Thursday, November 24, 2011

Dating di sungai...

Ceritera 23 Oktober yang lalu ada suatu hari minggu, wahh... berapa lama terperam ni? Biasalah bab2 peram cerita ni serah pada patik, lepas tu cerita sekali gus. Gayanya macam asyik berjalan aje kan, padahal tak pun. Pandailah kami bahagi masa dengan baik antara belajar dan leisure. Kalau setakat jalan dekat2 ni bolehlah dilaksanakan pada hujung minggu.

Sungguh saya sibuk dan penat. Tadi terlelap, terjaga untuk solat sampai sekarang belum mengantuk. Perut dah kenyang makan nasi. Aiyo apa nak jadi makan nasi pagi2 buta ni. Dah lapar nak buat macam mana kan? hehe...
IMG_5905
kalau dulu, pemandangan lebuh raya dihiasi dengan bunga lalang ( saya bagi nama sendirian berhad). Kini bebunga kuning pula muncul. Kali ini destinasi sama cuma arah yang berbeza. Owh macam mana tu? Nak imbas kembali sila klik GENBIKEI. Kali ni kami nak ke Geibikei.

IMG_5909-tile
my love had once promised to take me here as we cannot join others on last year's autumn trip. Ha siapa suruh berjanji, sudah pasti patik tuntut... antara pemandangan autumn along the way... tak sangka jem teruk di exit Ichinoseki, rupa-rupanya jalan terus ditutup, maka semua kereta pun terpaksa exit di Ichinoseki. Hampir 2 jam juga kami makan jem tanpa roti.

IMG_5949
Akhirnya sampai jua.. risau tak sempat naik bot, bajet sampai jam 1.30 petang, tapi jem yang tanpa disangka kami sampai jam 3,30 petang.

IMG_5950
Sungai Geibi...

IMG_5964
tak sempat nak tilik mahupun posing lama-lama sebab kena beli tiket naik "sampan", nasib baik sempat naik sampan yang terakhir jam 4 petang.

IMG_5959-tile
beli tiket kat depan tu lepas tu posing sat sementara tunggu sampan...

IMG_5994
i like this view...

IMG_5985-tile
sampan ke bot eh? rasanya macam sampan hehe sebab tak ada enjin, haish apa nak jadi itupun tak boleh nak beza sila jangan pengsan atau gelakkan saya ok.. wuwuwu...

IMG_5996
bermulalah ekspedisi kami... dulu masa kecil pernah berangan nak pergi taman negara naik sampan/bot melalui sungai/anak sungai melihat panorama flora dan fauna. Nak pergi perkhemahan sekolah pun mama saya tak bagi apatah lagi nak masuk hutan macam tu... a big no no no...

IMG_6006
yang ni dah siap dan menuju je check point( eh yeye je kamu ni check point bagai). Kesian la tengok pakcik ni macam penat je... sampan kami tu yang terakhir maka tak ramai pun, taklah sesak sangat... tak duduk diamlah patik pusing sana sini nak ambil gambar haha...

IMG_6005
semua orang nampak tepuk tangan sebab di akhir ekspedisi, pendayung sampan ni akan menyanyikan lagu klasik gitu, ianya berkisar tentang sungai geibi ni, telinga patik ni dengar tidak la sedap mana tapi bagi peminat muzik klasik jepun pastinya enak didengar hehe...

p/s: alamak, mengantuk la nanti sambung part 2 ye... miss u all muchhh!

35 comments:

Fatin Syahira said...

lama akak tak update blog kan?
all the best dekat sana. fighting!
take care of yourself there =')

Yan said...

melihat sesuatu yg cantik pun dah buat kita dapat reward dari ALLAH.. apa tah lagi share with us..Syukran..

nurfatiha blacky said...

comelnyoooooo. subhanallah ;p

hani@debumelukut said...

Jamu mata..cantik memukau membuat hati meronta2 nak ke sana..

yatie chomeyl said...

ala2 mace gondola kat venice gitu, pokcik yg kayuh sampan siap nyanyi lagu deh. gagoh pokcik tu, ramai gitu mo ore dale bot, rokk dio tolak ...kagum2

Penjejak Mimpi said...

Nice pics... :)

So Shy Lady said...

subhanallah cantik btul sg geibi tu. daun2 colourful wowow

nur easy said...

eii bestnya dpt naik sampan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pewittt dating atas sampan plak
suker.....
baju cantek sangat
babe ai call u x answer pong...ker ms tu kat NY???

Kakzakie said...

Aduh Hanis... kakak pulak rasa seronok dgn gambaran yg Hanis berikan. Tenang, cantik dan nyaman sungguh...

Lya Colours said...

sangat cantik !!!!

wida said...

seronoknya...cuaca kat trgnu skrg ni hujan jer.baju pon tak terbasuh...
teringin nak naik sampan cam tu..tp risau terbalik, hehehe

Pretty Ryna said...

cantik betul la...hadoi..bila la akak nak sampai kat sana...teringin nak nikmati keindahan kat sana

Nieda said...

Salam Hanis. Lama tak hantar entry? sibuk ye?

amirah said...

hehehe...syoknya aktiviti ni..akak suka walaupun akak takut dgn air..hehe

アヌムちゃん said...

suka gak view yg kak hanis suka tu..cantik sgt..huhuu

Kazman & Sue said...

wah... cantiknyaaa.... kalau hana kat sana...jangan kata gambar tasik...gambar signboard jalan pun kami tengok cantik sebab pemandangannya tak sama di malaysia.... Bila la kami dapat ke sana...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tima kasih nis....kerana berkongsi@berceritakan tempat2 cantek yg tak pernah kakD tngk...rasa mcm kakD pun turut berada sama di sana....

Asmara said...

subhanaAllah.. cantik!
*Take care ye Hanis! :D

Tea said...

Ni anis mesti masak sedap ni perut abam emsem dah ke depan...


Sian tgk pacik pendayung tu

Hanamiko Sakura said...

miss u too kak hanis-san ^_^
cantik2... (sempat berangan naik sampan dengan matsumoto jun.. hahaha)

Papa Mifz said...

pakcik tuh dayung sorang2 sampan panjang mcm tuh..hebat...

umie naziera said...

bnga lalang pown cantik!! subhanallah..

Amirah Adnan said...

wahhhh.. bestnyeeeeeeeeeeee naik sampan! hehe..

miss u too sis :)

Cik SHiNJU said...

Indah dan bersih sungai kat sane yer...Tingin nk menjoin naik sampan..huhuhu

Fizah Ibrahim said...

Wahhhhh, subhanallah bestnya kak nis huhuuu, nak g jugakkkk heheee.. =_="

Soo Hae Daa said...

cantiknya sungai kt jpun ni..nmpak suci bersih gtu....besh2...xsejuk ke ni?

nana said...

best nya kak hanis.. selalu pg tmpt best2..

Kamalia said...

ehehe,sbnrnya mmg xsedap kot sore pokcik tuh..kami dulu pun siap tepuk tangan bagai.haha..sejukkn wktu nih.
eh,kena pakai life jacket tu ye?kami dulu xkena pakai pung..

*aritu kita pi sendai,tp tahu awk bz,mmg xbgtau pung..jgn kecik hati tau*

whitecappuccino said...

Oh! "autumn in my heart"! cantik pokok lalang bunga kuning tu.

ekabukanmakcikkau. said...

haihhh jenjalan pon penat? mehehhe

cik mici said...

lamanya sy xsinggah sini...huhu

rindu wanita jepun ini...hehe

autumn in my heart...cantek!!!!!

c'axoera said...

busy gi dating rupanyer dia ni! hehe

DaZzlingLilLy said...

Cantiknya view..cantik macam dlm kalendar tu..tapi ini real punya..

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, ingin pergi Jepun la camni T____T bleh kan.. hmm.. best best.. suka gambar yang kak hanis amik tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails