

aimie amalina said...

alhamdulillah segala nikmat sedih dan gembira dari-Nya
moge akak dan cinta hati akak dpt menjalani kehidupan spt biasa ye kak...

cik pulau said...

Alhamdulillah..dah selesai semuanya..
betol.. hargailah mereka sementara mereka masih ada.. '
jangan kelak.. kita menyesal atas perbuatan kita yng tak pedulikannya..


p/s:kg akak mno eh??

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dik kamu memang kena jadi menguat semangat cinta hati itu...

cewahhhh...dah ber"ipad ye..."

tahniah2.....

PinKy MoMMa said...

hanis ok ari ni? rindu dgn keceriaan hanis..take ur time ya :)

sntiasa mendoakan yg terbaik utk kamu hubby wifey..jaga diri nis..

riva'i said...

waduh....

Anonymous said...

wah2 dah update guna itut wuwuwu

khairunnisa ♥ said...

love my parents too :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails