Wednesday, March 28, 2012

Lagu ah ah...

Setiap kali minum air ni mesti teringat lagu ahmad... "ah ah ahmaaaddd". Tak tahu siapa yang nyanyi, dengar secara tak sengaja di radio sewaktu balik cuti2 mesia suatu masa dahulu. Bila cari di YouTube jumpa nama Arrora Salwa. Memang tak kenal.


Sedap la air earlgrey ni, tak kisah brand apa tapi mula kenal earlgrey dari ahmad tea , masa tu minum di rumah kakak (kakja), letak sedikit gula merah yumm... tak letak gula pun best jugak... sekarang dah kurang minum sebab black tea ada banyak caffeine berbanding green tea, chamomile tea etc...

Alhamdulillah dapat makan makanan yang di bawa oleh kakak (kaknim). Sikit pun jadilah, nak bawa banyak risau tak lepas di kastam haneda. Mereka naik AA X, semua berjalan lancar, seat pun luas dan selesa, berbaloi dengan harga promo yang dibeli. Tadi dia sekeluarga nak pergi disneysea Japan. Saya dan en suami jadi tourist guide yang tak berapa bertauliah. Serius penat nak pengsan jalan bawa perut 7 bulan plus ni.

Esok mereka nak enjoy Disneyland Japan pula. Mungkin lebih banyak attraction yang dapat dinikmati oleh anak buah yang petah bercakap. Dia dah lupa auntie dia ni yang dulu pernah jadi nanny dia sekejap masa zaman tanam anggur. Siap cakap mummy's sister. Adehh lawak betull... semoga mereka enjoy trip di sini setakat yang termampu dan serba kekurangan je rasanya. Tak dapat nak jalan banyak tempat sebab next week masing2 ada discussion dengan sensei.




23 comments:

mzhany said...

hana sihat? hihi take care dear. macam menarik je ahmad tea tuh ;)

Amirah Adnan said...

jago akachan molek kak.. hehe

PinKy MoMMa said...

nak pergi disneyland???? sronokkknyer...kim salam pakcik mickey eh nis ;p

Hanamiko Sakura said...

lagu ahmad... hehe... tak tau apa motif lagu tu...

wahh... mesti seronok dapat jalan2 dengan family.. :)

yatie chomeyl said...

molek jale bnyk2 ni hanis, nti sene nk beranok hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ader ekkk lagu tu hikhikhik
Baru taw
X sabaq nk jmpa si kecil tu
Blh Kwn ngan Adam nnt
TC babe!!

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

saye lg suke lady grey dr earl grey..
rase lg lite n bau lemon ckit..
kakak saye beli 1 kotak besar tym blek blaja dr UK..
dh dekat setahun blek x abes ag..haha

nuwairani ismail said...

hmmm....dah 7 bulan ek...cepatnye masa berlalu...nani turun haneda hari tu terus ke domestic terminal. tak sempat nak jejak kaki ke bumi tokyo pon..

Umie Naziera said...

first time dgr lagu tu kan rasa macam macammmm ,ngekss..tah apa2

me suya said...

mana gambar terbaru nyer akak.. mesti makin comel.. :)

me suya said...

mana gambar terbaru nyer akak.. mesti makin comel.. :)

aniswany said...

perut dah 7 bulan plus ?
waaa x sabar nk tgk bb =D

amirah said...

kalau dgr lagu tu akak mesti teringat anak akak,,..huhu apakah?..larat ke tu nak jenjalan? takpe..jln bebanyak tp jgn lebih sgt takut penat

Kazman / Sue said...

wahhh...jadi tourist guide yee...

tergelak kejap baca ayat " Serius penat nak pengsan jalan bawa perut 7 bulan plus ni."

Sebab teringat masa ni dulu jalan dah macam penguin... heee3x

ijayuji said...

Salam hanis! 7 bulan??? how time fliesss! sekejap jer kan kan.. 7 bulan? kita masih bergiat aktif dgn aktiviti mengukur jalan ehehe... alhamdulillah masih sihat, moga hanis pun diberi kesihatan yg baik insyaAllah!

Zaza Fakharuldin said...

akak, akachan ape khabar? hehe

Noraim said...

kak hanis, td kea maso mulo2 bukok blog kak xleh. dio kato not found. byk kali la refresh pun xleh jgk. huhu.

earlgrey ni sero gano kak? supo tea ko?

7 bule doh eh kak? hmm, pahni cuti jare doh online mesti terlepas tgk akachan. huhu.

norliha said...

take care yourself Hanis and akachan too.

Asmara said...

Enjoy! Hati2 ye Hanis. Harap2 dpt jumpa yuki. :D

Mia Adriana said...

akk, best kew dok ngra org?

msredcheesecake said...

woaaa tingin nk gi disneyland jepun.... asik tengok gamba jer...

whitecappuccino said...

sekejap jer rasa dah 7 bulan + yer?

CikUna said...

waahhh .. akak !!! Assalamualaikum...

hehe baru je nak jenjalan ni,
hurm anak buah lupe eh?
cakap je akak ni mama hanis yang cumil lagi cute tu.. lalala

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails