Thursday, February 16, 2012

Baskin Robbins deco pop chou...

Dah macam nama Jay Chou pun ada... Teringat lagu An Jing, eh bukan anjing woof woof tu tau tapi an jing kat sini maknanya silence, ok surrender tak boleh jadi cikgu mandarin hehe...

lagu ni saya kenal time belajar master dulu, masa guna satu alat ni selalu jumpa chinese student ni. Dia yang ajar lagu cina ni semua hehe... xie xie ni...

IMG_0272
comelnyaaa ada rabu... i likeee rabu rabu.... BR khas di bulan februari. Ice cream 3 scoop pada harga 980 yen. Dulu masa awal preggy suka makan sayur buah etc tapi sekarang ni asyik nak makan kek, puding, ice-cream, chocolate... adoii pengsan cenggini. Memang tak boleh nak tahan2. Keinginan tu membuak2 sangat. Nasib la kek dan puding tu susah nak dapat sebab keluar makan kat luar, jarang ke kedai yang ada jual "desert" Konon nak buat lawak padang pasir heh. Kenalah buat sendiri, tsskk... 

IMG_0275
perasa baru... tapi lupa nama hehe ampunnn... something berry gitulah, macam makan chewing gum... hilang rindu kat eskerim favorite iaitu paddle pop!

IMG_0270
new york cheeese cake. suka! suka!

IMG_0271
jamocha coffee...

sekian sahaja ice cream buat masa ini sampai habis pantang (eh yeye je... boleh percaya ke ni?). Opss semua ni bukan makan seorang diri tamak haloba. Share dengan my love la hehe.. pengsan nak makan semua tu...

45 comments:

Cik TeN10 said...

Sejuk2 ni mkn ice cream smbil duduk kt kotatsu mmg best !! Layannn~

c'axoera ヅ said...

comel tapi tak makan benda main gini >_< hukhukhuk

fiza said...

Amboi...byknya mkn eskem...hehehehe...selera ibu ngandung.

Noraim said...

amboi kak kemain lagi make aiskrim tu. hihi. jange make hok manis2 sgt kak.

Hanis MY said...

@Cik TeN10
takde kotatsu wuwuwu, duk tepi danbo jelah...

Hanis MY said...

@c'axoera ヅ
tak makan? bagusnyaaaa tabik spring!

fazilzura said...

hai dear... amboi makan eskrem kan ..

eh awk ngndung ke? TAHNIAHHhhhh .. bile due nye tu ?

ijayuji said...

Salam hanis! kita JAKUN ehehehe... tak pernah singgah BB mkn sekrim biasanyer singgah yg lagi satu kedai sekrim tu haaa.. lupa pulak namanyer ahahaha... tp skrg ni jarang mkn sekrim mcm ni, nak mkn sekrim yg berperisa buah buahan, atau sekrim btg tuuuuu :D kira skrg ni dessert2 ajer lah niii :D kita dulu2 sumeeeee kita makan cuma bau bwg jer tak boleh mcm nak pengsan kalau kupas bwg akakaka..

アヌムちゃん said...

waa sdpnyee k.haniss.nak jugak eskem..huhu
aa dlu pn sya suka dgr lagu jaychou hihi.

Hanis MY said...

@ijayuji
kite pun jakun jugak kat sini je baru kenal eskerim cenggini sebab takde paddle pop hehe...

Titisan Hujan said...

waa..bestnye eskrim

Asmara said...

kite makan eskrim gak tadi tapi meiji je. Batrisya kene ulser 3 hari makan aiskrim Alhamdulillah cepat baiknya. sejuk2 ni pun ulser nak dtg. ;)

yatie chomeyl said...

lamo doh xmake BR, kelik msia xgamok nk make..mahal terlajok hehe

Amirah Adnan said...

sedapnyo laaa.. sokmo terliur tgk makanan2 hok kak upload.. huwaaaaa

Anisa Hang Tuah said...

kak hanis..okey nis terliuq..terus paksa ayah nak baskin robin gak!

kema said...

huhu,sedap nyeee.....nak jugeeee~

Ijah EmoTemo said...

wah sedaaaapnya!! cumil pun cumil ni heheheh

laskar pelangi said...

adus la...wak trliur plop male2 ni...ehee~

nuwairani ismail said...

ala....kenapa tayang gambar eksrem....stres! huhuh....teringat dulu pernah makan eskrem yang konon2 paling sedap di sapporo...ada sos caramel kat atasnye...tak tahulah berapa yen...macam 3++ yen kot...tapi memang eskrem terbaik lah!

kyo_9 said...

fuiyooo..
layan aiskrim BR tu..
saya makan aiskrim murah2 jer waktu fuyu nih..

kui3

Woofer Storm said...

skg ni sis amik phd ke??

sdp ..nyummm lapar pula rasanya..ehhehee

Woofer Storm said...

skg ni sis amik phd ke??

sdp ..nyummm lapar pula rasanya..ehhehee

Cik Pulau said...

olohh sedaknyohhh ais krim.. sero po nk g cari aiskrim slalu neh.. huhuhu

Cik Pulau said...

olohh sedaknyoh aiskrim...sero po nk g bli slalu neh.. huhuhu

nur easy said...

sblm pantang betul2 tu, boleh jg rasa sikit dulu..;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oishii sou
last weekend uols terjah gak
luv luv sempena valentines khen...
ai loikeee

amirah said...

eee...bestnya kan hanis..akak pun skrng ni dah last trimester asik nak makan benda manis2 je..hari2 hersey's..dah sedor diri ada diabetics..hehe

Hanis Azla said...

tgk gmbr pun dah buatkan akak teringin sgt2 nak makan aiskrim BR.. rasa mcm nak keluar pi beli skrg aje.. he..he..

シャイマ said...

i suke peanut butter and chocolate. kat msia selalu mkn yg tu. tapi kat nihon ni takdeee. sobss.

Hanamiko Sakura said...

sedap nya.... eskelem... nyum..nyum...

umie naziera said...

seyesly,bila tngok nie tross tringin..haii

LadyBird said...

aiskrim.... sedapnyer..

senyumSOYA said...

nok skit kak... lapa tengok mugo lagu tuh,...kih2~

happyichigo♥ said...

yum yum...
takpe hanis makan dessert manis2, chocolate, ice cream, cake, pudding..nnt baby hanis pun manis!! pipi 2 scoops of starwberyy ice cream!

kay_are said...

ni anak nak makan ke ibu tu yang nak makan kak? ni bukan macam ngidam je ni.. lame dah tak singgah sini =)

wida said...

sedapnya...wida pon time preggy ni suka mkn aiskrem.tp x leh mkn selalu lah..sebab manis..hehe.
selalunya beli airkrem hydrogen kat tempat org refiil air mineral tu. airkremnya x manis..tawar. rasa sejuk jer..

Munnafendy said...

ya ampunnnn sedapnya eskrem!!

ye ke boleh tahan smpai habis pantang tu? haha

LuN@_aiDi said...

sama ler kak hanis, skng neh
baby inside my tummy asek nak mkn baskin jer..ice cream laen xnak!
pantang lalu depan shop baskin!
mula ler terliurr..
kang tak kasi takut meleleh lak air liurnyer nnt..hihihi

lisa said...

nak jugak!! hehe jaga makan :)

Papa Mifz said...

wow wee...sedap nye ice cream tuh..tapi sejuk2 mkn ice cream tak ngilu ke gigi...huhu

H.J said...

wow..terliur habis doh ni,,haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nyum2 ice cream, walaupn tgh tak sehat ni, zuan masih nak makan ice cream :D

sillyme said...

sedapnye! :)

CikUna said...

huhu.. akachan yang nak makan ke mummy die yang mengidam nie... hehe

\\( ^_^ )//

Queen said...

orang kata makan manis2 nak dapat anak perempuan...org katalah.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails