Saturday, July 21, 2012

Hayabusa, the new shinkansen...

*scheduled entry*

Banyak betul entri yang tersadai. Ada masa baru sempat nak menaip. Macam mana 1 ramadhan? Semoga semua berjalan lancar sehingga ke penghujungnya insyaAllah. Dah tentu ada yang memikirkan juadah berbuka nanti. Kalau di kg halaman bolehlah fikir juadah, kuih yang best2. Kami di sini insyaAllah berbuka ramai-ramai bersama geng senior citizen sendai.

Ada shinkansen (bullet train) baru bernama Hayabusa. Paling laju dalam banyak2 shinkansen yang ada. Sendai ke Tokyo hanya 1 jam 15 minit. Lebih kurang naik flight. Tapi naik flight lagi lama kut sebab nak check in, nak pergi ke airport satu hal dan sebagainya. Sebab tu travel dengan shinkansen sangat mudah. Kalau tak kerana JR Special Pass, saya dan cinta hati mungkin tak berpeluang untuk menaiki Hayabusa kerana tiketnya yang agak mahal (tak tahu berapa beza dengan shinkansen biasa). Kami naiki hayabusa sewaktu balik dari Aomori. Cerita Aomori ada satu episod lagi. Episod sebelumnya boleh baca di Aomori-Hirosaki dan Itik Aomori.

 IMG_1059
Hayabusa! coach no 8, lupa pulak seat no berapa. Sebab tiket dah diambil oleh mesin masa sampai Sendai. 

IMG_9854
Mama dan Ken Hamza dalam hayabusa dalam perjalanan pulang Aomori-Sendai.

Kali kedua, masih dengan JR pass kami sempat ke Tokyo balik hari. Pergi dengan Hayabusa, balik dengan shinkansen biasa Yamabiko.

IMG_9870
versi jepun...

IMG_9871
versi tak jepun... 

IMG_9863
bersama Yamabiko... posing sementara menunggu hayabusa sampai untuk membawa kami ke Tokyo.

IMG_9886
my love yang susah betul nak bergambar dan diajak bergambar... love u!

IMG_9887
memori patik bersama Hayabusa. Betapa bezanya muncung hayabusa berbanding shinkansen lain. Jangankan patik yang jakun, orang jepun sendiri pun beria ambil gambar ada yang siap pegang2 bersandar-sandar lagi ha. Ikutkan hati mau aje buat macam tu (over betul) namun apakan daya masa tu tengah sarat bawa Ken Hamza...

Tengok balik gambar preggy nostalgia betul, betapa kembangnya diriku... tapi tang perut masih ada saki baki huhu macam mana entah nak bagi hilang semua uwaaa... pasrah. Adakah kena pergi slimming center macam Ziana Zain tu? Dush!


22 comments:

lavenderlover said...

bestnyer..=)

me suya said...

waaa menggamit memori.. ehem2..take care kak hanis

Umie Naziera said...

haha,serius lawak dya pnya muncung tu,pnjang semacam jerr

FnF Simple Life said...

salam ramadhan...bile laaa nak merasa naek shinkansen ni ye...huhuhu

Chekgu Azrine said...

lama2 hilang la tuh sis.. mmg gitu..nak tengok at 1st tu mmg tak selera..hehehe

salam ramadhan to u!!

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Biler Shinkansen ni nk buat promosi mcm thn 2009 dulu ...murah masa tu...but weols smpt merasa naik 2 jenis Shinkansen masa tu

Best nyer berbuka reramai...nk ajaq kohai semua dh blk mesia...(´-`).。oO(

miszlullaby said...

eiii..kite same2 ade baby la..
hehhee..bile si kecik tu nak kuar?
Nanti bersalin di jepun ke? :D

miszlullaby said...

Laaaa...da bace2 thread2 lain baru tau baby hamza da kuar rupenyeeeeee...wawawawa...

ct kektus said...

kenangan tu kak kembang2. hehee bape tahun lagi lah dapat kembang macam tu lagi nanti. :D

kyo_9 said...

salam 1Ramadhan..

Hari tu ada terserempak dengan akak n family waktu kt Ueno Eki.. Ingat nak tegur tapi cancel bila tgk akak cam terkejar2 je.. :)

Amie said...

He he hehh... ada versi Jepun dan versi tak Jepun ye Hanis...
Selamat berpuasa Hanis (masih berpantang ye....)

happyichigo♥ said...

salam hanis dearie
jangan risau sangat pasal perut tu, nanti hilang lah perut besar yang la-ala jelly tu..hanis ada berbengkung kan? hanis sapukan kapur dan lime juice untuk hilangkan strecth marks. nanti boleh pakai corset atau girdle slim lah balik..jgn risau, hanis tetap cun melecun lah

klu dira pun jadi jakun tengok train canggih, mesti amek gambar punye jadikan memori!

hamza comel, how are yoouuuu!!!

Prettywrite said...

waahh..meme supo doh ngan aeroplane pun kak..pttla laju..huhu

Kakzakie said...

Laju betullah kalau dgn flight lebih kurang je masanya Hanis. Anakanda Hamza belum lahir masa tu ye...

Bersahur dia bangun tak Hanis?

khairunnisa ♥ said...

nisa ingin jumpa ken hamza :')

khairul onggon said...

Salam Ramadhan Al-Mubarrak.. Selamat menjalani ibadah puasa.. Semoga beroleh rahmat, maghfirah dan barokah.. Aminnn.. :)

Marya Yusof said...

As salam Hanis,

Lama tak menjenguk ke sini... So sweet! Dah bersalin ye? Tahniah! Tahniah! Maaf tak lama tak berkunjung... Tak lupa Salam Ramadhan Al Mubarak! Raya tak balik Msia ke?? :))

fadhilah said...

hehe k hanis, perut nak besar mcm tu amik masa 9 bulan. nak kecut balik mestilah lagi lama.

kalau bf, insyaAllah badan otometik akan slim balik. akif dh kurang bf, rasanya tu salah satu sebab badan saya makin bertambah.

sudipVSsenduk said...

ooo.. mcm tu ke muncung hayabusa, canggih betul!

anis kembang-kembang pun tetap cute, akak ni kalau kembang aduhai... pengsan! dush dush dush

mrs kayrul said...

bila la benda tue nak ada kat malaysia plak...mesti teruja giler nak naik...

amirah said...

alaa...takyah pegi slimming centre..nnt pasni nak peknen adik hamza pulak..hehe

Mr.Clive said...

mcm torpedo pun hado...eheheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails