Wednesday, December 14, 2011

Cold Stone Creamery...

Sedap la ice-cream di Cold Stone ni. Bolehlah sekali sekala bertukar angin makan Baskin Robin. Patik ni, asal ice cream aje semua pun sedap. Vanilla cone mc d tu my fav ok! Tapi tak suka sundae sebab tak ada cone hehe. Cuma kadang2 gedik pulak nak cuba ice cream fashion lain sikit. Lebih kurang aje dengan BR, tapi di BR dah siap mix, manakala Cold Stone ni di mix-kan masa kita order, boleh juga tambah bahan2 lain ikut selera tapi harga pun up la jugak...

Kat Malaysia dulu patik manalah reti nak makan ice-cream pelik2 ni semua, asyik makan eskrem mc d aje. Bukan apa bila tengok harga tu, mahal semacam. Sama juga dengan coffee, bila duduk sini guna duit yen tak terasa mana, malah rasa murah aje.... alhamdulillah ada juga rezeki nak merasa. Balik nanti mungkin makan setahun sekali je kut time turun jenjalan KL hehe...

patik kurang pasti ice cream ni dari mana, bila google, automatic keluar web jepun ni... step 1 tak faham haha, tapi rasanya pilih nak ice cream "tajuk" apa... step 2 pilih saiz disukai, paling kecil like it hingga paling besar take out pint (wahh pengsan nak habiskan satu bekas tu), kemudian yang terakhir pilih sama ada nak cup (free) atau waffle cone mengikut pilihan hati idaman kalbu yang mempunyai tambahan harga berbeza berdasarkan pilihan.

contohnya yang ni nama dia autumn in milk tea. Once dah order, ice-cream milk tea ditimbang berdasarkan saiz yang dikehendaki kemudian staff akan minta kita berdiri di hadapan dia dan dia akan lenyek ice-cream tu dan letakkan bahan2 lain, kemudian dia gaul bahan2 tu semua sambil menyanyi dengan riang gumbira, tapi tak fahamlah sebab dalam bahasa jepun hehe...

IMG_0030
hari tu lalu depan kedai ni, saje cakap kat cinta hati "love, sedapnyaa..." sambil kelip2 mata dan nada ala2 terliur. Tanpa disangka2 cinta hati cakap "Jomlah makan" ocopot terkejutlah patik ok, nak ajak pergi BR pun bukan senang, tiba2 yang ni terus dia nak makan... i likeee... mungkin nampak lain dari yang lain agaknya. Gambar atas tu saya punya, memang tak boleh lari dari perasa vanilla hehe, memang ratu vanilla patik ni, "tajuk" dia adalah boston cream pie, gabungan vanilla ice-cream, sponge cake dan whip cream...

IMG_0031
yang ni cinta hati punya... "tajuk" strawberry cheesecake fantasy...  nasib cinta hati suka dan cakap sedap sikit dari BR, sekali sekala bolehlah makan cold stone... kami pun sebenarnya jarang makan ice-cream fashion-fashionista ni. BR pun time 31hb je, tu pun tak selalu terjah, ikut mood dan kesesuaian hehe...

Yang istimewa tentang cold stone ni, ice cream dan bahan2nya adalah fresh pada setiap hari... sebab dia blend masa kita order bukannya dah ready mix. Eh ada hati macam nak jadi duta aje ha hehe... pengsan!
 lepas ni teringin nak makan waffle pula...

p/s: selain ice cream, saya juga suka yang amat dengan cone, haha mcam budak2 tak? eh semalam kan patik tengok cinta 5 bintang di tv2 heroinnya irma hasmie, bukan dia dah bertudung ke? ke tu movie lama? eh apehal tiba2 bergosip ni hehe... ok back to work...

31 comments:

Noraim said...

akak, bestnya dapat makan. kalau sy mungkin xkesampaian nk mkn. hihi.

Kakzakie said...

Rumah kakak selain coklat, aiskrim juga mesti sentiasa ada dlm freezer. Anak/mak/papa semua sama. Kadang kakak tak makan nasi tapi kami makan roti dgn aiskrim tau... macam Hanis dan cinta hati Hanis kan...ubah selera (sebenarnya kakak malas masak hihi....)

Cik Sara said...

Favorito tu ais krim..heee.. tapi jarang dah makan..
bam2 ada makna?? urmmmm...

yatie chomeyl said...

sedakkknyo..terliur la pulok,

p/s: cito lama tu kot hanis, lo ni irma meme tudung molek doh.

kasihredha said...

comey ar ais krim kat sana :))

dulu akak suka sgt dgn ais krim...tp pelik sekarang dah agak kurang...adakah aging problem??? oh tidakkkkk...takmo ngaku :))

fiza said...

Sedapnya eskem tu ☺☺

Daddylicious said...

kerana melayan aiskrim sebegini lah kami anak beranak hampir2 demam serentak...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x biasa lg makan kat cold stone ni selalu mmg terjah BR jer...sini x der rasanyer CS tue...but eskrim mcD tue mmg fav sepanjang masa weols ni ;))

miss inna said...

wah, sedapnya ice-cream tu. terasa air liur dan meleleh tgok pic tu..inna xpernah lg jumpa cone ice-cream yg plbgai shape mcm tu. interesting!

SiTi AiSya mzm-fc said...

sedap la nampak ais-krim tu..canggih dia punya kon haha..

Hanis Azla said...

sedapnya hanis.. akak yg tgh makan kek SR ni terus teringin nak cari ice cream plk.. he..he..

wida said...

sedapnya..terliur tgk.
wida pon suka perisa vanilla..the best!

Hanamiko Sakura said...

wahhhh... tengok pic ice cream sampai meleleh... sedapnya... kak.. nak satu.. hehehe

Chekgu Azrine said...

suka ice=cream coklat je.. perisa lain kalau jagung suka gak.. yg lain kurang suka.. hehehee

umie naziera said...

panas2 dkt cini sedap maw pekena ice creame nih..huhu

Dalila Hamid said...

mlm ni jugak akak kena p cari ice cram makan.hhee

whitecappuccino said...

sedapla aiskrim tu..wat terkiur je

Gen2Merah said...

mmg nampak sedap.. nyummmi...

Ijah EmoTemo said...

aishh bila tgk aiskrim , tgh batuk2 ni teringin pulak nk mkn aiskrim ngeee.

Cik Pulau said...

skalo..
klu tgk hok mahal2 gni gak..
telan air liur jelah..
hahahaha

Umie said...

sedapnya...nnt nak cari gak la kat area sini...hehehe

hanis, kalau nak amik gambo fuji-san yg lawa, bole pegi kat 'oishii park' ... mmg strategik lah kalau amik gambo fuji-san tu...1 lg, masuk la fujikyu...best tuh!!! kih3x

Soo Hae Daa said...

besh2..sgt best eskrim ni...ritu kte mkn kt Mall of Emirates kot, dorg lps dh lenyek2 eskrim tu siap main lmbung2 eskrem ball tu..ala2 sarkas gtu..mmg kagum...
tp, kte kgsi je ngn hubby...byk n mahal lak tuss...tapi, sedap bbaloi2 kan... =)

Amie said...

oooo...malam2 begini tengok aiskrim...kena tunggu esok ni.

Fatin Syahira said...

waaaa panas2 ni layan eskrem pun sodaaaaappp =')

Cik TeN10 said...

yg 1st tu dia cakap camni :

basic nya, 1 aiskrim + i mix in.
kita boleh pilih aiskrim dan mix in yg kita suka macam list kat bawah ni (no 2,3) , pilih la ikut kesukaan anda

lebih kurang camtu la dia tulis..

i pun suka kon aiskrim jugak !! ngeee :)

Hanis MY said...

@Cik TeN10
yeayy boleh geng... oo gitu eh haha asal nampak kanji bagai terus surrender... arigatou ne!

Asmara said...

alahai kg yone xde cold stone ni. hihi..nti ai gi sendai bwk mkn eskrim ni boleh? hihi..

My name is Pqah said...

sedapnye mkn eskrim.....berkenan cone yg mengembang bersalut coklat tu...saya pun suke eskrim vanilla...mmg umphh...

siti kektus said...

aiskrim br, mmg kite tak pernah lah. tp, aiskrim biasa perisa vanila, itu mmg feveret. hehehe ;)

laskar pelangi said...

waaaaa....telan air liur dah ni.dalam gambar pun dah nampak sedap..kalau real punya mesti lg sedap ni...



;)

puteri nur aqiliah said...

melelh air liur betaO.o

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails