Tuesday, December 13, 2011

Otanjyoubi Omedetou dan RVC special...

Dah 4 hari rupanya blog tak berupdate. Sekarang jadual tak menentu la wuwuwu... adakalanya patik kepenatan, adakalanya kesibukan melanda diriku ini. Sabtu lepas patik mendapat utusan untuk ke majlis tari menari. Eh silap, bukanlah hehe... berangan nak jadi cinderella aje kamu ni penulis oi! Majlis hari lahir rakan blog (hari lahir=otanjyoubi omedetou). Dah lama tak jumpa Kak As sekeluarga di Yonezawa. Kami pernah berkunjung ke sana sebelum ni, nak baca boleh ke ENTRI INI(YUKI), dan juga ENTRI INI.

Majlis bermula dari jam 1-3 pm. Tapi atas sebab tertentu kami lambat sampai ke sana. Huhu, tak dapat memeriahkan majlis. Maka Kak As menyambut kami di rumahnya. Arigatou ne! Sampai dalam jam 4.30 pm. Dah gelap dah masa tu, tak sempat patik nak bergambar dengan yuki di rumah Kak As, Yonezawa ni memang bandar yang banyak yuki. Tebal pulak tu yukinya memang teruja bila tengok. Tapi hari tu tak tebal sangat, baru intronya sahaja. ;).

Plannya nak bawa kek beserta hadiah, namun tinggal angan2 aje, kek tak sempat buat, nasib baik sempat beli pressie utk birthday lady. Seronok sangat, tak sangka boleh makan macam2 juadah. Kak As ni memang pakar masak... terima kasih tak terhingga buat Kak As sekeluarga. Tak sempat nak berposing2 kami asyik borak je sampailah jam 8pm cinta hati patik dah ajak balik. Dia tak nak sampai lewat sangat di Sendai. Nanti kita foto lain kali ye Kak As!

IMG_0018
masa posing ni Kak As menghilang pula, maka saya posing sendirian sahaja. Owh abaikan penulis yang dah bam bam tu :). Ada nasi tomato, ayam masak merah, acar timun, dalca (betul ke ni), papadom, beranika kuih muih dan kek yang membuatkan patik pengsan! Akhirnya dapat juga makan caramel cake. Nak buat macam susah aje huhu, belum sampai seru untuk cuba resipi tu.

IMG_0019
onde-onde, popia, agar2 santan (my fav), puding roti, kuih bakar etc... owh hati patik riang gumbira... alhamdulillah rezeki, bilalah nak jadi pakar masak macam ni?

IMG_0021
dan yang paling tak sangka RVC special buat saya dan cinta hati. Terharu sangat2, rasa nak guling terus pengsan ke lantai tu. Tapi tak terpengsan. Mulut hanya ternganga dan melompat kecil, nak lompat over2 nanti mengalahkan anak Kak As Batrisya dan Haziq tu pulak hehe (masa tu Haqem masih lena dibuai mimpi).Tiba2 rasa macam sambut anniversary pulak. I like Rabu-Rabu. Dalam hati terfikir, eh birthday siapa sebenarnya ni tsk...

Masa tu malu2 nak makan, maka saya dan cinta hati makan kuih dan kek lain dan bawa balik rumah RVC yang super duper special tu...
IMG_0023
masuk aje rumah tukar baju semua, terus mengadap RVC hehe... cinta hati malas nak layan ambil gambar tapi nasib baik dia ambilkan jugak sekeping masa pemotongan kek ni. Maklumlah masa patik wedding dulu tak ada upacara potong kek, maka dengan otometiknya berkhayal potong kek kahwin ahaha... tak menahan! maaf, pisau tak vogue macam pisau wedding (dush!)

IMG_0024
Makan pun pejam mata, sebab menghayati kesedapan RVC special tu. Jutaan terima kasih buat Kak As! i very like! Tak sangka kedatangan kami nak sambut hari lahir Kak As tapi kami pun turut diraikan. Nanti kita dating meting di Sendai pulak ye. Otanjyoubi omedetou sekali lagi dan semoga suka dengan hadiah tak seberapa dari hanis tu :). Semoga berbahagia dunia akhirat...

p/s: bila patik nak story mory trip ke US ni?

29 comments:

Anum said...

sedapnya kek dia

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

adakah uols yg hadiahkan k.as handbag coach ituew???? auwww best leh makan2 gituew...rajin betul k.as buat masak2 khen....jelezzz x leh gi makan hahahaha

Nurnajwa KZ said...

RVC!!!! Isk, terliur dh ni :P

Hehehe, nk raikn org tp kte pulak draikan :)

LydSunshine said...

Syok ah kek tu.

Cik TeN10 said...

Ped velvet cake tu kak as buat ke ?? Omaigod !!!! Oishisou !!! Dh lama tau teringin nk makan red velvet tp belum kesampaian.. Nk buat sdri mcm mendou sket.. Tu yg malas tu..haha

Kamalia said...

Haha..ai pn br nk tye bag coach tu.hanis ke yg bg..wee.tp mmgkn,kak As msk sedap sgt.Kak As buat tempe goreng pun trlalu sedap rasanya.mmg serius sedap..pastu klau msk mcm laju sgt skjp je dah siap..bila nk dtg sini?

Chekgu Azrine said...

pergi US??bestnya Hanis.. cepat2la buat entry.. akak teruja nak baca nih.. eehehe

bestnya Jepun dah turun YUKI!!

Ida,Japan said...

wahhh..hanis, gather2 ngan k'as. erkk...best gitu..byk as masak.mcm2 ada...terliur k'ida tau..dpt RVC special dari k'as ye..suka la dia..

wida said...

sedapnya...mmg syok kalau pndai masak ni kan.'campak' jelah ke negara mana..mesti boleh hidup punya..hiks. tak de lah terindu-rindu masakan malaysia.

eh..wida kat sini pon x rasa lagi rvc ni tau! so jeles...

Asmara said...

nak terpengsan kali kedua haha.. thank you so much for this entry. presento yg super duper best! hehe.. thanks jugak sudi datang. nnti dtg lagi utk next menu. :D (belum tahap pakar lg la lalink):D.
*sorry cake tak sempt nk deco cung2, malu aii kek rupa tu. eh nmpk dapur msk2 ai, hikhik..
eh haah ek lupa sungguh nk bergambar. next meeting nnti, InsyaAllah.. Take care dear! ;)

umie naziera said...

sodapnya makanan.. huhu

siti kektus said...

wah. seronoknya tetiba dapat kek. =)


psst, byk betul kuih malaysia kat atas meja tu. untunglah family dia kan. hari2 terasa macam kat malaysia. hehe :)

Soo Hae Daa said...

wahhh..untungnya....rezki kaknis n cinta hati kan? beshnye nampak sume mknn itu..kek tu nmpk sdap..rvc dan juga kek kaler biru pepel itu..wahhhh...melelehh....

waalllaa! said...

bestnyerrr..nani takpernah pn dpt rasa time bday ade makan2 cam nie..huhu..sedihh..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nnt buat entry trip ke US tu, jgn lupa inform fifi, kdg2 fifi ketinggalan update di dashboard tu!:)

well, banyaknya makanan dia...onde2 versi jepun ke? hehe

Cik SHiNJU said...

RVC.........i loike...yummy...
Syok jer 'patik' tu...dia lak yg dpt cake..hehehe

Amie said...

romantiknya....biwuuuuu....!

Hanamiko Sakura said...

mesti terharu kan dapat kek istimewa..

アヌムちゃん said...

wahh bestnyaaaaa..best btul dekat2 dgn geng2 blogger yg lain ni..sy je ke sesat dekat fukui ni..semua pun jauh nak terjah...wuwuwww..

Teratak Hami said...

Apasal boleh lupa nak ambil gambar dengan birthday girl. Ni mesti malu2 sebab tengok makanan yang banyak... next time kluarkan kamera masing2 ...ok

Ijah EmoTemo said...

wah red velvet cake!! bestt heheh

msredcheesecake said...

Kueh mueh tu nampak sungguh menarik selera.... Tak tahan tengok....

Cik Sara said...

semakin sihat akak dok jepun ek?? hee... Look nice.. nyum2x..

Noraim said...

happy birthday!

dan cepat update psl akakgi trip tuh. tak sabar nak baca. huhu.

Fizah Ibrahim said...

Selamat hari lahir kak nis, err terlewat ucap ko nih ? heehehe

semoga slalu dlm rahmatNya, dipermudahkan urusan di sn okeyh ^____^

♥ p a a n i ♥ said...

bestnya ada orang buatkan..hehehehe weekend aritu my s.i.l buatkan kek tu jugak ><

Kazman & Sue said...

kecur tengok kek tu....

So Shy Lady said...

wah best dpt kwn mcm k as tu ye....pandai dia msk akk pun jeles haha
RVC tu hmmm alahai.....

Hanis MY said...

@Fizah Ibrahim
bukey bday kak nis, tp bday kak as hak buat kek tu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails