Thursday, December 15, 2011

Memories with Momiji...

Memori terakhir bersama momiji untuk tahun ini. Tahun depan tak pastilah sama ada masih ada rezeki atau tidak. Pertama kali lihat momiji di waktu malam diterangi lampu lip lap lip lap. Mungkin warna daun momiji lebih terserlah bila ada lampu. Entahlah patik kurang arif. Ini merupakan trip on the spot senior citizen Sendai. Sewaktu sampai di Matsushima lebih kurang 1 jam dari bandar Sendai, hujan mula turun rintik2. Alamak dah la kami tak sediakan patung sebelum hujan huhu... Maka sedikit tergendalalah outing kami ada malam tersebut. Tak sempat nak posing beramai-ramai. Hujan tak menentu sekejap rintik sekejap lebat... tapi bila dah nak balik makin lebat dan kami terpaksa cari tempat berteduh. Kebetulan hari tu merupakan hari terakhir matsuri berkenaan, wuwuwu... nak tak nak terpaksa redah jugak la kan...

IMG_0106
Harga masuk taman ni 500 yen dan orang sangat ramai, sehingga terpaksa beratur untuk masuk dan berjalan perlahan2, nak ambil gambar pun susah. Dah la patik dan cinta hati sangat tidak arif ambil gambar waktu malam. Pasti hasilnya hancur luluh sehancurnya hati patik ni huhu...

IMG_0110
momiji desu!

IMG_0113
suka sangat dengan warna momiji ni... cute!

IMG_0147
yellow momiji...

IMG_0114-tile
adalah juga beberapa keping gambar yang "menjadi" untuk diabadikan oleh penulis :P, suka sangat dengan susunan lampu di sepanjang jalan. It felt romantic (mulalah nak berangan tu!)... tapi gambar beramai2 blur la pulak, dengan orang ramai menyukarkan kami untuk posing berkali2 ala-ala filem yang kena shoot balik bila ada scene tak menjadi (eceh!)...

IMG_0127
abaikan boots comot tu... dah banyak momiji yang gugur. Cantik pula bila tanah dipenuhi momiji pelbagai warna...

IMG_0129
besar juga pokok momiji ni, kena dongak atas untuk lihat... 

IMG_0144
masa ni hujan dah mula lebat, momiji ni ditanam di tepi tasik dan nampak reflection, sayangnya keadaan cuaca tidak mengizinkan kami untuk melihat lebih lama, orang ramai dah berpusu-pusu keluar dan juga mencari tempat berteduh. Ada bangsal kat tepi tasik tu tapi dah fully occupied, terpaksa kami cari tempat lain, berlari-lari anak berpimpin tangan dalam hujan, owh such a romantic moment (haha tak habis2 berangan)... 

p/s: tiba2 teringat watak jahat dalam power puff girls monkey mujojojo (betul ke)... haha apakah?


35 comments:

yatie chomeyl said...

"sususan lampu" tu gapo hanis? eekekekke

umie naziera said...

cantiknya,dah macam i-city dekat shah alam..heheh

Hanis MY said...

@yatie chomeyl
haha perkataan baru, tok tahu ko? arigataou ne, betul doh, biasolah i key miss typo...

Kazman & Sue said...

cantiknya daun pokok momiji ni...

amirah said...

lawonya momiji ni..macam2 kaler ade ek

Ijah EmoTemo said...

wahh lampu sana sini... cantikk ;)

Tea said...

cantiknya... rasa nak hanimun kat jepun tengok blog hanis ni.. romantik sgt kalian..

Chekgu Azrine said...

untung betul Hanis dapat merasa macam2 duduk negara orang erk.. syukur.. hope 1 day anak2 akak dapat jugak merasa benda2 ni...dah umminya tak berapa nak pandai nak belajar obersee.. hehehe

Asmara said...

wah dah cantik la tu gambar tu. sama la masih x gheti setting utk malam. nmpknya kene pegi kelas ni. haha..
*cantik tmn ni kan. haritu nak masuk tp x smpt dah lewat petang. tengok gmbr hanis pun jadilah. :D

Akak Kopi said...

cantik sangat ni. feeling2 autumn in my heart dah rasenye.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai x pernah terjah tgk momiji yg ada lampu lip lap lip anak mami ni ngeee kirei ne....uwaaa bestnyer next yr dah nk back for gud ekkkk...tinggal ai sesorang kat cini....nangesss

So Shy Lady said...

aiyakkk t.dpt tngok k indahn momiji. puas tunggu gmba t.klua ni... lenkali dtg lg T.T

kasihredha said...

comeyyyy nya...
nok gi retekkkk

dwaty said...

cantiknya hanis...

Daddylicious said...

ict semua bunga lampu tapi tak secantik bunga2 hidup ni...

Hanis Azla said...

Subhanallah.. cantiknya pokok2 tu hanis.. tepegun akak tgk..

Hanamiko Sakura said...

lawa la... bestnyer... ^_^(muka tengah menikmati kenangan bersama momiji hehe)

Anonymous said...

Nikmati sepuas2nya ,nnti mesti rindu ketat2 punyer....

wuwuwu x menahan gloves purple tuuuuu...look like MJ but in woman version ...wuuwuuuwu...

lampu deret2 tu kalau tngkp gmbr u dok kat tgh2 mesti cantik...

Anum said...

wow bestnya
sweet memori

c'axoera said...

jeless >_<


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

Kakzakie said...

Romantik suasananya Hanis... kakak bayangkan lepas tu berlari anak masa nak selamatkan diri terperangkap dlm gerimis.... pokok cantik-cantik, berlindung bawah pokok huhu... cantik

Noraim said...

momiji tuh apa kak? pokok bunga ke? nampak macam daun kering je tapi cantik :)

Cik TeN10 said...

ahaa plg cantik skali part tasik tu la !! nmpak mcm dua alam !! rsa mcm nak terun dlm tasik tu pn ade gak.. lampu2 tu mmg sgt cantik kan.. seriusly terbaik !!! kitorang masuk free sbb sensei belanja..

try makan hotate tak ? ngn ape nama ntah lg satu tu.. seriusly sedap !! rugi kalau tak mkn.. ngeee

Cik Pulau said...

comeynyo..
momiji..hehehe,..

kak..
nk make pulut dakat pulok doh.. ado ko sano.
klu xdop. blo balik kg keno cari tu kak.. hehehhe...

Papa Mifz said...

ini daun dalam citer mohabaten hindustan tu kan...hehe

My name is Pqah said...

Romantik sggh suasana kat situ....dgn daun2 momiji yg cntik...subhanallah....

msredcheesecake said...

Momiji tu mmg bercahaya cam tu ke atau sebab lampu? Cantik la....

siti kektus said...

cantek sangat. =)

laskar pelangi said...

aduhai..........cantik sangat! memang tak puas posing ni...

Hanis MY said...

@Anonymous
Comel kan love i hehe ferasan...

p/s; dah ambil gambar cenggitu tapi tak jadi, blur wuwuwu...

Hanis MY said...

@Noraim
lawak la aim ni momiji tu yang akak tunjuk dlm entri tu nama omputih maple tree...

Hanis MY said...

@msredcheesecake
yg close up tu mmg warna dia, kalau yang ambil dari jauh tu memang nampak extra cahaya sebab ada lampu...

whitecappuccino said...

super duper santik lah!

♥ p a a n i ♥ said...

rse mcm ade satu blogger ni pun penah updet pasal daun ni! hihi mmg shantek!

LadyBird said...

cantiknye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails