Monday, March 5, 2012

Yuki.... ame...

Hari ni masih lagi perintah berkurung. Tunggu betul2 sihat baru pergi lab. Rasanya inilah demam selsema paling lama. Sebelum ni boleh makan ubat. Tapi sekarang memang elak dari mengambil sebarang jenis ubat. Risau la, walaupun ada beberapa ubat yang boleh diambil oleh ibu mengandung tapi seboleh-bolehnya cuba elak.

Esok ada eksperimen, harapnya badan ni dah betul-betul genki. InsyaAllah, dengan izin-Nya. Bangun waktu subuh tadi memutih yuki di luar rumah. Macam tak sangka ada yuki.

IMG_0635-tile
Subuh agak awal sekarang dalam 4.35 am. Tapi kat luar tu takdelah gelap sangat. Sila abaikan jaring2 pada tingkap tu hehe...

IMG_0642-tile
ini pagi tadi.... bila rasa tak sihat, nak keluar rumah posing dengan yuki pun tak lalu huhu... tak teruja seperti biasa. Waktu tu yuki dah berhenti diganti pula dengan hujan... erk... ye hujan atau nama jepun dia ame ("me" macam sebut merah). Nasib baik juga hujan, kalau tak mesti jenuh juga my love nak bersihkan yuki tu....

IMG_0649
lokasi sama je hik2... cuma yuki nampak macam tebal sikit. Bakul basikal tu tak menahan! penuh dengan yuki... comel pula tengok.

IMG_0662
seperti biasa, senaman paksa rela... dia tak perasan isteri dia tengah skodeng dari tingkap....
 
IMG_0666
clear-kan sedikit bahagian belakang supaya senang nak undur nanti... Sebelum masuk kereta baru my love perasan, tersengih kemudian cebikkan mulut tanda penat dan lidah hampir terkeluar, menandakan dia dah penat bersihkan yuki hehe...

p/s: alahai kupon....

32 comments:

sabar kagawa japan said...

salam kak hanis....tebalnyeee yuki....syok...sini pon sejuk..smlm 2 degree ntah mcne laaa kalo dubai turun yuki....mmg org paling mcm xbetul tuh kite la..hehe

Noraim said...

ado lagi lonie yuki kak eh? buke ko sapa bule ni? hee.

tebalnyo yuki ni. mesti sejuk sgt kea denu.

teringn sgt nok gi jepun tp xdop sapo nok bawok. hihi.

umie naziera said...

usha laki sendiri ikut tingkap..heeee

wida said...

take care hanis..
yelah, time preggy ni memang takut sikit nak mkn ubat2. sebab tu wida byk mkn ubt homeopathy jer..tapi hanis kat jepun, nak cari mcm mana pulak yer.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Sini ame start from mlm smlm lg taw
Berhujan la weols kt sini
Dah nk tukar musim
Owh ai nmpk mini Chomell u kat sblh tu
Mmg penat la nk buang yuki kt parking tu
Seksa dh Kena sekali.....x best ngeeee

Get well soon babe...mkn ubat taw!

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

get well soon, hani-chan =0).
seronok nengok yuki..vi blm ada pengalaman jumpa yuki...timbunan yuki dalam bakul basikal sungguh comel =0)

blog-tips-kurus said...

nak yuki! hihi!

Kakzakie said...

Betul Hanis... masa preggy nie bukan asal boleh terus telan ubat-ubat tu... kalau boleh bertahan elakkan...

Kesian en abang Hanis tu terpaksa bertarung dgn Yuki sebelum masuk kereta ye...

Chekgu Azrine said...

nak main yuki!!!argghhh..jeles!!

DaZzlingLilLy said...

hehehe..comel bila raga basikal penuh dgn yuki..

Queen said...

cepat sembuh..banyak2 kan rehat.. =p


tengok yuki rasa best je..tapi kaau hari2 hadap yuki mcm ni..mesti penat kan.. =)

takpe...ada hikmah.. =p

Anum said...

sejuknya...... mesti syok main salji nie :)

Kamalia said...

odaijini hanis..kena minum air kosong banyak2,jgn lupa mkn mikan jugak..
kat sini tak stop lagi yuki turun..dari subuh jugak tu..

amirah said...

tebalnya yuki...camne kete nak jalan ek..eh, kete jalan ke? hehehe..kalau tak tahan kena mkn ubat tp jgn byk sgt..nanti susah nak baik..

diana said...

WAH TEBALNYA...TAPI CANTIK LA SUASANA DIA KAN...??;)

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, kak hanis.. :( kak hanis & akachan sihat tak? jaga diri k. tebalnyaaa yuki @_@ nisa suka yuki dalam bakul basikal tu ^__^

rabu rabuuuuu kak hanis <3

Asmara said...

hari ni main hujan. skrg dah jadi yuki comot. huhu.. tak best jalan atas yuki comot.

Kazman / Sue said...

ni demam pasal main yuki lama sangat agaknya kot...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel btol yuki dalam raga tu.. sini asyik me me me ajer..tapi sedap jugak tido sejuk2 :)

Hanamiko Sakura said...

hehehe... main intai2... chak! hehe

yatie chomeyl said...

odaijini hanis, make epal kukus & madu molek utk reduce selsema

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

the worst part of snow~ best waktu main, tapi not waktu clear out kan..hehe

Mr.Clive said...

walaupun nampak menyusahkan,tapi gambar ni setailo pulak tgk...hehehe :P

ieda said...

oo disana panggil yuki ye ..
lucu jugak nama dia ..
tebal tuu dik
sedapp nyeee leh tgk life salji nie ;)

Titisan Hujan said...

ala..so sweet akak dgn incik hasben

moga akak baik2 sj disana yer

Ijah EmoTemo said...

waaaaa tebal gila yuki!! heheheh..

get well soon kak hanis. take care ye :)

lisa said...

penuhnya salji :D jaga kesihatan tau sis ! :)

Ros said...

Salam Hanis,

kak Ros tengok bestnya yuki ni....pasai kat Malaysia ni tak dak yuki turun pun he.he.he...

kasihredha said...

seksa juga nak bersihkan yuki tu kan.
cantik le gambar yuki dan basikal tu

kasihredha said...

semoga cepat sembuh ye

Munnafendy said...

alor sweetnye u oll bdua ni...hehe =)

Lieya said...

Wahhhhhh saljiii.. tp seb baik Malaysia takde saljikan... kalau tak kompemmmm macam tu gak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails