Friday, November 25, 2011

Dating di sungai (2)...

Maaflah, kali ni banyak muka penulis dan suaminya yang 'enteprem' dalam entri hehe. Ekspedisi diteruskan. Lama jugak naik sampan. Maklumlah sampan bergerak manual dan bukannya guna enjin. Sambil menikmati pemandangan dan juga menahan sejuk angin sepoi2 bahasa huhu...

IMG_6023
bukan kami aje, itik pun berdating jugak... (iyelah tu padahal memang itik tu duk bersantai mandi manda kat situ kan hikhik)...
IMG_6031
Autumn view...

IMG_6030
ada sesetengah batu yang diberi nama, tapi patik lupalah pulak, sebab pelik sangat (alasan...)

IMG_6041
inilah pendayung kami... bukan pakcik tapi abang ehem2... eh kena panggil 'apam', nanti cinta hati jeles :P

IMG_6038
sudah tentunya bila penulis masuk hutan, ada pulak sungai dan naik sampan cenggini, maka tiba2 feeling bawang merah bawang putih hadir tanpa dipaksa-paksa... ikan yang kat atas tu tak tahu nama jugak, tapi di mata patik ni nampak macam ikan kaloi aje haha... (imejin tabur2 nasi di telaga).

IMG_6037-tile
gambar kenangan di atas sampan...

IMG_6047-tile
gayanya dah macam nyanyi lagu bunga hutan, takpun laju laju "sampan" ku laju... entah bila cinta hati candid, tak nyanyi pun masa tu tapi rasanya sedang cakap "wuuu sejuknya air ni"... akhirnya sampai jua di ala2 persinggahan sungai geibi, kami diberi masa 20 minit sebelum naik sampan sekali lagi untuk pulang ke jeti utama...

IMG_6066
matahari dah nak terbenam...

IMG_6125-tile
hari dah makin gelap. Yang pasti perjalanan pulang adalah sangat sejuk dek kedinginan malam dan juga tak nampak pemandangan pun...

IMG_6117-tile
Daigeibi-gan dan happy feet with autumn leaf...

IMG_6121
warna hijau air tu... macam dalam je, mesti ada raksasa gorgom (berangan tak hengat)...

IMG_6126
pemandangan di bahagian atas...

IMG_6127
semua penumpang bersama kami tadi membeli lucky charm untuk dibaling pada lubang yang terletak di seberang sana...

IMG_6114-tile
nampak tak? gambar versi jauh dan dekat... jauh la jugak aim tu, geng satu sampan tak ada siapa pun berjaya memasukkan dalam lubuk sakti tu (eh pepandai je sakti2 pulak) iyelah sebab mereka percaya kalau berjaya ia akan membawa tuah pada mereka...

IMG_6138
akhirnya... us in the picture, thank you auntie and uncle...

Kami mendengar "apam" menyanyi dalam kegelapan malam yang hanya diterangi cahaya bulan, nasib baik tak ada nyamuk. Depa pun sejuk nak keluar mencari makanan agaknya... si si si... lenggok dan lunak satu apa pun tak faham, "si" dan "iwate" je faham... wahh cara dia sebut iwate tu "iiii waaaAAAaaAaaAA teeeEiEii"... kalah nasyid hehe... maaflah tak ada alat nak rekod, pasti semua pengsan bila mendengarnya... kesian apam penat dia nyanyi, sampai beberapa kali berdehem sebelum sambung rangkap seterusnya, kena pejam mata agaknya waktu dengar tu baru feelll... :)

p/s: esok weekend, tapi mungkin ada meeting yosh ganbare!

37 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Khen...nk kata u nyanyi sampan laju oiii sampan
Mcm lagu buai tu ngeee dush!
Omg biler Tgk blk n3 ni Teringat tempat ni pernah msk Dlm tv...bab balik lucky charm tu mmg yg nasib baik jer masuk khen ngeeee...uols buat x???

Lya Colours said...

pic last tu mahal. comel !

Asrul "iLham" Sany said...

korang kapel laki bini yg ohsem

:D

Nieda said...

Boleh aja kalau nak ke Indnesia.
Bulan Mac 2012 akak akan ke Surabaya. Insyaallah.

Kazman & Sue said...

cantiknyaaa... bot tu pakai pendayung ker.... hebat la...

suka tgk pokok kat sana yg berwarna-warni....

efa said...

bestnya kak leh tgk pemandangan indah disitu nice view la dkt situ :)

whitecappuccino said...

tiada yang lebih menggembirakan hati kita selain menghabiskan waktu bersama di tempat2 yang indah begini..

Cik SHiNJU said...

Serius cantik view kat situ..
Sungai kat tmpt kita ni manade yg airnye jernih mcm tu...teh tarik byk la..huhuhu

So Shy Lady said...

kihkih smpat lg b imejinasi. dlm gmbar cantik, kat luar lg la kan, btul2 syok tu ;D

riva'i said...

kalau lihat ikan segedhe ntu, jadi pengen fishing

Anisa Hang Tuah said...

suasana yang romantik

Bro Ahmad said...

cantik sungai tu..kalau bro dah terjun dah tentu best mandi kat situ = ='

nashays said...

Cantik...
Yang tak sampai lagi ni pon dah mula berangan naik sampan.. ;p

umie naziera said...

untungnye..sungai dkt mesia mna leh dayung dayung sampan mcm nie..bertuah sngguh!!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestnya sungai tu! nice view....kaknis, nak ikot!

Amie said...

ooooow...romantiknya! beralun-alun mendayung sampan...

Juwita Jamaludin said...

Cantik2.. Harus terjah tempat mcm ni.. Cantik.. Kalau akak pun nak gi juga

c'axoera said...

mood jeles tahap gaban! huhuuhuuhuh

http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/mencari-diri-sendiri-katanyeeeerrr.html

Cik TeN10 said...

ohhh jauh tu.. mmg terer la spe dpt masukkan ke dalam lubang "sakti" tu.. hihi

kasihredha said...

cantiknya *tengah berangan*
doakan agar akak dapat ke sini juga ye...nanti minta tolong tuan tri bawa jalan2...hik3

wida said...

tingginya imaginasi hanis..siap verangan ada raksasa lagik..hehehe

Cik Pulau said...

umoh sy hari2 naik bot...
dulu meme kena dayung sndri..
tapi loni maju sikit.. pakai enjin doh..
hahahaha...

p/s: panje la sampan tu kak..^^,

LadyBird said...

bestnye kalau dapat dating tempat2 mcm ni..

RedBerry said...

Cantek nye view.... i pun paling suka gambar yg last tu. Comel nye dua2 :D

Amirah Adnan said...

akak, comel lah muke akak yg candid tutup mate tuh.. hehehe

Cikli said...

sempat berfeeling bawang putih bawang merah la pulak

Anati Soki said...

waaa.. bestnyaaaa... :)

♥ p a a n i ♥ said...

bestnye naek sampan ade brader hensem nyanyi! hahahaha ala kak haniss ni..laen kali rakam tauuuuu :P

btw, suka semua gambar ni :)

Fatin Syahira said...

wah! skrg kat sana autumn eh? seronoknyaaaaa dapat tgk benda2 natural ni. aigoooo jeles meh! hoho.

have a nice day sis =)

No Lan said...

seronoknyeee hanis dapat menyusuri sungai..kakNo padan naik bot nambang je haha..

tengok gambar2 tu pun dah sejuuuk ini kan pula dapat rasa air sungai tu kan....

Papa Mifz said...

jernih yer sungai tu...kalo sungai kat Malaysia keruh...hehe

* byk contact lens di uptown tidak diktiraf kementerian kesihatan..

noraim said...

bestnya akak. nak berdating pun dah sah tak takut apa pun. hihi.

Dalila Hamid said...

cantiknya.... betuah hanis tggl sana... cemburu la... :)

Daddylicious said...

mmg selalu terpegun dengan semua gambar2 yg terbit dari blog ini....suka betul dgn kasut kamu tu...stylo milo!

d_LA said...

rase cam pnh tgk je tmpat ni dlm telebisen..comey berdooh lalu nah ni k.hanis..nok gi etekkkkk

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

senyum sorang2 vi baca entri nih...Vi dpt imejin org tu nyanyi..sb vi tgh layan crita klasik korea jewel of the palace...ada part tukang buat sauce nyanyi lagu syair..ngeehihihihi...

hani-chan kena pejam mata layan lagu apam tu baru feel kan =0).

besau nya ikan dlm sungai tu...nape x tangkap? balik buat goreng ikan masak 3 rasa... ngeehihihi =0).

Nur-nba said...

Alahai cantiknya pemandangan kat sana.. Beruntung sebab dapat menikmati sendiri keindahan alam ciptaan Allah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails