Friday, August 24, 2012

1 Syawal 1433H di Sendai...

Pagi syawal kali ni amat berbeza buat saya dan cinta hati (eceh ayat tak menahan). En suami je solat raya bersama jiran bawah, saya di rumah bersama Hamza. Mengikut pengalaman yang lalu, bahagian wanita memang padat dan sempit, risau keadaan tak selesa dan Hamza menangis, bisa menimbulkan panik pada mama yang tak berapa berpengalaman ni hik2...

Menu biasa2 je hanya sempat buat lontong/lodeh dan cupcake je. Kemudian kami dijemput oleh keluarga yang nasih baru di Sendai ni. Kak Ani dan keluarga yang mempunyai 2 puteri comel! Gambar2 ni semua banyak diambil dari belas ehsan kamera kawan2 patik je wuwu sadis, apapun terima kasih kuncu2 sekalian. Mohon kebenaran letak di blog ni ya...

 tak ada baju raya pun pakai baju tahun 2009 hehe, my love memakai kemeja raya saya belikan khas buat dia (dush!) Hamza tidur je, kami pun pelik, dia diam seribu bahasa (kalau kat rumah riuh betul), sebelm dia terlena, semua orang nak pegang dan dukung Hamza... (bagus2 bolehlah mama dan papa menjamu selera)...

Gambar beramai2 Pitt dan Iryd dah balik sebab nak prepare open house rumah mereka pula. (saya dan cinta hati je tak buat open house hehe... ampunn)... Terima kasih tak terhingga buat Kak Ani sekeluarga... nasi minyak, mee kari, brownies yum yum... ayat paling best kat sini bila seorang pelajar undergrad adik S panggil salah seorang si cilik bernama Sofya "Sofya, sini... nama sapa?" adoi lawak betul dah panggil nama lagi ditanya nama, mesti konfius budak tu nak jawab... memang dialog of the day :)

balik solat dan isi perut Hamza baru kami ke rumah Pitt dan Iryd... The girls posing hehe... open house kat sini menu lemang, rendang, kek "avatar", mee soto, biskut raya, maruku... makan sampai pengsan! Kat sini pun Hamza behave jugak (aish musykil betul... apapun arigatou ne Hamza)

 Kenangan raya di kediaman Pitt dan Iryd, thanks a lot guys! it was super duper awesome!

 bersama Pitt dan Iryd cum model Sendai... chef and a happy family!

Balik rumah prepare apa yang patut sebab malam tu ada potluck, kami sewa satu bilik khas untuk berkumpul kemudian main bunga api (yang ni tak join sebab dah lewat malam dan sebenarnya risau Hamza meragam lagi)... Barang yang kakak pos dah sampai iaitu baju raya kami yeayyy... apa lagi terus pakai hehe. Petang tu Ken Hamza meragam, menangis meraung semua serba tak kena... susu tak nak, dodoi tak nak, letak kat swing tak nak sampai kami tak tahu nak buat apa... sampai bukakan baju dia tinggal diaper je in case dia panas... last2 cuba dodoi dia dan pujuk2 akhirnya dia terlena... sepatutnya ada kat dewan tu 6-9 pm, tapi kami sampai di sana lebih kurang pukul 8 pm, jadilah walaupun sekejap... mungkin Hamza penat berjalan siang tu tidur tak cukup (mungkin sebab tu dia meragam).


satay, roti jala, kek pelangi dan macam2 lagi... alhamdulillah syukur dapat menyambut raya dengan meriahnya...

gambar terakhir sebelum pulang...

Hari ahad ni ada open house lagi, yahuu... eh over acting betul!


26 comments:

Cik Suraya said...

selamat hari raya kak..ingat sue lg x? :)


http://inibelogcikgusuraya.blogspot.com/

Umie Naziera said...

seronoknya,kemeriahannya langsung xkurang mcm dkt sini..wehuuuu~~

Anisa Hang Tuah said...

for akak-abang-dan baby ken hamza

salam aidilfitri yaaa

*alamak gmbr baby pakai baju melayu nape siket jeee huhuhu*

Penjejak Mimpi said...

Assalamualaikum wbh.

Pergh!!! Lama giler sy tak menyinggah ke sini. Tau2 dah ada baby. Tahniah ya Hanis + hubby sebab da jadi mama n papa (ok, sy ngaku sy lewat untuk wish. Huhuhuhu..). Muga kebahagiaan yang dikecapi semakin bertambah dengan kehadiran Hamza (nice name..).

Selamat hari raya aidil fitri juga untuk Hanis.

Chekgu Azrine said...

sakan jgk raya di sendai ye sis!!

Hanamiko Sakura said...

makan puas-puas lah nampaknya.. hehe

whitecappuccino said...

selamat hari raya hanis n family!

kak mah said...

Salam lebaran,raya bertiga tahun ni.

Nieda said...

sempat juga pakai baju raya ....sedondon lagi ank beranak.

nurazzah8 said...

Salam Hanis...bestkan beraya diperantauan ...sebab semua orang akan berkumpul beramai-ramai dan macam2 juadah...pasang lagu raya kemudian nostalgia ...teringat kampung halaman ..(ni sure ada yang hujan kan kan kan...) ..
akak teringat zaman akak belajar kat USA dolu-dolu ...huhu...6 tahun di sana..mmg awesome..! terbaek! kalau boleh diputar jam waktu ke zaman silam ...
huhu...
anyway masih belum terlambat akak nak wish SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..buat Hanis sekeluarga ..

FnF Simple Life said...

salam aidilfitri. meriah juga raya di sendai. kami ni kalau tak gi embassy mmg tak beraya la jawabnye.

Asrul "iLham" Sany said...

meriah raya ek... :D

maszull said...

assalamualaikum hanis....meriahnya selamat hari raya yer...:)

Cik Sara said...

Selamat hari raya Kak Hanis... Meriah juga kat sana ek?? wahhhh...

ahsfantasy24 said...

baby tecik tu nampak cool raya2 ni,
hehehee salam idulfitri (:

kasih.redha said...


walaupun jauh tetap ditetap disambut meriah

Woofer Storm said...

selamat hari raya akak abang..

qasehraihan said...

wah..wpun jauh nmpk kemeriahan tu..
selamat hari raya sis..

khairunnisa ♥ said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin pd kak Hanis sekeluarga.

Ken Hamza comel suka tdur je dlm entri ni ^__^ <3 rabu rabuu sis~

Kalamhati said...

Selamat Hari Raya Hanis nga family..selim melim doh dio..hihi

Hani Shaklee said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin..

amirah said...

amboi hensemnya hamza pakai bju melayu...huhu...selamat hari raya hanis dn family..

Mia Liana said...

selamat hari raya... salam kenal ya..

aniswany said...

selamat hari rayaaaa :)

mrs kayrul said...

selamat hari raya hanis..ingatkan dah takde baju raya sedondon..mujur la cik pos sempat antar...

Rose said...

Rumah korang dengan Pitt dekat ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails