Monday, December 26, 2011

Red checked...

Biasanya dah nak dekat akhir tahun ni banyak concert kat tv. Tengok pun secara kebetulan je. Ramai juga retis jepun yang memilih pakaian red checked ahauuww baju kotak-kotak merah gitu hehe. Dulu zaman muda mudi suka sangat pakai baju petak2. Sekarang dah jarang, ada juga beli sebab nak matching dgn cinta hati hehe... (matching aje kamu ni!)

Bagi peminat SMAP (i biasa2 je hehe) mesti dah sedia maklum dengan fashion pakaian mereka ni. Pelik aje semuanya, kadang tak cantik pun hehe (di mata patik la, mata orang lain tidak ketahuan... hik2).
IMG_0001
tolonggg... masih belum kenal semua ahli kumpulan ni hehe... 

IMG_0002
wahh satu set red checked gitu (hujung kiri) nasib topi pun tak checked juga ye. Patik tak pernah pakai seluar petak hehe, jacket petak kecik2 comella tapi kalau petak besar dan warna pun mengancam fuhh tak berani nak pakai hehe...(i kan pemalu, dush!), kalau dah retis nak-nak retis jepun harus la pakai yang stylo dan pelik...

Yang bukan retis pun ramai yang pakai pelik2 bermacam fashion. Pernah nampak "patung berjalan" kat sendai hehe, bukan apa mereka dress up betul2 macam patung dengan gaun kembang, handbag comel dan stokin panjang. Jarang2 je nampak. Mungkin lebih ramai di tokyo dan pelbagai jenis lagi di bandar metropolitan tokyo tu... seperti harajuku, shibuya dan sebagainya, contoh macam di bawah...
 nama fashion ni classic lolita (source from HERE)

Macam2 betullah depa ni kan hehe...


26 comments:

Anonymous said...

sibuk je nak cite pasal konsert...I tgk konsert dpn mata ,U dpn tv je..sila jgn jelezzzzzzzz.wuwuwuwuwu...

p/s :I mmg suker pakai checkered shirt...sgt2 cantikkkkkk...

Anisa Hang Tuah said...

clasic lilota..comel :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jgn kata SMAP ramai retis kt sini fail bab Gaya
Suka hati theyols mix n match sometime nmpk ugly giler
Berkilat sana sini....nangesss sgt burukkkk!

umie naziera said...

comelnyerr..mmg mcm patung berjalan..bawk balik sorang yer??hahah

アヌムちゃん said...

smap tu muka ingat..tp nama xingt2..plg ingat kimutaku je..heheh..sy pn tgk rncgn tuu..rmai btul pnyanyi yg best2 mlm tu kn..heeee

Asmara said...

music station jumaat haritu eh? patut xde movie.
*yg kenal shingo, kusanagi (sbb kes naked dia tu) ngan kimutaku je. haha.. yg hujung kiri nakai kot. patik pun tak brapa nk kenal. :D

Nur Liyana said...

kawaiiiiiii......!!!!

interestingnyer...

bila yana nak pergi japan nie?? ~

whitecappuccino said...

wah! macam ni ya classic lolita?

kasihredha said...

kalau budak kecik pakai sure nampak cute kan.

tak sabar nak tengok tuan teri pakai baju pregnant :)

Eera Shera said...

best ke kump smap tu? baju bdk pompoan tu dah mcm dlm anime hehe

Chekgu Azrine said...

akak suka jugak tp mcm pelik tgk depa ni pakai.. hehehe.. akak suka jugak checked ni.. tp tgk yg cantik je la.. ada yg xlawa sis.. huhu

gedek! said...

kirim salam kat awek nipon sorang....

hehe

Amirah Adnan said...

dorang berani berfesyen! tapi tak delah terlampau sgt mcm artis mesia kan? hehe.. cop2.. xtau2 :p

Woofer Storm said...

nampak pelik sis,tapi unik lah.heeh

#jepun dah turun salji kan?hehe

aimie amalina said...

pehhhh
sgt berani kan
hehehehehe
tapi mungkin itu budaya deme kan
unik jugak :))

Tea said...

mase ni kena tengok yg cantik2 jer tau...

Cik Pulau said...

pelik2 pun kak..
loni kat msia ramai jah hok duk tiru paka pelik2 neh.
niru sangat bnda pelik2 ni..heran la.. hihihi..


kak.. baby sihat?? heheh

Rai said...

tengok muka kimutaku je..tak perasan fesyen dia..hahaha...

Kakzakie said...

Kakak nie dah tak minat bab konsert-konsert samada tv apa lagi kalau nak kena pergi padang/stadium Hanis...

miss inna said...

inna pun suka bj petak2 nie. klo pndai bgaya, memang nmpk cun la...

classic lilota. klo bukan2 kecik pakai, mesti comel kan..^^

Munnafendy said...

pesen jepun ni pelik2 eh..huhu

So Shy Lady said...

hamba fesyen btul lah diorang tu kan

Hanamiko Sakura said...

hahaha... maybe fashion2 orang jepun ikut dalam komik... tak pun dalam citer anime... citer anime kan ada yang pakai pelik2... gaun kembang semangguk... reben besar2... rambut warna warni... pakai lens pun warna warni... ^^

My name is Pqah said...

Dulu2 (zmn muda2 sikit) suke jgk download video music station sbb minat dgn News (1 company ngan SMAP)...tapi sekarang dh mls....

Umie said...

haaha..aii pun tau nama si kimutaku ngan kusanagi aje..yg lain xtau nama..;-)

betul2x..kalau uols jenjalan tokyo mmg salu jumpe la geng2x fashinista tu..last 2 weeks masa aii gi nippori jumpa sorg minah jepun berpakaian classic lolita blue colour...hehe

amirah said...

red checkered namanya ek..akak taktau pon hanis..agaknya akak ni dah senja..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails