Saturday, May 26, 2012

Sendai to Narita..

Sejauh 378 km. Kalau tengok masa yang tertera di google map, 5 jam 36 minit. Kali pertama ke Narita denga kereta. My love confident nak pergi sebab tak perlu meredah bandar dan highway di Tokyo yang bersimpang siur dan mengelirukan.

 from google map... kami takkan lalu highway tepi pantai tu dan akan lalu highway yang dalam kotak tu.

Tak sabar nak jumpa mama dan abah. Perjalanan balik dari Narita nanti mungkin singgah solat dan regangkan urat (eceh) di rumah Ayu ladychenta. Segan sebenarnya. Sudah tentu Ayu akan masak macam-macam. Takyah susah-susah tau (bajet Ayu baca entri ni hehe). Sambil tu bolehlah passkan barang dari malaysia yang dikirim oleh Ayu. Semoga perjalanan kami berjalan lancar. InsyaAllah...


19 comments:

waalllaa! said...

take care kak hanis..semoga selamat pergi dan balik..

waalllaa! said...

take care kak hanis..semoga selamat pergi dan balik..

FnF Simple Life said...

narita dah dekat sgt ngn chiba...dlm 30minit je...jom singgah umah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Sempat lagik update ai terrrrrrrbaca la plak ngeeee
Suka2....jumpa esok babe
Drive elok2 n TC na (^_−)−☆

kasihredha said...

amin..nak ambik mak abah di Narita ye
hanis bila dijangka bersalin?

Farah Shamsudin said...

drive safely dear..

Umie Naziera said...

have a great journey yawww

radziah AR said...

mak abah dtg nak menyambut cucu ye... seronoknya ada mereka...(huhuhu)Hanis, semoga selamat perjalanan pegi n balik, dan selamat juga utk hanis...tak lama dah nak jadi mama...

Tea said...

Ogenki desuka mommy Hanis and bb?

Lama tak blogging.. Jenguk sini dengan doa agar selamat semua..

Part makan tu yg tak sabar..

norliha said...

Hati-hati Hanis...
mama dan abah nak jaga hanis masa berpantang ker....

wida said...

jauh berjalan tu..take care

Hanamiko Sakura said...

travel @ japan lagi.. ^_^ take care sis ^^

Asmara said...

seronok la tu parents dtg. hehe.. moga selamat semuanya ye.
*sakit pinggang duduk lama2 dlm kereta, ingat lg jugak masa 8 bulan preggy pergi Narita, kene berhenti duduk melunjur byk kali. Tsukuba ada masjid, dah dekat ngan narita. ;)

Chekgu Azrine said...

have a safe journey dear sis!!

c'axoera ヅ said...

inshallah :)

Kamalia said...

hehe..kami mmg turun tokyo naik kereta..tpi,kalau nak balik kena shinkan..penat sungguh.
alhamdulillah,dah selamat sampai.

d_LA said...

mama abah gi jepun nk jaga k.hanis ko?behnyo...ado family jaga best sikit kam..tok lamo doh k.nis, hope selamat la sumo2 deh dan dipermudahkan segalanya

amirah said...

parents hanis dtg jepun ke? waa bestnyaaa

Noraim said...

mama dan abah kak hanis ado jepun ko?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails