Sunday, June 3, 2012

Goma ice cream...

Semalam dan hari ni bawa parents keluar tapi dekat2 jela. Kesian juga terperap di rumah. Sementara masih belum berpantang ni, lebih baik ambil peluang ni. Sebenarnya nak ke Yamagata tapi abah ada cakap nak tengok kesan jishin dan tsunami 11311 di Minami Sanriku. Semalam dah pergi tapi yang dekat Sendai port je. Lepas lunch tadi patik bertanya sekali lagi, mama cakap tak nak pergi. Lepas tu blur nak bawa ke mana. Last2 bawa mereka ke Genbikei, Ichinoseki...

Ingat nak bawa mama abah makan flying dango di genbikei tapi waktu kami sampai dah tutup pula huhu... ada dango kedai lain tapi rasa macam kurang special sikit hehe mengada-ngada betul... dalam banyak2 perisa dango saya suka goma = black sesame. Tiba-tiba ternampak ice cream perasa goma terus beli...



Goma ice cream... nampak macam kurang menarik kan? But i do love the taste. Oishii!

Alhamdulillah mereka suka dango, dan suka perasa goma juga . Pernah beli goma dango di coop tapi rasanya tak sama... Tak sesedap makan di Genbikei ni...

Walaupun sedang menunggu waktu nak bersalin di rumah, selagi mampu saya akan cuba siapkan kerja sebanyak mungkin, yosh gangatte to me!

Terima kasib di atas tips, nasihat dan doa dari entri semalam. Patik sangat gembira dan bersyukur punya rakan blogger yang sangat prihatin... ailebiu all (heh over!)...


19 comments:

Nana said...

wahh..rasa apa ni?sdapnye..

laskar pelangi said...

Hehehe nampak kurang menarik sikit..maybe sebab warna kot..=D

kasihredha said...

goma tu apa?
best ye...nak rasaaaa...hihi

Syigim said...

mmg nk baca psl posting ni pun sbb terpandang gamba ice-cream yg unik sgt tu! patutlah kaler dia camtu, flavor black sesame! intesting!!

sue-sama said...

wahhh...menariikkkk sgt ..tu belum rase lg tuuu

keli menari said...

I lebiu kak ! Haha over jugak nih.

Sedap2 aiskrim ni.Malysia tengah panas2 ni.Sedap gak layan ni.

☆彡Mitchell Cullen said...

Sya terus mengidam want to eat ice cream pula.. Sok mo makan ice cream lah haha

Hafizin Jamil said...

aiskrim sedak musim2 panas ni..haha

::tak habis lagi belajar..cuti musim panas jah..haha

Anum said...

nampak sedap

Nini D.. said...

slurrppp....sedapnya!
dah ready ke barang2 semua?..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

夏 dah tiba mcm2 pesen eskrem yag boley rasa nnt....ai loikeeee!!

wida said...

tgk mcm x menyelerakan..tp sedap yer

Nuwairani Ismail said...

baru tahu mama abah hanis ke sana..wah! bestnye bawak org jejalan.. kalo ke sana tak makan ice cream memang rugi! sebab eskrem kt jepon best2!

Anisa Hang Tuah said...

hambboiiii comeynya askerim

amirah said...

eee...tak sabar nak tengok baby hanis..sure comel sgt..

Asmara said...

menarik! tp x pernah rasa yg goma. tp paling feveret matcha eskrem. nyum2!

Farah Shamsudin said...

saya peminat eskkrem tau.. sedap tak tuu?

Mr.Clive said...

nakkkkk ice cream tu jugakkkk!!!hehehe

~Beb~ said...

terujeeee jeee nk coba..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails