Tuesday, October 30, 2012

I will remember you...

Ingat lagi entri makan-makan (It's the packaging) sebelum ni? Makanan tu semua tak ada satu pun yang patik beli, semuanya ambil percuma di lab. Not that my lab has free tasting foods. Tiap kali ahli lab pergi conference/meeting dan yang sewaktu dengannya mereka pasti membawa pulang ke lab sedikit buah tangan yang selalunya berupa makanan seperti kuih, biskut, coklat, aduhai semua tu kegemaran patik ok! Tiap kali ada souvenir di atas meja bilik seminar tu mesti saya akan belek2 content untuk pastikan boleh makan atau tidak. Kalau boleh, berbunga-bunga cintalah hati patik untuk memakannya...

dalam banyak2 yang diselitkan di entri terdahulu... yang ini paling diingati. Terus terfeeling dan ada background lagu Amy Grant-I Will Remember You. Kelopak ros jatuh kiri kana patik ni. Eceh tak menahan nak ada lagu bagai dah la lagu zaman bila entah (kalau kat sekolah dulu kawan cakap zaman tok kaduk atau zaman jaafar tonggek... uhuhu kesian jaafar yang tak bersalah).

Harajuku chocolate. Kalau ke Tokyo i'm gonna find it! Souvenir ni F-san yang bawa balik. Dalam ramai2 kawan lab dia yang paling tahu akan ingredient yang patik tak boleh makan. So most from what he bought i can eat it happily, yeay! Tak reti nak descrbe macam mana, tekstur dia tak macam kek pun walau rupanya persis mini muffin. It melts in the mouth and ada crunchy2 part yang buatkan patik khusyuk makan sampai pejam mata menghayati. Masa ni rasa nak pergi ambil lagi kat bilik seminar tu (tapi hati cakap haish tak baik tamak haloba, nak lebih pergi beli sendiri). Maaflah penulis blog ni memang over acting, sila jangan pengsan wuwuwu.

Sekian entri merapu untuk kali ini... tskk...


17 comments:

Anum said...

nasib anum x pengsan
haha

yatie chomeyl said...

kat tokyo je ke ada jual ni hanis?

Cik Awin said...

wah...nmpk macam sedap je ;)

Ijah EmoTemo said...

terbayang kejap kesedapan smpi tutup mata itu ekekeke

Munnafendy said...

waaa.... melting! dah terbayang bunga2 sakura jatuh bguguran kiri dan kanan...huhuhhuhuu

CY said...

glamer harajuku nie..ado tajuk novel xsilap..cintaku di harajuku..istimewa ke tmpat tue..hehehe..bayangan sakura je leh imagine.

balik msia, bw la skit harajuku cokelat tuh..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Looks yummy....kat sni xde camtu...

Psss...rezki, xsangka plak kebelakangan nie banyak dapat buahtangan dr obersea...

Kuazue Mohd said...

mcm manalah rasanya cair di mulut tapi ada crunch plak sekali??? imagine2x...( sambil tenung ke syiling n geleng2 pala)...

lavenderlover said...

okay that looks yummy! hehe

kasihredha said...

Nak kek tu jugokkkk
Nok make kek tu sambil peje mato jugokkk..uwaaaa

mamawaiz said...

kalau dpt mkn free..apa pon sedap, hehe

Shana' said...

akak suka je entry ni...kalau pasal makanan takde merapunya...heheheh

Rai Ourkizuna said...

kalau ke tokyo singgah station ikebukuro..tak silap ada satu gerai jual pai imo+apple..tak ingat apa namanya..tapi sedap gila.. bau pun wangi!

maszull said...

assalamualaikum hanis...nampak mcm sedap jer kan...:)

Azian Elias said...

dulu mmg hantu cokelat. now dah tak leh dahhhh.. makin tuekk..

amirah said...

macam macaroon ke ni? uiii...description memang nmpk cam sedap je.!

aniswany said...

balik mesia nanti jgn lupa bwk chocolate nih yea..pastu pos kt anis..ngeh3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails