Thursday, September 8, 2011

Smoothly...

Terima kasih tak terhingga pada semua yang singgah member kata2 semangat dan ucapan takziah. Sungguh saya tak dapat bayangkan kalau berada di tempat suami. Mesti air mata tak henti mengalir.

Alhamdulillah perjalanan pulang berjalanan lancar... Asalnya air asia dari haneda delay, cinta hati dah resah kerana risau terlepas domestic flight seterusnya di LCCT. Tapi cepat pulak sampai. Kami terus singgah ke pusara ayah, tatkala kaki melangkah saya tak dapat menahan air mata dan sebak... Tak berani juga lihat ke arah cinta hati. Kami singgah pula pada waktu petang untuk bacakan yasin...

Dah 4 malam tahlil berlalu. Ada 3 malam lagi. Tiap2 hari kami ke pusara ayah. Gunakan sepenuhnya masa yang ada. Semuanya berjalan lancar Dari proses di hospital hinggalah pengebumian... Alhamdulillah syukur kerana semua dipermudahkan oleh-Nya...

Tak dapat nak bercerita panjang...till then...

48 comments:

noraim said...

takziah kak. ayah husband akak ke?

Rai said...

alhamdulillah..semoga arwah tenang di sana..

miss inna said...

semoga dikuatkan semangat utk menempuhi dugaan tersebut ya...^^

JIJI YU said...

alhamdulillah

kasihredha said...

semoga Arwah FIL tuan teri aman di sana...amin

Diana @ bilakukatacinta said...

takziah hanis....serius D tak tahu pon ada 'dugaan yang melanda kamu berdua ...tabahlah Hanis ~ kuatkan semangat. Doakan semuga arwah ditempatkan dkalangan org yg soleh

amirah said...

syukur semuanya dipermudahkan...semoga allahyarham tenang di sana..

Ct Arina said...

syukur kak hanis n cinta selamat sampai malaysia..

mzhany said...

alhamdulillah...semuanya brjalan lancar, tabah kn hati ye dear....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syukur alhamdulliah
now u kat mana babe...still kat mesia ek? TC taw...nnt blk nihon calling2 ekk...

adnil linda said...

salam takziah hanis sensei....

AZLIYA COLLECTION said...

salam, ucapan takziah dan doakan semoga rohnya tergolong dalam orang beriman. Alfatihah.

DaZzlingLilLy said...

takziah to u and ur hubby..banyakkan lah sedekah bacaan ayat suci al-quran,moga roh beliau ditempatkan dikalangan org2 beriman...

d_LA said...

Bace pun dah rasa sebak..
InsyaAllah arwah tenang kat sana..

wida said...

takziah hanis..

Amie said...

alhamdulillah, dapat juga bersama cinta hati menziarahi 'nya' walaupun hanya di atas pusara... mudah2an rohnya sentiasa dicucuri rahmat Yang Maha Esa...

Shaofie said...

tabah yea kak hanis n husband. be strong!

rara pinkmafia said...

Al-Fatihah.

fazilzura said...

take care ye awak

Anum said...

al-fatihah
takziah dari anum

Imran Taib said...

hanis tolong cakap termimi: saya juga hiba dengar berita ni.. sedih bila bayangkan berada di tempat dia. semoga dia terus tabah, sabar dan tetap bersemangat untuk teruskan perjuangan. saya doakan arwah ditempatkan bersama golongan orang yang bertakwa. Wassalam.

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. segalanya di permudahkan.. bergenang air mata akak membaca entry hanis ni.. semogo roh arwah tenang di sana..

Lya Colours said...

sekali lagi takziah dari saya.

mommyNadia said...

Takziah Hanis n hubby!
Be strong..

Amirah Adnan said...

semoga husband dgn akak sentiasa tabah..

me suya said...

its ok sis.. take ur tyme.. be strong since ur cinta hati mesti need ur support.. take care yaaa

putput said...

I just read ur entry. Takziah for ur family
Semoga roh ur father in law dirahmati. insyaAllah

nuwairani ismail said...

tabahkan hati...baru sempat nk bw ke blog kawan2...takziah buat hanis n family...

yan said...

Assalam,

sorry to hear that. Salam takziah. Semoga arwah dicucuri rahmat ALLAH.

amilinhussin said...

alhamdulillah semua nya lancar. semoga akak dan suami bersabar.. semoga roh arwah ditempatkn di kalangan org yg soleh..amin

Bro ahmad said...

al fatihah untuk arwah...

Syigim said...

innalillah. al-Fatihah to your father-in-law. be strong for ur husband, n be there to listen. when my mak passed away, that's what i needed - someone to listen.

take care dear

farah fauzi said...

takziah hanis dan suami...yang pergi tetap pergi ...kita disini lah perlu mendoakan kesejahteraan mereka di sana...insyaAllah semoga ditempatkan di dlaam golongan org yang beriman...

Norhafiza said...

salam takziah ye...kami faham..semoga tetap tabah dan sabar ye..

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah.. Allah permudahkan segalanya..

semoga roh arwah dalam kalangan para solihin

kema said...

salam takziah...semoga arwah dtptkan dlm golongn yg beriman..al-fatihah

アヌム ちゃん said...

gunakan masa sebaiknya dekat sana..alhamdulillah semua dh selesai.hope k.hanis and hubby tabah..

cik pulau said...

Syukurlah..
betol kata akak. gunakan masa yang ada ni sepenuhnya...
semoga akak dan cinta hati tabah..^^,

whitecappuccino said...

Sedih baca ni..teringat ayah yg dah pergi dulu..

maris said...

tahziah kepada akak.. moga arwah dicucuri rahmat dariNya :)

n 0 r i h a_s said...

salam takziah sensei...moga arwah d tempatkan d kalangan org2 beriman....

EE said...

how about ur hubby...take care,la tahzan

PinKy MoMMa said...

takziah hanis..maaf baru je baca blog nis sebab baru je dpt online..

doakan roh arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman ya..

hanis kena jadi kekuatan utk encit cinta kamu ye..

aimie amalina said...

alfatihah
semoga baek2 aje ye...

Amni said...

takziah untuk akak dan chenta hati... moga semuanya baik-baik je akak.. alfatihah... amni pun tumpang sedih... =(

kayrul-shah said...

takziah hanis..baru tau..lama tak singgah sini

khairunnisa ♥ said...

salam, kak hanis.. salam takziah. bersabar ye kak Hanis..

Al-Fatihah.

happyichigo♥ said...

takziah my dear and cinta hati hanis..
al-fatihah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails