Wednesday, June 6, 2012

Rindu pada DC...

Ini entri menggedik. Rindu pada benda yang tak sepatutnya hehe. Pergi Ikea bukannya nak beli barang kat sana tapi sebab nak makan kat situ je. Mulanya tak tahu apa2 pun tapi bila kakak bawa dan kenalkan makanan kat situ terus suka. Al-jakun la sikit, kesian kan huhu. Ice cream kat tingkat bawah dekat dengan kaunter pembayaran tu pun sedap... (entah ada lagi entah tidak).

Tiba-tiba rasa rindu nak makan di Ikea... rindu pada DC @ daim cake. Sayangnya dah tak ada pulak daim cake tu. Masa kakak patik datang sini baru2 ni patik kirimkan padanya daim cake. Tapi yang dapat adalah seperti di bawah ni...



nak sebut pun tak reti hehe...



Sadiss... rasanya tak best macam daim cake, walaupun pada mulanya nampak menyelerakan tapi bila makan, tak mampu menghilangkan kerinduan pada DC, patik masih teringat akan rasa daim cake wuwuwu. Ceh over betul haha...

p/s: cerita basi di Aomori...


34 comments:

kasihredha said...

ala kesiannya
hari tu akak pu ke ikea just unk mkn2

Nadiah Sidek said...

ingatkan dc tu washington dc...hehe..

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya suka meatball ikea dengan karipap nya! nyum2..

Umie Naziera said...

nmpak mcm COCOPIE...hehe

Hanamiko Sakura said...

nampak sedap..
cake tu terlalu manis tak kak?
=)

Farah Shamsudin said...

ni mama yg ngidam ke baby yg ngidam ni?

Nieda said...

Kesian ...kalau mak buyung mengidam. Mana nak cari DC tu kat sana ??

whitecappuccino said...

mengidam lagi la ni ek? jauhnya nak cari tu kalu kat Jepun.

Hafizin Jamil said...

tak pernah lagi pergi makan kat ikea ni..sedap ko..?haha

man yusoef said...

tak suka daim cake..sbb topping dia tu mcm manis gila..huaa!! ni yg buat rindu nak makan meatball ikea nih..mana nak cari kat Johor nih

Lieya said...

Haaaaa nak meleleh air liur tengok... kecur kecurrr

CikUna said...

alolo cian dia mama akachan... hehe

yatie chomeyl said...

kat sendai ado ikea jugop dop? kat fukuoka ni baru bukok maso bule 4 hari tu..tp ore xperase pulok ado ke dop jual daim cake ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nmpk bentuk mcm yummy jer babe
adeh mengidam plak ekk
mana nak carik tue

p/s::babe update la n3 gi hitachinaka tue nak tgk pics from ur camera plak ngeee

Cik Sara said...

wah..wah..wah..ngidam lagi ek kak? Bila due? rasa macam dah sarat je tuu..

aniswany said...

x sedap eh cake tu?anis tgk pun da terliur ni..hihi

lama x dtg sini.huu busy >.<

Hanis MY said...

@Hafizin Jamil
sedak la jugok...harga pun berpatutan

Hanis MY said...

@yatie chomeyl
biso fukuoka macey2 ado, sendai ado ikea tapi kecik jah takdok cafe... ni hak kirim ko kak hak di kelumpo

Hanis MY said...

@man yusoef
jom balik mesia kita g makan ikea pastu amek gambar patik dan baby byk2 eh haha...

Hanis MY said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆
beb byk gmbr tak cun la i nak hapdet pun malu wuwuwu...

amirah said...

akak lagi la kesian...tak pernah rasa DC..huhu

Asmara said...

nasib baik tak pernah makan, mau mengidam jugak ni kang. kihkih..
yg ada tu pun nmpk sedap sgt.
*haritu mak bwk byk coklat dari langkawi esp. daim ada 3 bungkus, kalau tau hanis suka boleh simpan bagi sikit.

Amirah Adnan said...

sokmo masuk blog kak jd lapar.. haha.. sedapnyo kek.. xleh make kek lagi loni.. berpantang dari telur.. hihi

Jude Law said...

x pernah mkn kat IKEA,seoul garden,tonny roma's etc,mkn kat tepi jln jer...meleleh air liur baca org pegi mkn sana sini...tmpt ekslusif bagai ni..

Asrul "iLham" Sany said...

dessert sana cam terliur nak makan tapi masih ragu2 dengan halal die...

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

menggoda giler kek dalam gmbr tu...terliur vi dibuatnya...walaupun sibuk, hari2 baca entri terbaru hani-chan sb vi pulak yg tak sabar nak nengok akachan =0). bila due?

Hanis MY said...

@Jude Law
skrg dh jd uncle JL bukan uncle EE lg hehe... seoul garden tak pernah pergi lg...sekali sekala pergi la try makan kat situ...

Hanis MY said...

@Asrul "iLham" Sany
ini ikea mesia mari hehe...

Azian Elias said...

alamak droolingggg... tak tahan lahh..

sabar dubai said...

alamak kak hanis terliurr laa plak..

norliha said...

ciannya...takut terliur akachan nanti.

~Beb~ said...

mnyelerekan sungguh nmpk nye.. tp klu dah kate daim lgi besh, kensel!

FnF Simple Life said...

salam hanis...ngatkan apa laaa DC tu...terus excited nk baca...rupa nya kek...kikiki...haaa...baik carik yg sewaktu dengan nya b4 bersalin...kang dah berpantang tak boleh makan kek tau...hehehe

siti kektus said...

laa siannya. ni mengidam ke kak. hehheee nanti dapat jugaklah makan kek tu. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails